Forum
arkadaşlar merhaba fortigate dhcp havuzundan kiralanmış bir ip adresini nasıl silebilirim.
CLI tarafında
execute dhcp lease-clear all
Merhaba,
execute dhcp lease-clear <ip address>
komutunu deneyebilirsiniz.
Atakan KAYA
Network & Security Engineer
Merhaba,
Konuyla tam alakalı değil ama ben forti firewall üzerinde mac adreslerinden client engellemek istiyorum süresiz.
Nasıl yapabilirim?
Device Detection’ı Açın; Network > Interfaces bölümüne gidin.
İlgili interface’i (örneğin LAN) seçin. Device Detection veya Identify Devices seçeneğini aktif edin.
Daha sonra MAC Adresini Tanımlayın, User & Device > Device Inventory'ye gidin. Ağınıza bağlanan cihazların MAC adresleri burada listelenir. Engellemek istediğiniz MAC adresi için özel bir Device Label verin (örneğin blocked-device).
Son olarak Policy Oluşturun, Policy & Objects > IPv4 Policy'e gidin. Yeni bir policy oluşturun:
Source: Device: blocked-device (veya MAC adresi ile eşleşen cihaz)
Destination: All
Service: All
Action: Deny
Log: Enabled (isteğe bağlı)
Bu policy’yi listenin en üstüne koyun, yoksa daha genel allow kuralları çalışabilir. Eğer bu konuya hakim iseniz en üste koymanıza gerek yok.
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
#bonus
Bu yapılandırmaya neden ihtiyacınız var bilmiyoruz ancak MAC adresinin de ip adresi gibi değiştirilebilir birşey olduğunu unutmayın. İyi çalışmalar.
Merhaba, aşağıdaki makale yardımcı olacaktır
https://www.cozumpark.com/fortigate-uzerinde-dhcp-rezervasyon-islemi-nasil-yapilir/
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.