Forum

HDD yi geri dö...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

HDD yi geri dönüşümsüz silme

6 Yazılar
6 Üyeler
0 Likes
3,881 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

bir pc ye format atacağız ama ileride bu pc nin içindeki dosyalara geri dönüşüm programları dahil hiç bir şekilde ulaşılmasın bunun yolu varmı ?

 
Gönderildi : 11/01/2013 13:52

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2209
Illustrious Member
 

Bunun için bazı programlar mevcut Eraser ve evidence eliminator gibi bunları kullanabilirsiniz. Yada diskinizi farklı bir bilgisayara takıp orada üzerine tamamen dolacak şekilde film yükleyin sonra silin bir kaç kez yaptıktan sonra kurtarılsada filmlerinize ulaşılacaktır.

Tabi bir diskteki bilgileri silmenin en kesin yolu diski imha etmek olacaktır.

 
Gönderildi : 11/01/2013 14:02

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member
 

Bu program Ek olarak MaxBlast deneyebilirsinzi. Bu program HDD nizde ki bozuk veya sağlam tüm dosyaları kalıcı olarak sildiği için bad sektör hatalarındanda kurtulabilirsiniz.

 
Gönderildi : 11/01/2013 19:25

(@TanBora)
Gönderiler: 357
Reputable Member
 

Tuneup Utilities'in Shredder (DOD 5220.22 seçilerek 3 repetitions veya Gutmann Method yine 3 repetitions seçilerek) özelliğini kullanarak temizleyebilirsiniz.

 
Gönderildi : 11/01/2013 22:20

(@DenizCINAR)
Gönderiler: 48
Trusted Member
 

Merhaba, 

Dediğiniz işlem low level formata giriyor(yaptığı işlem her sektöre 0 bilgisi girmek Zero format olarakta geçer) . İşlem diskin boyutuna göre uzun sürüyor haliyle. Ben yıllardır eskise bile Powermax 4.09 kullanıyorum. Dos ortamında açıp diskinize işter full low level işterseniz (bu sizin istediğiniz) kısa low level (başındaki ve sonundaki sectörlere belirli uzunlukta atıyor ve gayet kısa sürüyor), Dilerseniz diskinize advanced test yapıp yapısında arıza olup olmadığını kontrol edebiliyorsunuz. Benim tavsiyem Maxtor'un Powermax'i...  

Bad sektörlü diskler içinde ne yapabileceğinizi yazayım.  http://www.hdat2.com/ bu programı kullanarak bozuk sektörleri ayırarak işaretleyip diskin bu iş için ayrılmış bölümlerine aktarabilir dilerseniz set max size ile diskinizin boyutunu dilediğiniz yerden (baştan yada sondan) kesip boyutunu küçültebilirsiniz. Bu yapacağını işlemler ile bozuk diskini sektör onarımını yapıp (aslında onarmak değilde işaretleyip esgeçtirmek) sağlam disk elde edip tekrar low level format atabilirsiniz...   Bu program ileri derecede disk bilgisi gerektirir dikkatli olunmasını ve kullanım klavuzunun okunmasını tavsiye ederim...

 
Gönderildi : 21/01/2013 00:43

(@bilgehanpoyraz)
Gönderiler: 809
Illustrious Member
 

istediğiniz işlemin adı disk wipe. bu işlem için çok fazla program ve algoritma mevcut. benim önerim bedava olan www.diskwipe.org adresindeki çözüm olacaktır.

Bilgehan

 
Gönderildi : 21/01/2013 00:57

Paylaş: