Forum

Exchange Owa Giriş

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Exchange Owa Giriş

8 Yazılar
4 Üyeler
0 Reactions
2,404 Görüntüleme
(@bariskose)
Gönderiler: 27
Eminent Member
Konu başlatıcı

[#395303]

Merhabalar,

Şirketimizde Exhange Server kurulumu yapıldı. Exchange çalışıyor ancak;

şirket içindeyken web adres satırına https://mail.doamin.com/owa yazınca giriş yapmıyor iç ip yada mail server adını yazınca giriyor,

dışardan bağlanırken sorun yok.ayrıca içerden mailserver dış ip sine de ping atmıyor.

konuyla ilgili yardımcı olabiliseniz sevinirim.

kolay gelsin. 

Not: sistemde hp dl380 gen8  üzerinde hyper-v mevcut exchange 2010 kurulu .metro internette mailserver dış ipsi internet ip sinden farklı 

Gönderildi : 29/08/2013 13:55
(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5707
Illustrious Member

dns üzerinde a kaydı açmanız gerekir.

Gönderildi : 29/08/2013 14:12
(@bariskose)
Eminent Member
Konu başlatıcı

dns üzerinde host a kaydı mevcut ,ancak  kayıtlar iç ip yi gösteriyor..bunun haricinde dış ip yi gösteren bir kayıtmı açılacak ..sistemi başkaları kurmuş yeni geldim buraya o yüzden sisteme pek hakim değilim.. bazı arkadşlar new zone oluşturman gerekli dedi ???

Gönderildi : 29/08/2013 14:46
(@riza-sahan)
Gönderiler: 18017
_

Sizin dns zonu ne şekilde. Siz owada ne şekilde giriş yapınca exchange owa arayüzünün gelmesini sitiyorsunuz. Bunları açarmısınız biraz.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

Gönderildi : 29/08/2013 16:19
(@bariskose)
Eminent Member
Konu başlatıcı

Sizin dns zonu ne şekilde. Siz owada ne şekilde giriş yapınca exchange owa arayüzünün gelmesini sitiyorsunuz. Bunları açarmısınız biraz.

hocam merhaba;

ben şirketten veya dışarıdan web satırına https://mail.domainismi.com/owa yazınca owaya girebilmek istiyorum. ancak bunu şirket içinden yapamıyorum.

dns zone alanında sadece başlangıçta oluşturulmuş olan plastaygrup.local bulunmakta ufuk hocanın resimde gösterdiği gibi ikinci bir zone alanı yok.

yeni bir zone oluşturmam gerekiyor ancak hiç yapmadığım bir işlem ...eğer yeni bir zone oluşturak gerekiyorsa bunu ve sonrasında yapılması gerekenleri anlatan bir yazı  varmıdır.

cevaplarınız için teşekkürler.. 

Gönderildi : 29/08/2013 17:28
(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5707
Illustrious Member

Aşağıda ki link size fazlasıyla yardımcı olacaktır.

DNS - DOMAIN NAME SYSTEM - ÇözümPark

Gönderildi : 29/08/2013 17:36
(@bariskose)
Eminent Member
Konu başlatıcı

Aşağıda ki link size fazlasıyla yardımcı olacaktır.

DNS - DOMAIN NAME SYSTEM - ÇözümPark

link için teşekkür ederim ,

şimdi yeni bir zone oluşturdum mail.domainismi.com diye mx kaydınıda oluşturdum, cname kısmını pek anlamadım ve kayıt oluşturmadım ama zorunlu değil galiba??

bundan sonrası için yapılması gereken bir adım varmıdır?  eğer yoksa şşu an mail serverın dış ipsine ping attığımda cevap gelir mi? veya web satırına mail.domain.com/owa yazdığımda sayfa gelir mi acaba???

teşekkürler. 

Gönderildi : 29/08/2013 18:41
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33856
Illustrious Member Yönetici

Gönderen: @bariskose
↑

Merhabalar,

Şirketimizde Exhange Server kurulumu yapıldı. Exchange çalışıyor ancak;

şirket içindeyken web adres satırına https://mail.doamin.com/owa yazınca giriş yapmıyor iç ip yada mail server adını yazınca giriyor,

dışardan bağlanırken sorun yok.ayrıca içerden mailserver dış ip sine de ping atmıyor.

konuyla ilgili yardımcı olabiliseniz sevinirim.

kolay gelsin. 

Not: sistemde hp dl380 gen8  üzerinde hyper-v mevcut exchange 2010 kurulu .metro internette mailserver dış ipsi internet ip sinden farklı 

Firewall nedeni ile trafik loop' a giriyor.

Ufuk bilgi vermiş zaten, özetle dış DNS dediğimiz NS üzerindeki DNS de mail A kaydı için x.x.x.x yani modemin veya firewall' un dış ip adresi yazması doğrudur. Birden fazla real ip adresiniz var ise hangi dış ip, exchange server için natlanıyor ise onu seçin.

İçeride ise yine benzer şekilde bir mail isminde A kaydı oluşturun, ancak buraya ip olarak x.x.x.x dış ip değil exchange server' ın iç ip adresini veya eğer NLB var ise onun ip adresini yazın, cache temizleyin veya makineyi bir kere kapatıp açın sorun düzelir.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 21/09/2025 16:19
Paylaş: