Anasayfa » Forum

Exchange 2010 OWA
 

[Çözüldü] Exchange 2010 OWA  

  RSS
Fikret Cetin
(@FikretCetin)
Üye

Merhaba;

Sistemimiz hacklendi ve bir şekilde yedeklerden exchange sunucumu tekrar çalıştırdım. Localde mail alışverişi yapılabiliyor. ancak Exchange Managment Console açılmıyor. Artı olarak https//domail.com/owa da açılmıyor. Dışarıdan IMAP ve POP kullanıcıları da açamıyor. Yaptığım işlem; Önce Server servislerini yeniden çalıştırdım. Sonra yedekten mail database ini tekrar yükledim.  Sistemi yeniden kurmadım hafta sonu kuracağım ancak hafta sonuna kadar bir şekilde çalıştırabilirsem süper olacak. Konu hakkında çözümparkta bir çok makale okudum ancak çözüme ulaşamadım. 

 

Teşekkürler. 

Alıntı
Gönderildi : 08/05/2019 11:57
Fikret Cetin
(@FikretCetin)
Üye

Owa açarken verdiği hata

owa

ecp açarken verdiği hata

ecp
owa

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/05/2019 12:11
Fikret Cetin
(@FikretCetin)
Üye

Exchange Managment Console açarken verdiği hata

emc

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/05/2019 12:13
Rıza ŞAHAN
(@rizasahan)
Üye Forum Yöneticisi

Merhaba,

Exchange servisleri ne durumda. Durumu Automatic olanlardan Star olmayan var mı?

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/05/2019 12:58
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Merhaba, bu kadar ağır bir durumu ne yazık ki forum üzerinden çözemezsiniz. Anladığım kadarı ile çok ciddi sorunlar var. 

Eğer danışmanınız yok ise bence hemen yeniden kurmaya başlayın.

Ben elimden geleni deneyeceğim.

İlk olarak exchange server için servislerin çalışıyor olması önemli. Tüm servislerin çalıştığından emin olun.

İkinci olarak eğer servisler çalışıyor ise veri tabanı mount' mu onu kontrol etmeniz gerekli, exchange management shell açılıyor mu ki sanmıyorum IIS config sorunları var gibi çünkü, eğer açılıyor ise veri tabanının mount olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor

Komut aşağıdaki gibidir;

Get-MailboxDatabase -Status | Mount-Database

Eğer PS de çalışmıyor ise aşağıdaki komut ile sonucu bizim ile paylaşın, db mount ise zaten komut çalışmayacaktır

eseutil /ml "c:\program files\exchsrvr\mdbdata\priv1.edb"

DB yolunu kendinize göre değiştirin.

Bunları bir kontrol edin önce.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/05/2019 13:01
Fikret Cetin
(@FikretCetin)
Üye

hayır şu an bütün servisler çalışıyor. local network de outlook lar da normal çalışıyor. ben IIS i yeniden kurdum. ama sonuç değişmedi. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/05/2019 13:01
Fikret Cetin
(@FikretCetin)
Üye

hakan bey selamlar; evet durum eğey ağır. şu an tüm servislerim aktif çalışıyor. bununla beraber iki tane database var ve bu database e bağlı kullanıcılar da outlook üzerimden çalışıyor. Local Network de mail alışverişinde (hem içeri hem dışarı) herhangi bir sorun yok. OWA hem localde hem dışarıda çalışmıyor. Buna bağlı olarak (sanırım) Exchange Managment Console da çalışmıyor. Ama bunun dışındaki tüm işlevler aktif. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/05/2019 13:04
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Süper, bu durumda sorun aslında IIS de, çünkü OWA ve Powershell, Active Sync hep IIS üzerinden bağlantı kurar. Exchange 2010 olduğu için muhtemel sizde Outlook RPC over HTTP olduğu için etkilenmesi, normalde üst sürümlerde MAPI de bundan etkilenirdi.

Bu durumda sıfır bir exchange 2010 kurun aynı SP seviyesinde olsun, öncelikle oradaki config dosyalarını kontrol etmeniz gerekiyor, sizde eksik neler var diye. Örnek IIS virtual dizinlerdeki ayarlar vs bu referans mimariye göre bakın.

Bu arada yeniden kuracağım diyorsunuz, eğer böyle bir durum var ise hatta hemen şimdi yeni bir exch 2010 kurun, ama kurduktan sonra URL adreslerini hemen güncelleyin ki outlook lar sertifika hatası vermeisn, sonra dns kaydını cas için bu yeni exch 2010 a yönlendirin hop hem ps, hem owa hem async çalışmaya başlar.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/05/2019 14:08
Fikret Cetin
(@FikretCetin)
Üye

selamlar;

2 gündür bu sorun ile uğraşıyorum 🙂 sanırım sorun client access role ü kaldırıp yeniden yükleyince düzelecek. ancak onu da kaldıramıyorum. 
denetim masası - program ekle kaldır - microsoft exchange uninstall diyorum. Sonrasına Client Access Role seçiyorum kaldır dediğimde ekteki hatayı alıyorum. 

exc hata

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/05/2019 18:15
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Sorun bundan kaynaklı gibi

https://blogs.technet.microsoft.com/ehlro/2010/11/21/setup-for-exchange-2010-service-pack-1-failing-with-process-execution-failed-with-exit-code-1168/

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/05/2019 20:52
Fikret Cetin
(@FikretCetin)
Üye

hakan hocam selamlar;

gönderdiğin linki takip ederek o basamakları yapmaya çalıştım ancak sürekli farklı hatalar çıktı ortaya. bu başlık altında son bir soru sormak istiyorum;

IIS altındaki exchange ile ilgili tüm web sitelerini elle sildim. Tekrar ekleyemiyorum. 
https://www.cozumpark.com/community/forum/237052/ bu makalede Fatih KARAALIOGLU kullanıcısının söylediklerini yapayım dedim ama yine hata aldım bir çok kez. 

Sorum şu; IIS altındaki Exchange ile alakalı (ecp, owa vb.) siteleri tekrar nasıl ekleyebilirim. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/05/2019 11:03
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Bence sen o sunucuyu bırak yeni temiz bir sunucu kur, mundar oldu o sanki 🙂

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/05/2019 13:15
Fikret Cetin
(@FikretCetin)
Üye

🙂 çok haklısın. şu an ne yaptığımı bende bilmiyorum :)))) yeni sunucu kuracağım bugün akşam. teşekkür ediyorum destekleriniz için. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/05/2019 13:46
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

normal, senin beyin çorbaya dönmüştür, temiz temiz kur ama dediğim gibi exch kurulumu bittiğinde ikinci sunucu SCP e kendi sunucu ismini ekler url olarak sonra outlook' lar hata verir, ondan dolayı kurulum biter bitmez PS ile url adreslerini eskisi ile güncelle, sonra dns kayıtlarını yeni sunucu aparsın sertifika vs yükledikten sonra.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/05/2019 13:54
Fikret Cetin
(@FikretCetin)
Üye

hem domain hem exchange i yeniden kurdum. windows server 2008r2 domain controller. onun üzerinde hiper-v ile exchange server (windows server 2008R2) kurdum. bir tane mailbox taşıdım. owa ve mobil üzerinden mail alıp gönderebildim. cuma akşamı tüm mailboxları taşımaya başlayacağım. yardımlarınız için teşekkür ediyorum. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 16/05/2019 11:05
Fikret Cetin
(@FikretCetin)
Üye

exchange server ı yeniden kurup tek bir mailbox ı import ettim. şu ana kadar sorun yok. Çok teşekkür ediyorum. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 16/05/2019 11:07
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Geçmiş olsun. Geri dönüş ve bilgilendirme için teşekkürler.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 16/05/2019 16:13
Paylaş:

Lütfen Giriş yap yada Kayıt ol