Anasayfa » Forum

Exchange Server 201...
 

[Çözüldü] Exchange Server 2016 Kurulum Sorunu  

  RSS
Emre Kidir
(@EmreKidir)
Üye

Merhaba

 

Domain üyesi sanal makineme exchange server 2016 kurabilmek için bulduğum bir makalede sistem gereksinimleri için powershelle aşağıdaki kodu yazmam gerektiği belirtilmiş.Ancak bu kodu yazdığımda aşağıdaki hatayı alıyorum , bunu nasıl çözebilirim , netframeworkler aktif.

 

HATA GÖRÜNTÜSÜ

indir

Alıntı
Gönderildi : 12/08/2019 9:21 pm
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Merhaba

Muhtemel kopyaladığınız komut ile kullandığınız OS farklı. Aşağıdaki gibi hangi işletim sistemi için kurulum yapıyor iseniz onun için ilgili komutları kopyalayın lütfen;

https://docs.microsoft.com/en-us/exchange/plan-and-deploy/prerequisites?view=exchserver-2016

Bakın örneğin eğer 2016 OS üzerine kuracaksanız bu bölüm

https://docs.microsoft.com/en-us/exchange/plan-and-deploy/prerequisites?view=exchserver-2016

2012 üzerine kuracaksanız bu bölümdeki komutları alın

https://docs.microsoft.com/en-us/exchange/plan-and-deploy/prerequisites?view=exchserver-2016

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 12/08/2019 9:28 pm
Emre Kidir beğendi
Emre Kidir
(@EmreKidir)
Üye
Gönderen: @hakanuzuner

Merhaba

Muhtemel kopyaladığınız komut ile kullandığınız OS farklı. Aşağıdaki gibi hangi işletim sistemi için kurulum yapıyor iseniz onun için ilgili komutları kopyalayın lütfen;

https://docs.microsoft.com/en-us/exchange/plan-and-deploy/prerequisites?view=exchserver-2016

Bakın örneğin eğer 2016 OS üzerine kuracaksanız bu bölüm

https://docs.microsoft.com/en-us/exchange/plan-and-deploy/prerequisites?view=exchserver-2016

2012 üzerine kuracaksanız bu bölümdeki komutları alın

https://docs.microsoft.com/en-us/exchange/plan-and-deploy/prerequisites?view=exchserver-2016

Problem dediğiniz gibi uyguladığımda düzeldi , teşekkürler 🙂 

CevapAlıntı
Gönderildi : 12/08/2019 9:45 pm
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Rica ederim.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 12/08/2019 9:52 pm
Emre Kidir beğendi
Emre Kidir
(@EmreKidir)
Üye

PS de setup /PrepareSchema /IacceptExchangeServerLicenseTerms yazdığımda ekteki hatayı alıyorum sizce sorun neden kaynaklı olabilir ?

indir (1)

CevapAlıntı
Gönderildi : 13/08/2019 12:51 am
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Bunu cmd ekranında çalıştıracaksınız.

Bu ileti 5 gün önce 2 defa Hakan Uzuner tarafından düzenlendi

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 13/08/2019 12:56 am
Emre Kidir
(@EmreKidir)
Üye
Gönderen: @hakanuzuner

Bunu cmd ekranında çalıştıracaksınız.

Merhaba Hakan bey

Exchange kurulumu tamamladım suan dc ile senkronize. İlk posta kutumuda oluşturdum ancak şöyle bir sorun yaşıyorum. Owaya girebiliyorum , Localden mail gönderebiliyorum , bu mail sent kısmına düşüyor. Ancak localdeki hiçbir userımın mailboxına mail düşmüyor.Kurulum ve kurulum sonrası adımlarımı forumdan https://www.cozumpark.com/exchange-server-2016-kurulum-ve-konfigurasyonu-bolum-5-e-mail-address-policesinin-yapilandirilmasi/   konularını takip ederek gerçekleştirdim. Sizce problem neden kaynaklanıyor olabilir  , neyi kontrol etmeliyim ? OS dili , new account dili vs tüm diller ingilizce.

Bu ileti 4 gün önce Emre Kidir tarafından düzenlendi
CevapAlıntı
Gönderildi : 13/08/2019 3:51 am
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Emre, sen tüm adımları forumdan öğrenmeyi düşünmüyorsun değil mi?

https://www.cozumpark.com/501-5-5-4-invalid-arguments-maillerin-draft-taslak-klasorunde-kalmasi/

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 13/08/2019 12:31 pm
Paylaş:
  
Çalışıyor

Lütfen Giriş yap yada Kayıt ol