Forum

Exchange Server Rou...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange Server Routing ve Alias ayarlari ...

2 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
399 Görüntüleme
(@OzcanSAHIN)
Gönderiler: 198
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Mail sistemimiz'in web client tarafina Exchange server 2016 kurmayi planliyoruz ancak routing ve alias kismi ile ilgili kismi çozemedim.

Kuracagimiz Exchange 2016 tum mail'leri FreeBSD olan mail sunucuya gondercek o sunucu da Mail Gateway'ye gonderiyor « domain, user alias » ... gibi kontrollerden sonra eger alici içerideki bir kullanici ise geri Echange 2016' e gonderilecek.

Exchange tarafinda bu yapi mumkun mu ?

Sorun su ki mail tekrar exchange 'e gelince Exchange ne yapacak tekrar freebsd olan SMTP mail sunucu ya geri mi gonderecek ? eger boyle bir dongu olacak ise isimiz zor gorunuyor.

http://hizliresim.com/1DBpPB

 

Diger sorun ise Alias konusu ;

Bizde ise tum kullanicilarin birden fazla alias 'i var ve bunlar MAILGW userinde tanimli bu yuzden mailler MAILGW uzerinden geçip filtrelenip iç network'tekiler exchnage'e gonderiliyor.

Benim bildigim, bir kullanici mail gonderdiginde Exchange alicinin mailbox'ini AD 'de kontrol ediyor ve mail adresi uyusursa mail'i alinicinin mailbox'ina teslim ediyor. Yani kullanicilarin tum hesap'larini ve alias 'larini AD'de tanimlamak gerekiyor ?

Yardimlariniz için simdiden tesekkur ederim.

 

 
Gönderildi : 10/12/2015 15:41

(@OzcanSAHIN)
Gönderiler: 198
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Exchange sunucuyu kurup mailleri SmartHost sunucuya gonderecek sekilde yapilandirdim ancak lokal mailler'i gondermiyor, kendi uzeriden alicinin mailbox'una teslim ediyor.

Exchange Edge sunucu kurarak bu istegimizi yapabilirmiyiz ?

Edge sunucuya mailleri gonderecegi Mailbox sunucu olarak Exchange olmayan bir sunucu gosterebilir miyiz ?

Tesekkurler

 
Gönderildi : 11/12/2015 19:51

Paylaş: