Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Büyük Video Dosyaları İçin Yedekleme Sistemi

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
563 Görüntüleme
(@Fatih.Demirsoy)
Gönderiler: 13
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar.

 

Kurgu montaj işi yapan müşterilerimize ihtiyaca göre değişen 50TB-100TB ve üstü 10GBit Fiberli QNAP veya RAID kartlı server işletim sistemi kurup NAS olarak konumlandırıyoruz. Ve çalışacak olan kişiler 1GBit hız ile network üzerinden çalışmalarını yapıyorlar. 1 projede 5-10 kişi çalıştığı için çalışan kişilerin proje klasörünün tamamına okuma yazma erişimi oluyor. Şu ana kadar başımıza gelmedi ancak bir fidye virüsü bulaşma ihtimalini düşünerek müşterilerimizde yedekleme yada benzeri bir sistem kurmak istiyorum. Bir Backup NAS konumlandırıp değişiklik yapılan dosyaları bu cihaz üzerinden kendi üzerine kopyalattırabilirim. Ancak bir virüs şifrelemesi olması durumunda şifrelenen dosyalarıda yedekleyecek ve Asıl Nas'ta bulunan silinmiş ya da değiştirilmiş olan dosyalarıda  benim ayarladığım bir Backup Nas'daki klasöre taşıyacak. Projemizde maksimum 50GB'lik dosyalar oluyor. Bir bölümlük proje bazen 2TB bazen 3TB oluyor.  Başka bir projede de 10TB'lık bölüm olabiliyor. 

Asıl Nas'ta toplam 90 TB'lık veri varken virüs bulaşsa ve 90TB dosya şifrelense, Backup NAS değiştiğini algıladığı 90TB'lık dosyayı farklı bir klasöre taşıyıp şifreli dosyaları kendisine yedeklemeye başladığında kapasitesi yetmeyecek. 

Böyle bir sistem için korunaklı bir yöntem biliyor musunuz ? Ya da dosyalar şifrelendiğinde bunun bir saldırı olduğunu algılayıp buna göre hareket eden bir yedekleme yazılımı var mı ? Fikir verebilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

 
Gönderildi : 20/02/2019 21:07

(@bugraparlayan)
Gönderiler: 324
Üye
 

Selamlar,

QNAP tarafında snapshot konusunu bir inceleyebilirsiniz.

https://www.qnap.com/solution/ransomware/tr-tr/index.php

 

Oracle ACE Associate - Türkiye Hayat & Emeklilik

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 20/02/2019 23:43

(@Fatih.Demirsoy)
Gönderiler: 13
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkürler Buğra Hocam. Tavsiyeniz üzerine araştırmasını yaptım bunun. Qnap tarafında yeterli boş alanımız olduğu sürece Snapshot teknolojisi işimize yarıyor gibi görünüyor şu an için. Testlerini yapacağım ilk fırsatta. Peki Server Nas tarafında bir tavsiyeniz var mıdır bunun gibi ?

 
Gönderildi : 22/02/2019 13:35

Paylaş: