Forum

Exchange 2010 ü...

Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2010 üzerinde Local Move Request yaparken Aldığım Hata

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
907 Görüntüleme
(@mustafayilmaz-2)
Gönderiler: 142
Estimable Member
Konu başlatıcı

[#437813]

Merhaba,

Exchange 2010 üzerinde bir posta kutusunun database'ini değiştirmek istiyorum. 

New local move request ile taşıma işlemini başlattıktan sonra işlem fail oluyor. 

Verdiği log şu şekilde: Error details: An error occurred while updating a user object after the move operation. --> Active Directory operation failed on dc.org.tr. This error is not retriable. Additional information: The attribute value cannot be removed because it is not present on the object.

Bu sorunu nasıl aşabilirim

İyi çalışmalar dilerim. 

Gönderildi : 22/08/2014 13:09
(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5707
Illustrious Member

Kullanıcı properties > Security > Advanced tabından "Iheritable permissions from this objects parent" kutucuğunu boşaltıp, dener misiniz..

Gönderildi : 22/08/2014 16:34
(@mustafayilmaz-2)
Estimable Member
Konu başlatıcı

Ufuk Hocam selamlar,

Bu çözüm yolunu daha önce denedim ancak sonuç alamadım. 

Teşekkürler.

Gönderildi : 22/08/2014 18:20
(@mustafayilmaz-2)
Estimable Member
Konu başlatıcı

Selamlar Sorun çözüldü. Kısaca nasıl çözdüğümü yazayım;

1-Taşımak istediğim mailbox daha önce account name'i değişmiş bir mailbox'tı. Dolayısı ile varsayılan smtp adresi ile account name birbirini tutmuyordu(account name değiştikten sonra eski smtp silinmemiş, yenisi eklenmişti.)

2-Bu durumu tespit ettikten sonra smtp adresini silmek istedim ancak EmailAddressPolicyEnabled özelliğinin true olması sebebiyle istediğim değişikliği yapamadım. 

3-Önce  EmailAddressPolicyEnabled özelliğini disable etmek için Exchange PowerShell üzerinden "Set-mailbox  "mailbox.name" -EmailAddressPolicyEnabled $false" komutunu vererek önce bu sorunu çözdüm.

4-Sonra asıl yapmak istediğimi yani smtp adresini ve account name'i birbiriyle eşitledim. 

5-Local move request oluşturdum ve sorunu aşmış oldum. 

Kolay gelsin. 

Gönderildi : 22/08/2014 18:51
Paylaş: