Forum

Exchange Mail Sorun...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange Mail Sorunu

8 Yazılar
4 Üyeler
0 Reactions
1,036 Görüntüleme
(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5707
Illustrious Member
Konu başlatıcı
 
[#41361]

Merhaba,

      Sİstemimde 2003 exchange var. Benim mail alış verişimde hiç bir sorun yok. Fakat xxx.com adresinden ne mail alabiliyorum nede mail atabiliyorum. Yani gönderildi gözüküyor ama karşı tarafa ulaşmıyor. Karşı taraf içinde bu geçerli.

http://www.zmailer.org/mxverify.html adresten mail adreslerini test ediyorum mesela kandi adresimi , MX-VERIFY-CGI run for ``utatlidil@tekfensigorta.com.tr''

 RSET
250 2.0.0 Ok
MAIL FROM:<[email protected]>
250 2.1.0 Ok
RCPT TO:<[email protected]>
554 5.7.1 <[email protected]>: Relay access denied

Something WRONG!! rc=554

 

Hatası veriyor. Yardımlarınızı rica ederim.


 
Gönderildi : 04/09/2008 17:47
(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5085
Illustrious Member
 

Merhaba,

birbirinizin black listesinde olabilirsiniz. Bunu kontrol ettiniz mi?

Birde sabit iki kullanıcı birbirlerine yollarken mi hata alıyorsunuz yoksa bütün domain için geçerli mi?


 
Gönderildi : 04/09/2008 20:12
(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5707
Illustrious Member
Konu başlatıcı
 

tüm domain hocam. Black list'i nerden kontrol edebilirim?


 
Gönderildi : 04/09/2008 20:19
(@esersolmaz)
Gönderiler: 3200
Üye
 

Merhaba;


MX kayıtlarınız sahip oldugu ip leri www.robtex.com dan RBL bölümünden kontrol edebilirsiniz.


İyi çalışmalar. 


 


 
Gönderildi : 04/09/2008 20:24
(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5085
Illustrious Member
 

Spam yazılımınız varsa öncelikle onları kontrol edin (allowed senders-block senders) olayı

 

 iptools.com'a girin Spam Db Lookup tarafına domaininizi ya da dış IP nizi yazın. yeşil olanlar temiz kırmızı olanlar varsa onların listesindesiniz demektir. bunu kontrol edip sonucu bildirir misiniz.


 
Gönderildi : 04/09/2008 20:29
(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5707
Illustrious Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;

MX kayıtlarınız sahip oldugu ip leri www.robtex.com dan RBL bölümünden kontrol edebilirsiniz.

İyi çalışmalar. 

 

Hocam black listte gözükmüyor.


 
Gönderildi : 04/09/2008 20:33
(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5707
Illustrious Member
Konu başlatıcı
 

Spam yazılımınız varsa öncelikle onları kontrol edin (allowed senders-block senders) olayı

 

 iptools.com'a girin Spam Db Lookup tarafına domaininizi ya da dış IP nizi yazın. yeşil olanlar temiz kırmızı olanlar varsa onların listesindesiniz demektir. bunu kontrol edip sonucu bildirir misiniz.

Dediğiniz gibi yapttım , 4-5 tane kırmızılı domain ismi çıktı fakat karşı tarafın domain ismi çıkmadı. Yanlışım varsa düzeltin lütfen. IP mi gidrim.


 
Gönderildi : 04/09/2008 20:39
(@cozumpark)
Gönderiler: 16288
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


www.dnsstuff.com


sitesini de deneyebilirsiniz.


ayrıca www.ripe.net den de bakabilirsiniz.


kolay gelsin


 
Gönderildi : 04/09/2008 22:07
Paylaş: