Anasayfa » Forum

Exchange Server 201...
 

Exchange Server 2013 With sp1 - Win Srv 2012 r2 Standart İnternal & External Mail almama sorunu.  

Sayfa 1 / 2
  RSS
Dinçer ÖZER
(@DincerOZER)
Üye

Merhaba,

 

3 kez sıfırdan kurmayı denememe rahmen windows server 2012 r2 standart TR üzerinde sp1 li exchange 2013 kuruyorum,

bir çok makaledeki gibi kurulumu tamamlayıp, send ve receive konnektör , ssl gibi ayarları yapıyorum,

Dışarıya mail atabiliyorum ama sışarıdan mail alamıyor ve local accountlar arasında mail alışverişi yapamıyorum,

Gerçekten yardıma ihtiyacım var, bir şeyleri yanlış yapıyorum ama ne olabilir.

  https://testconnectivity.microsoft.com dan dönen hata ;

 

Ek Ayrıntılar

 

Sunucu 451 - Error in processing. The server response was: 4.7.0 Temporary server error. Please try again later. PRX4 durum kodunu döndürdü

Özel durum ayrıntıları:

İleti: Error in processing. The server response was: 4.7.0 Temporary server error. Please try again later. PRX4 

Tür: System.Net.Mail.SmtpException

Yığın izleme:

at System.Net.Mail.DataStopCommand.CheckResponse(SmtpStatusCode statusCode, String serverResponse)

at System.Net.Mail.DataStopCommand.Send(SmtpConnection conn)

at System.Net.Mail.SmtpClient.Send(MailMessage message)

at Microsoft.Exchange.Tools.ExRca.Tests.SmtpMessageTest.PerformTestReally()

Geçen zaman: 1378 ms. 

 

Exchange de ise ;

 501 5.5.4 Invalid arguments falan diyor mailleri teslim edemiyor, kendi kendine dahi mesaj atamıyor..

Alıntı
Gönderildi : 18/05/2014 01:45
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Merhaba,

Exchange server için tavsiyelerde bulunmadan önce bir hatanızı düzeltmek gerekli, bu tür ürünleri kesinlikel türkçe işletim sistemleri üzerine kurmayınız. Active Directory gibi oturmuş bir ürün için bile tavsiye etmiyorum ama çalışmazda demiyorum. Exchange Server ise SP1 e kadar zaten kararlı yapısı tartışılan bir ürün ve siz bunu TR bir işletim sistemi ile biraz daha zorluyorsunuz.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/05/2014 17:37
Dinçer ÖZER
(@DincerOZER)
Üye

Merhaba Hakan bey,

2012 server standart r2 ingilizce versiyonu sıfırdan kurdum,

yine sorun çözülmedi,

acaba dns tarafındamı bir yanlışlık yapıyorum,

 primary dns zone yaratıp

test.com

altına mail.test.com a kaydı 192.168.0.2

kaydı oluşturdum, kendi kendime mail dahi atamıyorum, ama dış ortama mail atabiliyorum. 

 

Yardımlarınızı bekliyorum. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/05/2014 19:24
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

İyide neden zone oluşturuyorsunuz ki zaten AD yok mu sizde?

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/05/2014 02:01
Dinçer ÖZER
(@DincerOZER)
Üye

dış mail adresim için zone oluşturuyorum,

 xyz.com mail adreslerim için. 

 

queues da next hop domain de mailbox database yazıyor ancak teslim edemiyor.

permission sorunu olabilirmi diye düşünüyorum şimdide 

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/05/2014 02:08
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Bence bundan önce internal mail denemelisin, sonra MX vs olaylarına bakarsın.

Sanal sistem ise eğer Exchange Server web konsol üzerinden EAC sunucu özelliklerinden DNS için doğru ethernet kartının seçili olduğunu kontrol etmelisin.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/05/2014 02:21
Dinçer ÖZER
(@DincerOZER)
Üye

EAC sunucu özelliklerinden DNS ayarlarını kontrol ettim, direct Nic seçili,

 

Aslında mail gönderme ok,

External mailler que düşüyor ama mailboxlara iletilemiyor,

Tek sorun bu. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/05/2014 03:55
Bugra KESKIN
(@bugrakeskin)
Üye

queue viewer da Last error kısmında ne yazıyor? orda ki hataya bakarak çözebiliriz diye düşünüyorum

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/05/2014 05:00
Dinçer ÖZER
(@DincerOZER)
Üye

Gmailden dönen mesaj ;

Yöneticiler için tanılama bilgileri:

Sunucu oluşturma: ILKEDC01.ilkemak.local
Alıcı sunucu:ILKEDC01.ilkemak.local (192.168.0.2)

dincer.ozer@minidokuman.com
Remote Server at ILKEDC01.ilkemak.local (192.168.0.2) returned '400 4.4.7 Message delayed'
19.5.2014 01:57:59 - Remote Server at ILKEDC01.ilkemak.local (192.168.0.2) returned '451 4.4.0 Primary target IP address responded with: "501 5.5.4 Invalid arguments." Attempted failover to alternate host, but that did not succeed. Either there are no alternate hosts, or delivery failed to all alternate hosts. The last endpoint attempted was 192.168.0.2:475'

Orijinal ileti üstbilgileri:

Received: from mail-wg0-f68.google.com (192.168.0.100) by ilkedc01
 (192.168.0.2) with Microsoft SMTP Server (TLS) id 15.0.847.32; Mon, 19 May
 2014 01:01:11 +0300
Received: by mail-wg0-f68.google.com with SMTP id x12so2532234wgg.3        for
 <dincer.ozer@ilkemak.com>; Sun, 18 May 2014 15:03:08 -0700 (PDT)
DKIM-Signature: v=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed;
        d=gmail.com; s=20120113;
        h=mime-version:date:message-id:subject:from:to:content-type;
        bh=sKbF1ce9Qx03EKpu7BVXoCUVDh8iXbbLrMqh7azOHoE=;
        b=XFpL2VIgea0yW5300DfrKimdqGcqn9TTemW18bklvUWgYkeWYkuhZM4gzJi6IXgeCr
         11xwLxL5QwzMiLPgbLUo8qsdnfEthLjrIWFGhx1ceXGEO+nnciTCQojsT91HTM7w3c1L
         22f376mxSEFPc1TsFwhGAfO1h1lcYaeGKX7tVTytRnLxldznXG+SwU6W2g6lMl1sKT8S
         32xzR99lmPZi3Tt5jUzOjeBYM6w92QI3IOWM7pyNqBfWrzOCZyg2wrupC87cJjt7D/Hw
         aSGOQe4JUOVuhZKx0dD0HNArhjS8tF4xpwkXxioHmvVVh37v9JkqUThtjIU7/oCNnzPX
         /ROA==
MIME-Version: 1.0
X-Received: by 10.180.212.48 with SMTP id nh16mr7657222wic.49.1400419246425;
 Sun, 18 May 2014 06:20:46 -0700 (PDT)
Received: by 10.194.82.169 with HTTP; Sun, 18 May 2014 06:20:46 -0700 (PDT)
Date: Sun, 18 May 2014 16:20:46 +0300
Message-ID: <CALqG3sx1yrpG2eT9GLmiuutbRA6aJWRWd_bj7JJe=-nrfw3J5g@mail.gmail.com>
Subject: test 16:20
From: =?UTF-8?B?RGluw6dlciDDllpFUg==?= <dinceroz81@gmail.com>
To: <dincer.ozer@ilkemak.com>
Content-Type: multipart/alternative; boundary="001a11c35102b84d9704f9ac834c" 

Return-Path: dinceroz81@gmail.com 

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/05/2014 12:19
Dinçer ÖZER
(@DincerOZER)
Üye

active directory server exchange aynı sunucu üzerinde olması sıkıntı olur mu ?

 

birde AD olduğu halde 

  • Install-WindowsFeature RSAT-ADDS komutunu kullanmalımıyım ?
CevapAlıntı
Gönderildi : 19/05/2014 14:22
Bugra KESKIN
(@bugrakeskin)
Üye

Exchange ile DC nin aynı sunucu da olmaması gerekiyor. Teknik olarak çalışabilir fakat kesinlikle tavsiye edilmez. Eğer mümkünse yeni bir sunucu kurup Exchange 2013 ü ayrı bir sunucu da koşturun.

501 5.5.4 Invalid arguments hatası receive connector ün yanlış yapılandırılması sonucu gelişen bir hata.

475 portunu kullanan receive connector de ki authentication ve network kısmını inceleyin, bu sorun ortadan kolayca kalkacaktır.

  • Port 475 – the Mailbox Transport Delivery Service listens on this ports for connections either from the transport service SMTP Send connector or SMTP from the Transport Service on other Mailbox Servers that need to send mail to users on this server.

 

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 20/05/2014 13:19
Eyüp Gezdirici
(@EyupGezdirici)
Üye

Windows Server 2012 R2 Eng. sunucuyu ilk önce TR bölgesel ayarlar ile kurdum. Ancak olmadı. 2 kez ingilizce bölgesel ayarlar ile kurdum yine olmadı. Dışarı mail atılabildiği halde; kendi içindeki posta kutularına mail gönderildiğinde queue viewer'da bahsedilen hata mesajı veiyor ve göndermiyor.

Hata:

"[{LRT=24.5.2014 19:54:49};{LED=451 4.4.0 Primary target IP address responded with: ""501 5.5.4 Invalid arguments."" Attempted failover to alternate host, but that did not succeed. Either there are no alternate hosts, or delivery failed to all alternate hosts. The last endpoint attempted was 192.168.x.x:475};{FQDN=SERVER.domain.local};{IP=192.168.x.x}]"

Exchange 2013 kurulduğunda dahsettiğiniz şekilde 475 portunu kullanan herhangi bir receive connector mevcut değil.

Exchange 2013  kurulduktan sonra sadece send connector ekledim. Başka hiçbir ayarına dokunmadım. Receive connector'lere müdahale etmek gerekiyor mu? Ya da Exchange 2013 Receive connector'ler hakkında detaylı bilgi bulabileceğim bir kaynak (mümkünse Türkçe) var mı?

Teşekkürler.

CevapAlıntı
Gönderildi : 25/05/2014 02:14
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Merhaba,

Buradaki videoyu izleyebilirsiniz;

http://tv.cozumpark.com/video/466/Exchange-Server-2013-Kurulum-Sonrasi-Temel-Ayarlar

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 25/05/2014 14:43
Eyüp Gezdirici
(@EyupGezdirici)
Üye

Windows Server'ı tamamen English bölgesel ayarlar ile kurunca hepsi çalışıyor.

Ancak kurulmuş Sunucuyu yeninden kurmadan bu gönderme sorununu nasıl giderebiliriz? Buna henüz çözüm bulamadık.

Sanırım DNS isim çözümlemesi ile ilgili görünüyor.

Dışarıya mail gönderebildiği halde, içerideki posta kutularına gönderemiyor. Queu viewer Hata:

"mailbox database 1007141823"    "SMTP Delivery to Mailbox"    Retry    12    "9 Haziran 2014 Pazartesi 15:02:22"    "[{LRT=9.6.2014 14:57:22};{LED=451 4.4.0 Primary target IP address responded with: ""501 5.5.4 Invalid arguments."" Attempted failover to alternate host, but that did not succeed. Either there are no alternate hosts, or delivery failed to all alternate hosts. The last endpoint attempted was 192.168.x.200:475};{FQDN=SERVER.DOMAIN.local};{IP=192.168.x.200}]"
Submission    Undefined    Ready    0

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/06/2014 18:39
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Bu tür bilindik sorunlar var ve bazen ne yazık ki yeniden kurmak tek çözüm. Veeam için benzer bir şey olmuştu bölgesel ayarları sonradan değiştirmek çözüm olmuyordu. Ancak bunun için fix çıkması gerekiyordu.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/06/2014 20:28
Erdal Degercan
(@ErdalDegercan)
Üye
Merhaba,
Benzer problem bende de var ve birçok yöntem denememe rağmen henüz çözüme ulaşamadım. Sistemi yeniden kurmayı düşünüyorum ama Exchange'i kaldırmak da ayrı bir problem... (Daha önce cas rolu olan exchange 2013'ü kaldırırken büyük problem yaşadım) Şu aşamada stabil olarak çalışan mevcut exchange 2010 sistemini korumak ve sp2'yi beklemek daha akıllıca bir seçenek gibi görünüyor. Aklıma takılan soru ise şöyle;
Sistemde exchange 2013 varken, MX rolü olan yeni bir exchange 2010 sisteme dahil edilebilir mi? 
Üzerinde çalıştığım sistem ana hatları ile;
Exchange 2010 edge Server
Exchange 2010 MX&Cas Server
Exchange 2013 MX&Cas Server (fiziksel server, eth Microsoft Team, Server 2012 R2)
Tüm serverlar region setting Turkey
1 AD site and 1 PDC (2012 R2) + 3 DC (1x 2008 R2 + 2 x 2003 Server) (Windows Server 2003 domain fl)
Exchange 2010 daha önce exchange 2003'den upgrate edilmişti. Kalıntıları temizlemeden iyi bir sistem üzerine (2012 R2) Exchange 2013'ü sp1'li dvd'den kurdum. Malum problemle karşılaşınca CU5'i kurmadan sistemdeki tüm exchange 2003 kalıntılarını temizledim. Edge konnektörünü yeniledim ve bundan sonra CU5'i kurdum. Sorun düzelmedi 😉
Mail flow;
Exchange 2010 when sending mail to external it's ok.
Exchange 2010 when sending mail to exchange 2010 users it's ok.
Exchange 2013 when sending mail to External it's ok.
Exchange 2013 when sending mail to exchange 2010 users it's ok.
or
Exchange 2013 when sending mail to Exchange 2013 not working
Exchange 2010 when sending mail to exchange 2013 not working
From internet --> SMTP GW (exh edge) --> Exchange 2010 it's ok
From Internet --> SMTP GW (exh edge) --> Exchange 2013 not working.
Hata mesajları;
Exchange 2010 error
451 4.7.0 Temporary server error. Please try again later. PRX4 
Exchange 2013 error
451 4.4.0 primary target ip address responded with 501 5.5.4 Invalid arguments. attempted failover to alternative host, but that did not succeed. either there are no alternate host, or delivery failed to all alternate hosts. Th
Teşekkürler
CevapAlıntı
Gönderildi : 09/06/2014 22:35
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Bu yapıya 2010 kurma şansınız yoktur. Yani PrepareAD komutundan sonra ortamdaki tüm 2010 rollerini kaldırdıysanız bir daha ekleme şansınız yoktur. EDGE bu rollerden biri değildir, yani CAS,MBX gibi ana roller için bu gereksinim olup EDGE olması size bir fayda sağlamayacaktır.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 10/06/2014 11:52
Erdal Degercan
(@ErdalDegercan)
Üye

Cevap için teşekkürler. Şu halde öncelikli olarak mail flow problemini çözmemiz gerekecek. Ben problemin exchange ile beraber 2012 R2'den kaynaklandığını düşünüyorum. Şöyle ki;

mail flow problemi olan sistemlerde aynı zamanda

"Event ID 6002 from the source MSExchange Mid-Tier Storage

Ping of mdb '5d3c32ed-5c53-44b7-abe4-34fcdf08f848' timed out after '00:00:00' minutes.  Last successful ping was at '8/8/2013 5:46:37 PM' UTC."

problemi de oluyor. Bunun nedeni serverin ilk kurulum region set'lerin exchange kurulmadan önce değiştirilmesi gibi görünüyor. Muhtemelen 2008 R2 ve ilk kurulumda "region Turkey" seçimlerinde bu problem yoktur. (Ben sistemi Hp Intelligent pro. ile kurdum ve bu seçenekte default region usa, sonradan değiştirmeniz gerekiyor.) Bu problemi aşabilirsek mail flow probleminin de çözüleceğini düşünüyorum.

Teşekkürler 

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 10/06/2014 14:33
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Bencede doğru bir noktadasınız. Zaten sorun genellikle karakter seti, saat ve benzeri kaynaklı oluyor ki bunların hepsi bölgesel ayarlardan dolayı oluyor.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 10/06/2014 14:58
Sayfa 1 / 2
Paylaş:

Lütfen Giriş yap yada Kayıt ol