Forum

Owa da administrato...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Owa da administrator login olamıyor

Erkan İNANÇ
(@ErkaniNANC)
Üye

Merhaba arkadaşalr owa ile ilk girişimde kullanıcı atamalrı yapmak için exchange admin center ekranından giriş yapmam lazım ancak ekran geliyor ancak administrator ile giriş yapmama rağmen kullanıcı adı veya şifre hatalı diyor.Domain adı olarak sanal bilgisayarın (exchange kurulu olan bilgisayar) adını yazıyorum ancak giriş yapamıyorum.Daha önce böyle bir sorun yaşayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

Alıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 25/06/2013 18:15
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Merhaba,

Ortamınız hakkında da bilgi verseydiniz?

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 25/06/2013 18:41
Erkan İNANÇ
(@ErkaniNANC)
Üye

[quote user="Hakan UZUNER"]

Merhaba,

Ortamınız hakkında da bilgi verseydiniz?

[/quote]

 

Öncelikle ilginiz için teşekkürler

- Benim server ın üzerinde 2 tane sanal makine var;

-1.sanal makinede web +database ortamı bulunmakta (Server 2008 Enterprise)

- 2. sanal makinede ise exchange server 2013 kurdum.Ve exchange server makineye etki alanı olarak 1.sanal makineyi gösterdim.

   Exchange server makine de yapmak istediğim  başka bir domain şirketinde olan kendi çalıştığım şirketin maillerini owa ile bir web uygulamasında    göstermek.

kurulumlar bitti ,owa exchange admin center ekranıda açılıyor.Ancak bir türlü administrator olarak giriş yapamıyorum

     domain name\user name:1.sanal makinenin domain\administrator

     şifre :111111

 şeklinde giriş yapıyorum ancak kullanıcı adı veya şifre hatalı diyor

 

 

 

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 25/06/2013 18:58
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Erkan bey ilk makinede domain var anladığım kadarı ile, ikinci makine yani Exchange Server 2013 yüklü olan makine, öncelikle domain üyesi bir makine değil mi? misal ilk makinede ki domain ile exch 2013 makinesinin isminin sonunda ki domain isimleri uyuşuyor değil mi?

Misal domain ismi cozumpark.local

Exch 2013 makine ismi = EXCH2013

FQDN bu durumda EXCH2013.cozumpark.local olmalı.

Sonrasında ise bu exch2013 makineyi domain de açtınız değil mi yani makine ismi ile değil domain ismi\kullanıcı adı

logonu bu şekilde oldu iseniz administrator şifresi 2013 makinesi şifresi değil domain admin şifresi yani ilk kurulan makinenin şifresidir.

 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 25/06/2013 19:05
Erkan İNANÇ
(@ErkaniNANC)
Üye

[quote user="Hakan UZUNER"]

Erkan bey ilk makinede domain var anladığım kadarı ile, ikinci makine yani Exchange Server 2013 yüklü olan makine, öncelikle domain üyesi bir makine değil mi? misal ilk makinede ki domain ile exch 2013 makinesinin isminin sonunda ki domain isimleri uyuşuyor değil mi?

Misal domain ismi cozumpark.local

Exch 2013 makine ismi = EXCH2013

FQDN bu durumda EXCH2013.cozumpark.local olmalı.

Sonrasında ise bu exch2013 makineyi domain de açtınız değil mi yani makine ismi ile değil domain ismi\kullanıcı adı

logonu bu şekilde oldu iseniz administrator şifresi 2013 makinesi şifresi değil domain admin şifresi yani ilk kurulan makinenin şifresidir.

 

[/quote]

 

Tekrar merhaba Hakan Bey

Dediklerinizi zaten uyguluyordum bi daha tek tek okuyarak uyguladım ancak maalesef olmadı.Acaba diyorum ana server la ilgili bir izin sıkıntısı mı var .Bu konularda biraz acemiyim de ilk defa uğraşıyorum.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 25/06/2013 19:14
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Bencede çok temel bir şey atlıyor olabilirsiniz.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 25/06/2013 19:36
Bugra KESKIN
(@bugrakeskin)
Saygın Üye

Merhaba

ben de bişey farkettim

demişsiniz ki

domain adı olarak sanal bilgisayarın (exchange kurulu olan bilgisayar) adını yazıyorum ancak giriş yapamıyorum

Burada yanlışlık var, domain adı bilgisayarın adı olmamalı. Kullanıcı adı kısmını şöyle doldurmalısınız: domainismi\administrator  

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 25/06/2013 19:45
Erkan İNANÇ
(@ErkaniNANC)
Üye

[quote user="Bugra KESKIN"]

Merhaba

ben de bişey farkettim

demişsiniz ki

domain adı olarak sanal bilgisayarın (exchange kurulu olan bilgisayar) adını yazıyorum ancak giriş yapamıyorum

Burada yanlışlık var, domain adı bilgisayarın adı olmamalı. Kullanıcı adı kısmını şöyle doldurmalısınız: domainismi\administrator  

 

[/quote]

evet dediğiniz gibi orayı yanlış yazmışım yeni farkettim ,ancak yukarıda hakan beyin dediklerini tek tek yaptım olmadı yine sorun başka yer de galiba 

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 25/06/2013 20:05
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Bir konu daha

ilk makine yani domain yüklü dc dediğimiz makineyi açarken domainadı\administrator şifresi yazıyorsunuz ya bunu kullanıyorsunuz değil mi 2013 sistemi için

bence kafa karışıklığını engellemek için domain yüklü yani dc makinesinde yeni bir kullanıcı açın

bunu

Enterprise Admins

Domain Admins

Schema Admins

gibi temel 3 gruba ekleyin

sonra exch 2013 yüklü makineyi bu şekilde açın yani

 

domainadi\yeniaçtığınız kullanıcı adı

 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 25/06/2013 20:56
Erkan İNANÇ
(@ErkaniNANC)
Üye

Hakan bey dediğiniz gibi yapıyorum zaten.Yeni bir kullanıcıda açtım ancak yine olmadı.

Bide yönetim arayüzünde değilde kullanıcı arayüzü ile bağlanmaya çalışınca beni  http://localhost/owa/auth.owa  gibi bir yere yönlendirdi ve HTTP  500 İç Sunucu Hatası sayfası döndürdü.Baktım hatanın nedenleri arasında Microsoft exchange forms based authentication  var başlatılması isteniyor ancak servislerde bu servis yok ,görünmüyor nedeni ne olabilir

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 26/06/2013 12:09
Erkan İNANÇ
(@ErkaniNANC)
Üye

Merhaba arkadaşlar

exchange servisleri arasında Microsoft exchange forms based authentication   niye görünmüyo ,kurulumda bir hata mı var acaba tüm servisler var sadece bu servis yok.Bu servisin çalışmıyor olmasından giriş yapamıyorum diye düşünüyorum..Kullanıcı girişini yapamamın sebebi büyük ihtimalle bu çünkü hatalı kullanıcı bilgileri ile giriş yapınca kullanıcı adı veya şifre hatalı mesajı dönüyor,bilgileri doğru girince beni  http://localhost/owa/auth.owa  sayfasına atıyor ve bu sayfa boş geliyor title kısmında ise " HTTP 500 İç sunucu hatası " diyor.Bu  Microsoft exchange forms based authentication  servisi ile ilgili daha önce böyle bir sorun yaşayan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim,biraz acileyeti var .

 

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 26/06/2013 16:25
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Bu durumda kurulumda sorun olmuş, yeni bir kurulum yapmanızı tavsiye ediyorum.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 26/06/2013 17:10
Erkan İNANÇ
(@ErkaniNANC)
Üye

Hakan bey peki ben sadece kurulmamış servisi kurabilir miyim öyle bir yöntem var mı

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 26/06/2013 17:38
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Hayır, böyle bir şansınız yok ne yazık ki. Ancak kurulumda böyle bir durumun olması çok normal değil, demek ki sizin ortamınızda gereksinimler ile iligli bir sorun var.

Kurulum sırasında sorunlar için ise aşağıdaki makaleyi inceleyebilirsiniz.

http://www.get-exchange.info/2012/09/30/fix-for-exchange-2013-preview-few-recoverserver-setup-failures-2/

 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 26/06/2013 18:29
Haydar Yılmaz
(@HaydarYilmaz)
Üye

Geç gelen bir cevap belki ama aynı soruna çözüm arıyorken bu soruyu gördüm ve başka bir yerde çözüm buldum.

ClientAccess server'da Microsoft Exchange Forms-Based Authentication servisini başlatırsanız sorununuz çözülecektir. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/12/2013 12:41
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Bilgi için teşekkürler.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/12/2013 17:24
Paylaş: