Forum

Ofis365 ve Bulut Si...

Bildirimler
Hepsini Temizle

Ofis365 ve Bulut Sistemi iile ilgili

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
646 Görüntüleme
(@ayhanozdemir)
Gönderiler: 484
Honorable Member
Konu başlatıcı

[#398694]

Herkese Selamlar...

18 Adet pc

1 Adet Windows 2008r2 Server Üzerinde Muhasebe Yazılımı var...

1 Adet Actfax Server

1 Adet Mail Server

10 Adet  Kamera ve Kayıt Yapan Pc

Şu adet Telekomun Fiber Altyapısı kullanılıyor...Tilgin Fiber Modem

Böyle bir işyerinde Bulut ve ofis 365 sistemine geçmekte fayda sağlayabilirmiyim sizce?

Maliyetten Kar elde edebilirmiyim ?

Eğer Geçersek aşağı yukarı ne kadarlık bir bütçe ile geçiş sağlarım?

Yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden Teşekkür Ederim

İyi Çalışmalar,

Gönderildi : 23/09/2013 23:09
(@riza-sahan)
Gönderiler: 18017
_

Merhaba,
Ofis 365 sistemi içerisinde mail, sharepoint ve lync var. Bu sisteme geçiş yapmanız durumunda mail server yönetimi, lisans, donanım ve enerji giderlerinden kar ve hizmet sürekliliği sağlayabilirsiniz. Bütçe sizin kullanıcı sayınız ve kullanacağınız paket içeriğine göre değişir. Hizmet kalemi olması sebebi ile faturanızın tamamının muhasebeden mahsup edip vergiden düşebilirsiniz.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

Gönderildi : 24/09/2013 23:52
(@ayhanozdemir)
Gönderiler: 484
Honorable Member
Konu başlatıcı

Cevabınız için Teşekkür ederim... 

Peki geçiş doneminde lisanslama nasıl olur.Varolan lisanslardan nasıl geçiş yapılacak.Geçiş sırasında sorunları kolay aşabilirmiyiz.Konu ile ilgili destek alabilceğimiz bir birim varmı..teşekkür ederim

Gönderildi : 26/09/2013 23:37
(@riza-sahan)
Gönderiler: 18017
_

Geçiş işlemi zor değil. Dilerseniz makalelerimden yararlanabilirsiniz. Dilerseniz Microsoft ile iletişime geçebilirsiniz. Özelden size Microsoft'tan bir kişinin iletişim bilgilerini geçiyorum. Kendisi ile irtibata geçin size ücretsiz olarak bir danışman yönlendirecektir muhtemelen geçişi onlar yapacaklardır.
Geçiş zor ve problem çıkaran bir sistemde değil. Lisanslama modeliniz sizin şu anki yapınıza bağlı örnek olarak tüm kullanıcılarınızda ofis 2007 ve üzeri ofis lisansı var ise e1 almalısınız bu aylık 14 TL. Lisansı olmayan ofis kullanmak zorunda olanlar var ise bunlar için e3 almalısınız e3 lisans size ücretsiz ofis 2013 ve 2010 kullanma hakkı verir. 34 TL bu paketin ücreti. Bilgileri özelden geçiyorum.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

Gönderildi : 27/09/2013 12:05
Paylaş: