Forum

Telekom Modem Değiş...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Telekom Modem Değişti Sistem Karıştı

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,185 Görüntüleme
(@enesaslan)
Gönderiler: 174
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba , küçük ve orta ölçek arasındaki bir ölçekte kurumumuz var. Ağ ve yazılık tarafına bakan kişi işten ayrıldığı için ben tek kaldım bilgi işlem biriminde(ben genelde donanım arızalarına bakıyorum ağ hakkında pek bilgim yok ama bu problem ile çok şey öğrenebileceğimi düşünüyorum). Telekomun planlı bakım çalışması oldu 5 mayıs gecesi ve ardından bizim internet hızında aşırı düşüş oldu (3-5mbs a kadar düştü). Arıza kaydından sonra geldiler. Gelen eleman modeme 30 saniye baktı resetledi.(arayğze bağlanmak daha öncesinde hız testi yapmak vs hiçbirşey yapmadı.) Sonra hız testi yaptık 0,8 mbps civarına düştü.  Biraz düşündü direk yeni modem taktı o ve çıktı ben ofiste bekliyorum modem aktivasyonu yapacağız dedi o sırada sunucu odasını kilitleyip yanlarına gideyim dedim adamlar çoktan gitmişler. Müdürlüğü vs aradık gönderecez eleman dediler gelmedi. Şimdi sorun şu tüm kurum genelinde internete giremiyorduk. Modemin ip değiştirdim giriş yaptık problem yok. Ancak daha önceden (dün e kadar) 1450 ve 1451 portlarını 192.168.1.2 ve 1.3 e yönlendirme yapıp uzaktaki 5 kişiye rdp bağlantı sağlıyorduk. Modem değiştikten sonra bu olmadı. Ben modemden yine port yönlendirmelerini yaptım fakat tilgin modemler ayar tutmuyor denildi ve zaten modem bridge modda çalışıyor. Kapatıp açınca sıfırlanıyor(resetlemesem bile)(Daha önce ben defalarca modem kapatıp açmama rağmen 192.168.1.40 dan modeme erişebiliyordum.). Şimdi bu port yönlendirmelerini telekom merkezden mi yapılıyor yoksa ben şu hp switchden (HP J9450A | 1810g-24) mi birşeyler yapmam gerekiyor acaba ? sabit ip kullanıyoruz bu arada. 

Genel olarak toparlayacak olursam : Mode sıfırlandığından port yönlendirmeleri nasıl yapabilirim , işletme içerisindeki accespointlerden internete erişemiyorum(AP lerde hiçbir ayar oynama vs yapmadım.).

Kullandığımız yapı ve donanımlar : 

 

Telekomdan ayrıyeten mail hizmeti de alıyoruz ama iyice onu da batırmaya başladılar mail hizmeti için de arayışlardayım.

İlgilendiğiniz için Teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 10/05/2017 04:11

(@zulfumehmetozcifci)
Gönderiler: 731
Prominent Member
 

Öncelikle mail hizmetine değineyim.

Bir ofisbulut kiralayarak yada bir sanal sunucu kiralayıp kendi mail servisinizi oluşturabilirsiniz. Yada Yandex kurumsalı ücretsiz kullanabilirsiniz. Mail hizmeti için ne tür bir hizmet istediğinize göre değişir.

Malesef Tilgin modemlerde aynı sorunla bende karşılaştım. Ne yapsam ne port yönledirebiliyorum nede DMZ yapabiliyorum. Modemden yada TT kaynaklı sanırsam. İmkanınız varsa başka bir modem ile test edebilirseniz en azından sorunun ne kaynaklı olduğunu tespit etmiş olursunuz. Galiba birde modem değişikliğide olmuyor diye duyuyorum ama son günlerde bir kaç modem değiştirdik bir sıkıntı olmadı çalışıyor. Bana mı denk gelmiyor acaba

İyi güler dilerim.

Kişisel bir olay

 
Gönderildi : 10/05/2017 10:22

(@enesaslan)
Gönderiler: 174
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Diğer arkadaş ilgilendiği için bu işlerle modemde ne ayar vardı bilmiyorum ama mantıken modeme eğer 1.40 dan ulaşıyorsam eğer modemim sabit ip li idi . Yeni modem kendini sıfırlıyor sürekli. Ayrıca port yönlendirmelerini modem harici başka bir cihazdan yapma şansım var mı ki ? Modem değiştikten sonra port yönlendirmeleri çalışmadığına göre eski modem üzerinden yapılıyordu yönlendirmeler. Anlayamadğım nokta bridge modda kullanmamla modemin kendini sıfırlaması ne alaka.

 
Gönderildi : 10/05/2017 23:12

Paylaş: