Forum

DATA CENTER PLANLAM...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

DATA CENTER PLANLAMASI HAKKINDA

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
428 Görüntüleme
(@YusufCan)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Data center inşaası gibi engin bir konu hakkındaki ödevim için yardıma ihtiyacım var.  Vaktimin çoğunu pazar araştırması kısmı aldığı için çok kısa bir zamanda bitirmem gereken data center planlama ile ilgili veriye ihtiyacım var.Bunun için tier 3 seviyesinde istanbulda konumlanacak şekilde bir data merkezini kağıt üzerinde kurmam gerekiyor. Buna göre örenğin 1000m2 beyaz alanda faaliyet gösterecek ( ofisler vs haric) bir merkezde aşağıdaki sorularıma cevap verebilirmisiniz ?

1- kaç adet kabin

2- kabin başına aylık elektrik tüketimi

3- soğutma sistemi ve aylık elektrik tüketimi

4- toplam teknik eleman sayısı

5- aylık collocation hizmeti verilmesi durumunda kiralama bedeli

6- kullanılacak jeneratör ve güç kapasitesi

7- güç kaynakları ve ve bunların enerji tüketimi.

 bunları kendimde bulmaya gayret ettim ancak bir araya getirince anlamlı bir veri çıkmıyor henüz pue açısından. Sİzden ricam 1000m2 beyaz alanda kurulacak bir sistemin bileşenleri ve enerji tüketimi hakkında bana olabildiğince detaylı yardımcı olmanız. Hiç olmazsa hali hazırda bildiğiniz bir sistem varsa ona ait detayları merkez ismi vermeksizin paylaşırsanız buda son derece yardımcı olacaktır. Herkese işlerinde kolaylıklar dilerim.

 
Gönderildi : 17/12/2014 13:10

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

bu planladığınız veri merkezinin içine koyacağınız cihazların marka ve modelleri ve bunların üzerindeki yükler önemli olacaktır. 1100wlık güç kaynağı ile 460wlık güç kaynağının baz güç tüketimi aynı değil, hele de üzerlerindeki yükler arttıklarında %90 verimlilik ile tüketim farklılaşacaktır.

kabin başına maks. güç tüketimine göre elektrik altyapısını yapmanız lazım, bu kullanılacak ups ve jenaratörü de belirleyecektir.

yine cihazların BTU değerlerine göre bir klima sistemi düşünmelisiniz.

yangın söndürme sistemi tier 3 yapacaksanız bağlantı yedekliliği vs. gibi birçok değişken var. bunların aylık maliyetleri ile bir kabin ve bu kabindeki 2U yerin birim fiyatını hesaplamalısınız.

ben olsam merkezin maksimum kapasitesi budur deyip üzerinden giderdim.

Rıza Şahan'ın tier3 için olmasa da fikir verecek makalesini inceleyebilirsiniz: http://www.cozumpark.com/blogs/donanm/archive/2013/03/10/sistem-odas-kurulumu-ve-network-dizayn-na-dair-saha-g-zlemler.aspx

 
Gönderildi : 19/12/2014 13:17

Paylaş: