Forum

Data storage cozuml...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Data storage cozumleri?

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
409 Görüntüleme
(@umittas)
Gönderiler: 31
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

selam,

 

sirketim icin bazi iyilestirmeler yapmak istiyorum,

 

elimde 2 Adet NAS server var, biri backup islerim icin, digeri ise ISCSI kullanimi icin icinde 3 adet ISCSI disk mevcut, bunlarda server'a Local disk olarak tanimlanmis durumda.

 

fakat daha profesyonel ve maliyeti cok olmayan bazi urunler hakkinda bilgisi olan varsa yararlanmak istiyorum.

Fiberoptic baglantili storagelar,

ayni diski birden fazla Server'a ISCSI olarak tanitabilme gibi islemler hakkinda tecrube sahibi arkadaslardan oneri bekliyorum...

 

 
Gönderildi : 30/05/2012 16:32

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Merhaba,
Storage yapılar bu işler için en ideal çözümlerdir.Ne gibi memnuniyetsiliğiniz var ve nasıl çözümlere yönelmek istiyorsunuz.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 31/05/2012 03:04

(@recepyuksel)
Gönderiler: 1893
Üye
 

Merhaba,

NetApp tarafında giriş seviyesi ürünlerde oldukça güzel kampanyalar var bence bunlara bir göz atın derim. Ama işin içine fiber girince maliyet biraz artacaktır fiber maliyetini sakın storage maliyeti gibi görmeyin fiber SAN üzerinde backup'ta çalışacaktır. HP'de P2000 serisinide NetApp giriş seviyesi ürünleri ile karşılaştırmanızı öneririm ama tercihinizi NetApp tarafında kullanmanızıda şiddetle tavsiye ederim. NetApp'ın yapabildiklerini okuyun başka storage aramazsınız, tabi bu yapabildiklerinin bir çoğu ücretli.

Saygılarımla.

************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde sonucu burada paylaşırsanız,
sizin ile aynı problemi yaşayanlar için yardım etmiş olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise "çözüldü" olarak işaretlerseniz
diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
************************************************************

 
Gönderildi : 31/05/2012 08:44

(@umittas)
Gönderiler: 31
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

profesyonel yapilarda nasil bir cozum saglaniyor, daha once tecrube edinmis arkadaslardan bilgi alarak adim atmak istiyorum, bi memnuniyetsizligim yok sadece bilgi almak istiyorum.

takildigim ufak tefek yerlerde var:

 -- bir ISCSI olusturup 2 Server'a ayni anda Local drive olarak ekledim, ondan sonra serverlar uzerinde diske biseyler yazdigimda biri digerinin yazdigi datayi gormuyordu, ve surekli data kaybi olustu hatasi aliyordum windows serverlar uzerinde..

 

amacim birden fazla server'in ayni kaynaga hem okuma yazma hemde klasorlere yetki vermesini saglamakti, bu yapi dogru mudur?

once data storage kismini bi oturtsam uzerine daha once tecrube etmedigim failover sistemi uygulamak istiyorum... 

 
Gönderildi : 04/06/2012 10:54

Paylaş: