Forum
Hakan Bey Merhaba,
Cevabınız için teşekkürler. Ek olarak bazı şeyleri belirtmem gerekirse; öncelikle Exchange makinesinin kendi domaini kendisi üzerindedir ve kullanıcılar bu domaini sadece mail için kullanmaktadırlar. Clientler farklı bir domain üzerine join edilmiş durumdadır(Örn; Mail domaini x.com, Kullanıcı domaini y.local). Yaptığım kontrollerde ip`si düzgün, herhangi bir çakışma yok, dns ip`leri normal görünmektedir. Yalnız bir de bu mail domaininin bir de ADC yedek domaini vardır. Bu yedek domain bugün itibari ile biraz önceki mesajımda belirttiğim gibi "kerberos" başlıklı event`ı her 20-30 dk`da bir vermektedir. Ayrıca bu problemi outlook 2003 kurulu clientlerda yapmaktadır. Bugün Outlook 2007 ve 2010 da sorunsuz bağlantı kurduğunu gözlemledim. Server`ı restart yapıp, servislerin tekrar çalışmasını sağlarsam bir çözüm olabilir mi acaba ?
Yapı farkıymış biraz,
yani cozumpark.com a üye olan kullanıcılar hakanuzuner.com a üye olan exchange server üzerinden mi mail alıyorlar ?
Bu durumda domain adı\isim yazmak zorunda olmaları çok normal.
Sorun cozumpark.com domaininde görünüyor çünkü diğer domaindeki kullanıcı ( hakanuzuner.com ) zaten cozumpark.com a girerken kimlik bilgisi veriyor ve bu kimlik bilgisini işlerken sorun olması söz konusu.
Exchange Server için DC ve GC leri kontrol ettiniz mi ?
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Aynen o şekilde. Join oldukları server farklı olduğu için mail server`a oturum açarken sormaları normal fakat şimdiye kadar kişiler bilgisayarlarını kapatıp açsalar da otomatik olarak bağlantı kuruluyordu. Bunu da geçtim son olarak kerberos problemine odaklanmış durumdayım. Bunun çözümü demin bahsettikleriniz dışında farklı bir şey olabilir mi ? Yarın geldiğimde aynı problemler ile karşılaşmam olası. Ayrıca neden etkialanı\kullanıcıadı ile bağlanıyorken şu anda bunu kabul etmiyor da hostname\kullanıcıadı yazdığımda ancak authentication gerçekleştiriyor ?
Önce sorularıma cevap vermeniz lazım.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Evet söylediğiniz gibi cozumpark.com a üye olan kullanıcılar hakanuzuner.com a üye olan exchange server üzerinden mail alıyorlar.
Hayır o değil 🙂 çok mu soru sormuşum ne 🙂
Exchange Server DC ve Global Catalog olarak hangi dc yi görüyor ?
ESM üzerinde aşağıdaki bölümden kontrol edebilirsiniz
Merhabalar,
Global Catalog ve DC kendisidir. Yani tek bir mail server hem DC hem de GC dır.
Sorunlar sorularla anlaşılır Hakan Bey 🙂