Forum

outlook takvim ve k...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

outlook takvim ve kişilerin paylaşımı

8 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
1,129 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

slm arkadaşlar şirkette herkese POP3 hesabını kurdum. Biz herkesin takvimi kullanmasını ve şirketteki herkes birbirlerinin takvimini görebilsinler. Ayrıca herkes şirkette mail adreslerini görebilseler yani yapılabilir mi sanırım exchange de oluyo otomatik herkesin adresler ekleniyo ama burada herkesin pop3 hesabı var. bir de mesela yeni bi kullanıcılar eklense şirkete herkesin outlook daki adres defterine nasıl eklenilir.

 
Gönderildi : 28/03/2009 23:06

(@adememir)
Gönderiler: 121
Estimable Member
 

Merhaba,


Pop3 hesabıyla takvım kulanabılırsınız. A kisi B kişisinin takvimini gorevlerını vs. kullanmasını istiyorsanız Exchange hesabını karsılıklı kullanacaklara kurmalısın. Sonra karsılıklı kullanıcılara kım kımın takvımını yada gorevlerını kullanacaksa yetkılerını ayarlamalısın. Mesala yazıcı, okuyucu, Sahip vs... gibi


Adres listelerine gelınce Kullanıcılarına exchange hesabı olarak yuklersen adres defterını zaten gorecekler. Yenı kullanıcı ekledıgın zamanda ekledıgın kullanıcı kendını dıger kullanıcıların Outlook larına otomatık olarak ekler.


Bırazdaha acıklaycı yazarsan daha fazla yardmcı olabılırız. Neden herkes bırıbırnın takvımını goruyor?

 
Gönderildi : 29/03/2009 00:10

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

kusura bakmayın arkadaşlar fazla açıklama yapmadığımdan dolayı şidi sistemde exchange kurulu değil. Ama kurmamızı istiyorlar fakat şöle bir durum var ibm x 206m server var ve üzerinde logo , lks ve active directory  kurulu ayrıca 5-6 pc de dosya paylaşımı var yani file server olarakda çalışıyor. tek hdd scsı raid 1, 76 GB ve 4 gb ram var. ben bu server a ek olarak exchange kurmak sakıncalı olur dedim ve önermedim kurmayı ama sizden alacağım bilgiylede farklı bir işlem yapabilirim. kurmadığım içinde herkese mail hesaplarını pop3 olarak tanıttım ama şimdi de kullanıcılar şirketteki herkesin adreslerini nasıl ekleriz ve takvime birşeyler yazsak onlar görebilirler mi diye soruluyor bende bunu bi araştırayım dedim acaba neler yapabilirim.


exchange kursam kendime tam güvenemiyorum daha önceden hiç kurmadım ve gerekli ayarlamaları yapmadım. sonrasında da türktelekom tarafında da bişeler yapılacak sanırım yani deneyimim yok ama sizin haricinizyardımınızla kurabilirim ayrıca  kimseden de destek alamam yani adım adım sizlerle kurabilirim kuracak olursam. ki bu server yeterli olmadığını düşünüyorum hala.


kurmasam herkes ortak bi adres defteri olup yeni gelenleri ben elle ekleyip onlar da direk güncellese ve takvimlerini görebilseler. bunu exchange kurmadan yapabilirmiyim acaba. durum bundan ibaret.


herkese tşkler şimdiden.

 
Gönderildi : 30/03/2009 03:23

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Mevcut sisteminize bağlı kullanıcı sayısı burada önemli ve ayrıca 76 GB tek disk sisteminizi yoracağını düşünmekteyim.Öncelikle yapacağınız yatırımı planlayın.


1. En azından şirketinize Exchange 2003 (aslında 2007 alıyorsunuz ama 2003 kurup kullanabilirsiniz) Standart Edt. alacaksınız.


2. Bağlanacak kullanıcı sayısı kadar CAL lisans alacaksınız.


3. Bu işlemlerden sonra maillerinizi ya kendi tarafınızda idare edeceksiniz veyahut hosting firmasından bunun için hizmet alacaksınız ve bir konnektor yardımı ile bu mailleri kendi tarafınıza çekeceksiniz.


4. Exchange üzerinde spam ve virüs koruması için bir program alacaksınız.


Bu yatırımla birlikte tek sunucu üzerinde tutmak isterseniz sunucunuzu mutlaka donanımsal olarak yükseltmelisiniz. Daha sonrası zaten kolay yani paylaştırılmış takvim, global adress defterleri, kısıtlmalar ve gönderimler, ortak dosya paylaşımı, v.s.


Kurulum konusunda Exchange için makaleler bölümüne göz atabilirsiniz. Bu yönergelerle Exchange kurabileceğinize inanıyorum.


Tabi iş bununla da bitmiyor. Mutlaka bir yedekleme planınız olması gerekiyor ve bunun için yedekleme sistemine ihtiyacınız var. Exchange tarafını ve anti-spam tarafını daima kontrol etmelisiniz veya kontrol eden yazılımlar kullanmalısınız.


Son olarak benim size tavsiyem Exchange tarafını sanal bir sistem üzerinde kurup öğrenene kadar bu işe pek girmemeniz. Veya uzman bir ekipden destek alarak alt yapınızı bu şekilde yapılandırmanızdır.


Ortak takvim paylaşımı ve ortak adres paylaşımı için ancak Exchange tarafını kullanarak yapabilirsiniz.

 
Gönderildi : 30/03/2009 05:27

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

çok teşekkürler cvplar için tşkler.


ben 3. maddede yazdığınız hakkında da birşey daha soracağım onla ilgilide bir plana ihtiyacım var.


şimdi genel kordinatör yatırım yaparsak mail sistemini kendi içimizde tutmanın faydası nederi yada hosting firmasından konnektör ile çözersek ne avantajı olur yani mail göndermemizde almamızda maillerin boyutlarında(boyut olayı gönderdiğimiz kişinin limiti de etkiler) yani bize avantjı nedir diye soruluyor. maili içimizde tutmak hem yedek bi server olması gerekiyor hemde internet bağlantımız hızlı olması gerekiyor. masraf yapmayıp konnektör kullanarak hosting firmasından yönlendirme yaparsak mailllerimizde sıkıntı yaşarmıyız. şikette kullanıcı 20 ama toplamda da 30-40 olabilir bi kaç yıla kadar. sistem bu şekilde bu konularda biraz kararsızım ne yapacağım konusun da.


dediğiniz gibi yönlendirmelerinizi ve forumdaki kurulumları sanal pclerde deneyeceğim.

 
Gönderildi : 31/03/2009 02:29

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba Sn. Yildizfh,


Bu hep sizin mevcut yapınız kriterlerinizle alakalı. Eğer tüm mail işlemlerinizi kendi bünyenizde yapmak istiyorsanız bu durumda mail sunucunuzda bir sorun oluşması durumunda size gönderilen mailler geri dönecektir. Sizin bir firmadan ATRN veya ETRN hizmet almanız daha faydalı olacaktır. Bu durumda mailleriniz önce ISP gelir ve Exchange üzerinde tanımladığınız konnektör yardımı ile siz maillerinizi ISP sunucudan çekersiniz. Mail sunucunuzda bir sorun olsa bile ISP üzerinde tanımlanan havuzda mailleriniz bekletilir taki siz Exchange onarıp mail çekme işlemini başlatana kadar. İlk mail çekme işleminizde havuz tekrar boşalır ve bu döngü devam eder.


Siz eğer bu hizmeti almaz iseniz bu durumda bu yapıyı kendi bünyenizde organize etmelisiniz ki bu da biraz daha masraf ve yönetilebilirlik istemektedir. 40 - 100 kullanıcı olması pek birşeyi ifade etmez önemli olan günlük ve aylık mail trafiğinizin ne kadar olduğudur. Bu duruma göre değerlendirme yapabilirsiniz.


Yapınızda Exchange olması durumunda size getireceği avantajı şöyle değerlendirin. Şuan ki yapınızda çalışan 20 mail hesabı var ve siz tüm kullanıcılarınıza bir duyuru maili atacaksınız. Şuan yapınızda atacağınız mail önce ISP sonra oradan tüm kullanıcılarınıza gidecek. Sonra 19 kullanıcı ISP üzerinden bu mailleri kendi Mail Programlarına download edecekler.


Ama exchange olması durumunda bu durum tam tersidir. Bu mail tüm kullanıcılara Exchange ile dağıtılır yani ISP çıkmasına gerek yok.


Sorun yaşama noktasına gelince elbette bazı sorunlar yaşarsınız ama bunu aşmak bir sistemcinin görevidir. Bunuda iyi bir yedekleme planı hazırlamak ve sistem hatalarına karşı hazırlıklı olmakla başarabilirsiniz.


Umarım açıklayıcı olmuştur.

 
Gönderildi : 31/03/2009 02:51

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

anladığım kadarıyla siz de bir firmadan hostıng servisi satın alıp 3. part yazılımla yönlendirmek exchange server a gelmesi ve o da kullanıcılara  göndermesi mantıklı geliyor.


ben ek olarak birşey daha soracam.


mesela şirketlerin bazılarında iki hesap kuruluyo bi exchange hesabı direk bu hesaptan sadece şirket içinde mailleşebiliyoruz.ikinci hesap olarak da dışarı ile mailleşmek için pop3 hesabı ekleniyor.


bazı şirketlerde direk exchange hesabı ekliyor ama yönlendirilmiş gibi dışarıyada içeriye de mail atabiliyorlar hesabı tanıttığımızda bütün kişiler geliyor. ben arasında ki farkı ve avantajlarını sormak istedim.

 
Gönderildi : 01/04/2009 17:32

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Sizin bahsettiğiniz mantıkla kullanan bir şirket daha görmedim veya tanımlamanızda bir yanlışlık var.Exchange sadece içerde kullansın ve dışarı mail atarken farklı bir hesap kullansın diye kullanan bir şirket varsa açıkcası Exchange yazık ediyordur.


Bu avanajlar ve dezavantajlar konusu sanırım giderek artacak. Aslında tüm sorulanızın cevabı Exchange makalelerinde mevcut tek yapmanız gereken okumanız ve uygulamanız.


Saygılar

 
Gönderildi : 02/04/2009 03:49

Paylaş: