Forum

Exchange Server 201...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Exchange Server 2013 With sp1 - Win Srv 2012 r2 Standart İnternal & External Mail almama sorunu.

Sayfa 2 / 2
Oğuzhan YILMAZ
(@oguzhanyilmaz)
Üye

Bu konu ile ilgili nihai bir çözüm bulabildiniz mi? Aynı sorun bende de var.

CevapAlıntı
Gönderildi : 20/06/2014 05:01

Bugra KESKIN
(@bugrakeskin)
Saygın Üye

Merhaba,

PRX4 hata kodu kesinlikle receive connectorler ile ilgilidir, default şeklinde getirdiğinizde düzelecektir 

CevapAlıntı
Gönderildi : 20/06/2014 11:40

Oğuzhan YILMAZ
(@oguzhanyilmaz)
Üye

Receive Connector olduğu kesin zatende. Default ayarlarda olmasına rağmen almıyor... 

CevapAlıntı
Gönderildi : 20/06/2014 14:54

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

[quote user="Oğuzhan YILMAZ"]Receive Connector olduğu kesin zatende. Default ayarlarda olmasına rağmen almıyor... [/quote]

Görüntü öyle olabilir, powershell FL ile bir çıktı alın, sanalda kurulmuş sıfır bir exch ile karşılaştırın.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 22/06/2014 02:47

Fatih KARAALIOGLU
(@fatihkaraalioglu)
Kıdemli Üye

Merhaba;

aynı case benim elimde vardı ve az önce çözüm buldu. Hakan hoca ilk posta problemi işaret etmiş ama bu problemin bir çok nedeni var. Buğra' da zaten diğer alternatifleri sunmuş.

benim problemimde Dil ayarları, Connectorler, DNS yapılandırılması incelendi ve beklenmedik bir yerden problem kaynağı çıktı.

Bölgesel ayarlar 🙂 

Mevcut Yapılandırmada bölgesel ayarları TR kurmasanız bile RDP ile bağlantı ve kurulum yaptığınızda bağlantı yaptığınız bölgesel ayarları götürüyor. Bu ayarları algılamaması için aşağıdaki deği copy your current settings to ayarlarında ki new user accounts ve Welcome screen kutularını işaretleyip sunucuları yeniden başlatmanız gerekiyor.

[img] [/img]

[img] [/img] 

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/07/2014 14:33

Oğuzhan YILMAZ
(@oguzhanyilmaz)
Üye

Bizde direkt Cumulative Update 5 ( http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=43103) ile giderdik problemi. Sanırım benzer olmasına karşın farklı notalardan sorun.

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/07/2014 14:45

Fatih KARAALIOGLU
(@fatihkaraalioglu)
Kıdemli Üye

benim yapımda da CU5 var. problem bir bug gibi görülüyor.

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/07/2014 16:09

onur samancı
(@onursamanci)
Üye

merhaba,

bende 2012r2 kurulu üzerinde DC kurulu bir diğer yapıda da exchange 2013 kurulu fakat her ne yaptıysam iç yapıda mail atmayı başaramadım edindiğim bilgiye göre 2012 r2 üzerinde değilde 2012 üzerinde çalıştığı peki 2012R2 üzerinde ben bunu çalıştıramayacakmıyım hiç bir şekilde teşekkürler  

CevapAlıntı
Gönderildi : 04/06/2015 15:25

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Merhaba, 2012R2 üzerinde de sorunsuz çalışmaktadır, muhtemel yukarıdaki önerileri denemeniz gerekli

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/06/2015 14:42

onur samancı
(@onursamanci)
Üye

hocam ,

tüm updateleri yaptım  farklı 2 pc de yeniden kurulum yaptım yok 🙁 teamviewer veya alternatif baglantı versem bana yardımcı olabilecek kimse varmıdır bu herhangi bir şirket veya bir kurum değildir test amaclı kurdugum bir sistemdir şimdiden tesekkurler amacım öğrenmek  

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/06/2015 17:08

Emrah YILMAZ
(@emrahyilmaz-2)
Üye

[quote user="onur samancı"]

hocam ,

tüm updateleri yaptım  farklı 2 pc de yeniden kurulum yaptım yok 🙁 teamviewer veya alternatif baglantı versem bana yardımcı olabilecek kimse varmıdır bu herhangi bir şirket veya bir kurum değildir test amaclı kurdugum bir sistemdir şimdiden tesekkurler amacım öğrenmek  

[/quote]

Sorun almama ise Fatih hocamın önerisi olan dil problemine dikkat edin. Bir de cu7 gncellemesi yapın tabi.

 

Birkaç gün önce kurduğum ve migarate amaçlı kullanacağım exc2013 te 3
gün uğraştım bu sorun için. cevabını şu linkte en alttaki mesajımda
görebilirsiniz.

https://social.technet.microsoft.com/Forums/tr-TR/279b9915-747f-43c3-8f11-065b91c39254/exchange-2013-mail-gnderiyor-ama-almyor?forum=exchangetr

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/06/2015 19:38

Recep YÜKSEL
(@recepyuksel)
Kıdemli Üye Forum Yöneticisi

[quote user="Emrah YILMAZ"][quote user="onur samancı"]

hocam ,

tüm updateleri yaptım  farklı 2 pc de yeniden kurulum yaptım yok 🙁 teamviewer veya alternatif baglantı versem bana yardımcı olabilecek kimse varmıdır bu herhangi bir şirket veya bir kurum değildir test amaclı kurdugum bir sistemdir şimdiden tesekkurler amacım öğrenmek  

[/quote]

Birkaç gün önce kurduğum ve migarate amaçlı kullanacağım exc2013 te 3 gün uğraştım bu sorun için. cevabını şu linkte en alttaki mesajımda görebilirsiniz.

https://social.technet.microsoft.com/Forums/tr-TR/279b9915-747f-43c3-8f11-065b91c39254/exchange-2013-mail-gnderiyor-ama-almyor?forum=exchangetr

 

Emrah bey siz benden çok yaşayacaksnız, ben bu linki burada paylaşacaktım ama siz benden önce davrandınız. 🙂

Geçmiş olsun. 

 

[/quote]

************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde sonucu burada paylaşırsanız,
sizin ile aynı problemi yaşayanlar için yardım etmiş olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise "çözüldü" olarak işaretlerseniz
diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/06/2015 19:44

Emrah YILMAZ
(@emrahyilmaz-2)
Üye

[quote user="Recep YÜKSEL"][quote user="Emrah YILMAZ"][quote user="onur samancı"]

hocam ,

tüm updateleri yaptım  farklı 2 pc de yeniden kurulum yaptım yok 🙁 teamviewer veya alternatif baglantı versem bana yardımcı olabilecek kimse varmıdır bu herhangi bir şirket veya bir kurum değildir test amaclı kurdugum bir sistemdir şimdiden tesekkurler amacım öğrenmek  

[/quote]

Birkaç gün önce kurduğum ve migarate amaçlı kullanacağım exc2013 te 3 gün uğraştım bu sorun için. cevabını şu linkte en alttaki mesajımda görebilirsiniz.

https://social.technet.microsoft.com/Forums/tr-TR/279b9915-747f-43c3-8f11-065b91c39254/exchange-2013-mail-gnderiyor-ama-almyor?forum=exchangetr

 

Emrah bey siz benden çok yaşayacaksnız, ben bu linki burada paylaşacaktım ama siz benden önce davrandınız. 🙂

Geçmiş olsun. 

 

[/quote][/quote]

🙂 hepimizin ömrü uzundan ziyade, güzel ve yararlı olsun Rece bey. 

Ben linki paylaştım ama arkadaşın sorunu sanırım göndermeyle de alakalı.

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/06/2015 19:48

onur samancı
(@onursamanci)
Üye

hay allah razıolsun ya 🙂 kafayı yedim bunun yüzünden ama sebebini sorguluyorum yani exc database İngilizce olarak yazıldı tr olduğunda yazamıyormu yani ne aalaka

 

destekleriniz için teşekkürler 🙂 

CevapAlıntı
Gönderildi : 10/06/2015 13:34

Emrah YILMAZ
(@emrahyilmaz-2)
Üye

[quote user="onur samancı"]

hay allah razıolsun ya 🙂 kafayı yedim bunun yüzünden ama sebebini sorguluyorum yani exc database İngilizce olarak yazıldı tr olduğunda yazamıyormu yani ne aalaka

 

destekleriniz için teşekkürler 🙂 

[/quote]

Onu microsoft da bilmiyor 🙂

CevapAlıntı
Gönderildi : 10/06/2015 20:28

Oğuzhan YILMAZ
(@oguzhanyilmaz)
Üye

Şu dokümanı hazırlamıştık zamanında bu sorun için

https://wiki.maestropanel.com/error-in-processing-the-server-response-was-4-7-0-temporary-server-error-please-try-again-later-prx4/

CevapAlıntı
Gönderildi : 31/10/2017 15:05

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

[quote user="Oğuzhan YILMAZ"]

Şu dokümanı hazırlamıştık zamanında bu sorun için

https://wiki.maestropanel.com/error-in-processing-the-server-response-was-4-7-0-temporary-server-error-please-try-again-later-prx4/

[/quote]

Eline sağlık.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 31/10/2017 16:37

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Bende yazdım, bizde de bulunsun 🙂

https://www.hakanuzuner.com/error-in-processing-the-server-response-was-4-7-0-temporary-server-error-please-try-again-later-prx4-hatasi/

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/10/2020 11:14

Sayfa 2 / 2
Paylaş: