Forum

Disaster Recovery P...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Disaster Recovery Plan

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
634 Görüntüleme
(@GurselARICI)
Gönderiler: 75
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar Arkadaşlar,

 Disaster Recovery Planı yapmak istiyoruz bir müşterimiz için. Şehirler arası olacak. Bunu microsoft tarafında herhangi bir program vb. kullanmadan nasıl tamamlayabiliriz? Genel müdürlüğü istanbul olarak düşünelim. Disaster Recovery merkezi ise Ankara. Bir problem olması halinde İstanbuldaki sunucularımızda problem oldugunda (felaket vb.) Bizim Ad. Exch. ve benzeri sunucularımızın online hot spare gibi davranarak sürecin işlemesini sağlamak.Bu konu ile ilgili fikir alabilirmiyim ? 

 
Gönderildi : 22/09/2008 15:58

(@murataydin)
Gönderiler: 1517
Noble Member
 

Merhaba,

Eğer Şubeler arasında Noktodan Noktaya bağlantı varsa Cluster Yapısı Sizin işinizi görecektir (en azından öyle düşünüyorum)

 

 
Gönderildi : 22/09/2008 16:45

(@GurselARICI)
Gönderiler: 75
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

High availabilty cluster iş görür mü böyle bir durumda. Müşteriye demo yapıcaz da hangisi daha hissettirmeden ağrısız acısız bir geçiş olsun istiyoruz da [:)]

 
Gönderildi : 22/09/2008 16:57

(@esersolmaz)
Gönderiler: 3204
Illustrious Member Yönetici
 

Kesin olarak nelerin ne kadar durdurulabilecegi nelerin durdurulamayacagı gibi krikerleri ögrenip ona göre ihtiyaçlar çıkarılabilir ki burda hatların yetersiz ise iyileştirmeside planlanmış olur.


Onun için önce malı görelim 🙂

 
Gönderildi : 23/09/2008 01:14

(@GurselARICI)
Gönderiler: 75
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar tekrar 🙂  Recovery planı tamamen baştan yaratılacak. Mevcut bir sistem yok bunun için. Hatlar vb. yeniden oluşturulacak sadece bu iş için. Tabiki kriterler önemli.Bu iş için iyi bir bütçe hazırlamaya varlar yani 🙂 Aradaki bağlantıyı tecrübelerinize dayanarak önerebilirsiniz.Öncelikli olarak , Sql , Dc, Exch, ve Ts  gibi birkaç server bu plan içerisine dahil olacak.Yaklaşık 10 adet sunucu var.Burası bir tekstil firması kullandıkları bazı özel uygulamalar var, bunlar için isteklerini belirtecekler.Müşteriye demo yapıcaz bu yüzden elimde tutulur birşeyler olsun istiyorum.Yoksa bunu 3 party programlar vasıtası ile yapmayı planlıyorlar.Ben ise 3 party kullanmadan nasıl hallederizin peşindeyim.

 
Gönderildi : 23/09/2008 01:40

(@murataydin)
Gönderiler: 1517
Noble Member
 

Merhaba;


Nacizane Fikrim Metro Ethernettir. Biraz Maliyetlidir. Fakat G.dat ADSL FRA ya göre daha performanslıdır diye düsünüyorum. Merkezde 10 Mbit Şubelerde 5 Mbit yeterlimidir Eser Hocam Ne dersiniz ?

 
Gönderildi : 23/09/2008 01:45

Paylaş: