Forum

Mail hesabı bağlant...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Mail hesabı bağlantı sorunu

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
366 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 

Yaklaşık 2 hafta önce domain controller üzerinde meydana gelen sorunlardan dolayı sistem yedeklerinden geri dönüş yapmak zorunda kaldım. Herşeyin sorunsuz olarak çalıştığını düşünüyorduk fakat bir kullanıcının mailboxı kullanıcı hesabına bir türlü bağlanmadı. Sürekli olarak bu mailbox başka bir kullanıcıya bağlı olarak görünüyor diye hata mesajları veriyordu. (mailbox kırmızı çarpı durumda olduğu halde) birşekilde mailboxı silmeyi başardık fakat yeni oluşturmuş olduğum kullanıcı için mailboxı sanki o mailbox hala varmış gibi davranıp isim.soyisim@domain olarak gelmesi gerekirken isim.soyisim2@domain olarak geliyor.

Yeni oluşan bu hesabın mail adresini olması gerektiği şekilde düzeltemiyorum veya eski mail adresini ekleyemiyorum, bunları denediğim zaman karşıma tekrar bu hesap başka bir kullanıcı tarafından kullanılıyor hatası çıkıyor.

 

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

 
Gönderildi : 22/09/2008 16:03

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba

Sorunlu olan mailbox ı serbest bırakmak için Purge yapmayı denediniz mi ?

 
Gönderildi : 22/09/2008 19:08

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

sorun ilk oluştuğu zaman mailboxı purge yapamıyorduk konuyu araştırıp epey uğraştıkdan sonra purge edebildim. fakat yeni oluşturduğum kullanıcının özelliklerine baktığım zaman e-mail adresinde ismin sonuna 2 ekliyor sanki aynı isimde başka kullanıcı varmış gibi davranıyor. (eski kullanıcı ve mailboxı silmeme rağmen)

 
Gönderildi : 22/09/2008 19:16

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


adsiedit ile exchange üzerinde tutulan ve sizin göremediğiniz mailboxı silmeyi denermisiniz.


yanılmıyorsam configuration partition altında olması gerekiyor. orda ayrıca homeMDB adı altında bir yapı olması geekir. onun altına bakın bakalım mailboxlar var mı?


eski kullanıcınıza ait olan mbox hala orda ise silin.


kolay gelsin

 
Gönderildi : 22/09/2008 21:15

Paylaş: