Anasayfa » Forum

Autodiscover proble...
 
Bildirimler

Autodiscover problemi  

  RSS
Fatihcan
(@Fatihcan)
Üye

Merhaba, exchange 2010 üzerinden kullanıcılar  outlook 2010 ile haberleşebiliyorlar.

Client tarafında test auto email configuration yaptığımda hata ile karşılaşıyorum.

 

 test-autowebservices yapınca

 

 

 Bu hatayı aşmak için ne yapmalıyım , exchange konusunda tecrubem oldukça az bundan dolayı vereceğiniz cevaplar benim için önemli.

 

Alıntı
Gönderildi : 14/02/2013 10:17
Huseyin KARTAL
(@huseyinkartal)
Üye

Merhaba ,

Aşağıdaki makaledeki gibi autodiscover kaydını DNS üzerinde  açtınızmı ? Bu makale Exchange 2007'ye ait fakat 2010'dada  aynı şekilde  çalısıyor test edebilirmisiniz. 

http://www.cozumpark.com/blogs/exchangeserver/archive/2008/03/27/exchange-server-2007-ve-autodiscover-kullan-m.aspx 

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/02/2013 11:29
Fatihcan
(@Fatihcan)
Üye

[quote user="Huseyin KARTAL"]

Merhaba ,

Aşağıdaki makaledeki gibi autodiscover kaydını DNS üzerinde  açtınızmı ? Bu makale Exchange 2007'ye ait fakat 2010'dada  aynı şekilde  çalısıyor test edebilirmisiniz. 

http://www.cozumpark.com/blogs/exchangeserver/archive/2008/03/27/exchange-server-2007-ve-autodiscover-kullan-m.aspx 

[/quote]

 

Merhaba, autodiscover kaydını açtım smtp adreslerini düzenledim. 

  ,   

şekinde oldu. XML kısmı ise  aşağıdaki şekilde.

--------------------

    <User>

     
<DisplayName>*****</DisplayName>

     
<LegacyDN>/o=***/ou=Exchange Administrative Group
(FYDIBOHF23SPDLT)/cn=Recipients/cn=*****</LegacyDN>

     
<AutoDiscoverSMTPAddress>****@***.****</AutoDiscoverSMTPAddress>

     
<DeploymentId>********************</DeploymentId>

    </User>

    <Account>

     
<AccountType>email</AccountType>

     
<Action>settings</Action>

      <Protocol>

       
<Type>EXCH</Type>

        <Server>******</Server>

       
<ServerDN>/o=****/ou=Exchange Administrative Group
(FYDIBOHF23SPDLT)/cn=Configuration/cn=Servers/cn=*****</ServerDN>

       
<ServerVersion>****</ServerVersion>

       
<MdbDN>/o=***/ou=Exchange Administrative Group
(FYDIBOHF23SPDLT)/cn=Configuration/cn=Servers/cn=****/cn=Microsoft Private
MDB</MdbDN>

       
<PublicFolderServer>E****.***</PublicFolderServer>

        <AD>A**.****</AD> (AD farklı
makina üzerinde)

       
<ASUrl> https://E****.***/EWS/Exchange.asmx</ASUrl>

       
<EwsUrl> https://E***.***/EWS/Exchange.asmx</EwsUrl>

       
<EcpUrl> https://e***.***/ecp/</EcpUrl>

       
<EcpUrl-um>?p=customize/voicemail.aspx&amp;exsvurl=1</EcpUrl-um>

       
<EcpUrl-aggr>?p=personalsettings/EmailSubscriptions.slab&amp;exsvurl=1</EcpUrl-aggr>

       
<EcpUrl-mt>PersonalSettings/DeliveryReport.aspx?exsvurl=1&amp;IsOWA=&lt;IsOWA&gt;&amp;MsgID=&lt;MsgID&gt;&amp;Mbx=&lt;Mbx&gt;</EcpUrl-mt>

       
<EcpUrl-ret>?p=organize/retentionpolicytags.slab&amp;exsvurl=1</EcpUrl-ret>

       
<EcpUrl-sms>?p=sms/textmessaging.slab&amp;exsvurl=1</EcpUrl-sms>

        <OOFUrl> https://e**.***/EWS/Exchange.asmx</OOFUrl>

       
<UMUrl> https://e***.***/EWS/UM2007Legacy.asmx</UMUrl>

       
<OABUrl> http://e***.***/OAB/f2d4a11a-fc5f-4a4f-9095-7f3455b5a03a/</OABUrl>

     
</Protocol>

      <Protocol>

       
<Type>WEB</Type>

       
<Internal>

          <OWAUrl
AuthenticationMethod="Basic, Fba"> https://e***.***/owa/</OWAUrl>

         
<Protocol>

           
<Type>EXCH</Type>

           
<ASUrl> https://e***.***/EWS/Exchange.asmx</ASUrl>

         
</Protocol>

       
</Internal>

     
</Protocol>

    </Account>

  </Response>

</Autodiscover>

--------------------- 

Bizim asıl sorunumuz bu şekilde de düzelmedi, intranet ortamında kullanıcılar outlook 2010 üzerinde diğer kullanıcıların free information bilgilerine ulaşamıyorlar. Client tarafında result kısmındaki avaibility service alanına ulaşmak istediğimde ( https://***.***/EWS/Exchange.asmx ) clientlar ( https://***.***/ EWS.Service.wsdl) sayfası açılıyor. Bu free busy bilgilerini diğer kullanıcılarında ulaşması için ne yapmayalım ?? ( Meeting kısmında schedule assistant kısmında diğer kullanıcılar için toplantı isteği göndermek isterken kullanıcıları ekledikten sonra  free busy bilgileri görünmüyor, bilgileri çekilemiyor.) 

 

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/02/2013 14:02
Huseyin KARTAL
(@huseyinkartal)
Üye

Merhaba ,

Sizin probleminiz  için aşağıdaki linkte iki farklı çözüm anlatılmış ve başarılı olmuş deneyip geri dönüş yapabilir misiniz ? 

http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/exchangesvradmin/thread/01e64ccf-1d9c-46e3-9d47-df7ef0b68077/

Hüseyin.    

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/02/2013 16:44
Fatihcan
(@Fatihcan)
Üye

[quote user="Huseyin KARTAL"]

Merhaba ,

Sizin probleminiz  için aşağıdaki linkte iki farklı çözüm anlatılmış ve başarılı olmuş deneyip geri dönüş yapabilir misiniz ? 

http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/exchangesvradmin/thread/01e64ccf-1d9c-46e3-9d47-df7ef0b68077/

Hüseyin.    

[/quote]

 

Bu çözüm bende işe yaramadı , problem devam etmekte. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 15/02/2013 12:26
Bugra KESKIN
(@bugrakeskin)
Saygın Üye

merhaba

get-autodiscovervirtualdirectory |fl çıktısını gönderir misiniz?

domain isminizi gizlerken uygun bir renk ile boyayın yoksa karışıyor belli olmuyor. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 15/02/2013 12:49
Fatihcan
(@Fatihcan)
Üye

Merhaba,

sarılar domain adı, mor dns sunucu,yesıl ise exchange sunucu  cıktısı bu sekilde.

CevapAlıntı
Gönderildi : 15/02/2013 13:31
Fatihcan
(@Fatihcan)
Üye

Merhaba,

sarılar domain adı, mor dns sunucu,yesıl ise exchange sunucu adı cıktısı bu sekilde.

CevapAlıntı
Gönderildi : 15/02/2013 13:31
Bugra KESKIN
(@bugrakeskin)
Saygın Üye

Merhaba,

Atuodiscover ayarları doğru.

externalurl bölümünü de girelim lütfen. sonra  https://www.testexchangeconnectivity.com/ adresinden Outlook Autodiscover seçelim. Next'e tıkladıktan sonra eğer public sertifika kullanmıyorsanız ignore trust fort SSL seçelim

çıkan sonucu da gönderir misiniz. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 15/02/2013 13:41
Fatihcan
(@Fatihcan)
Üye

[quote user="Bugra KESKIN"]

Merhaba,

Atuodiscover ayarları doğru.

externalurl bölümünü de girelim lütfen. sonra  https://www.testexchangeconnectivity.com/ adresinden Outlook Autodiscover seçelim. Next'e tıkladıktan sonra eğer public sertifika kullanmıyorsanız ignore trust fort SSL seçelim

çıkan sonucu da gönderir misiniz. 

[/quote]

Merhaba,

Sadece intranette kullanıcılarımız bulunmakta, internetle bağlantımız bulunmamaktadır.

CevapAlıntı
Gönderildi : 15/02/2013 13:46
Bugra KESKIN
(@bugrakeskin)
Saygın Üye

Tamamdır,

Sertifika tarafında bir problem yok değil mi? Bu arada mail.domainismi.com için iç DNS'de A kaydı açtınız sanırsam. https://mail.domainismi.com/autodiscover/autodiscover.xml sayfasına web den ulaştığınızda çıkan sonucu buraya kopyalar mısınız? 

CevapAlıntı
Gönderildi : 15/02/2013 15:25
Fatihcan
(@Fatihcan)
Üye

Merhaba,

"Internet explorer can not display the webpage"  sayfayı görüntülenemiyordu.(exchange server üstünde).

HOST A dns kaydını oluşturduktan sonra server üstünden adrese ulaşmayı denediğimde 600 hatası alındı. (Ancak 600 hatasından önce  windows security ekranı geldi kullanıcı şifreyi girince 600 hatası geldi) .

 Client taraflarından ise adrese ulaşılamıyor. "Internet explorer can not display the webpage" geliyor.

CevapAlıntı
Gönderildi : 15/02/2013 15:35
Bugra KESKIN
(@bugrakeskin)
Saygın Üye

Dış DNS de mi açtınız anlamadım? yoksa autodiscover internal url de sunucunun local ismi mi yazıyor?

CevapAlıntı
Gönderildi : 15/02/2013 15:41
Fatihcan
(@Fatihcan)
Üye

Hocam, dns kaydını oluşturdum iç dns tede, https://exchangesrvr.domainadi/autodiscover/autodiscover.xml şeklinde , evet yazıyor.

 

Cilientlar adrese ulaşabildilerşuanda. Artıkkullanıcı tarafındanda   https://mail.domainadi/autodiscover/autodiscover.xml  yazınca windows security kısmına kullanıcı adını ve şifreyi girince 600 hatası alınıyor.

CevapAlıntı
Gönderildi : 15/02/2013 15:49
Bugra KESKIN
(@bugrakeskin)
Saygın Üye

tamam şimdi autodiscover adresini değiştirelim.

get-autodiscovervirtualdirectory | set-autodiscovervirtualdirectory -internalurl https://mail.domainadi.com/autodiscover/autodiscover.xml

sonra iisreset yapalım

autodiscover ı autoconfigure kullanarak test edelim outlook da. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 15/02/2013 16:00
Fatihcan
(@Fatihcan)
Üye

internal urlsi set ettim herhangi bir sorun çıkmadı işlemler sırasında.

CevapAlıntı
Gönderildi : 15/02/2013 16:20
Bugra KESKIN
(@bugrakeskin)
Saygın Üye

test ettiniz mi autodiscover çalışmaya başladı mı?

CevapAlıntı
Gönderildi : 15/02/2013 18:30
Fatihcan
(@Fatihcan)
Üye

[quote user="Bugra KESKIN"]test ettiniz mi autodiscover çalışmaya başladı mı?[/quote]

 

Hocam,

"autodiscover ı autoconfigure kullanarak test edelim outlook da. " bunu anlamadım demek istediğimiz client taraflarında test email autoconfiguration mı? Ayrıca autodiscoverın çalışıp çalışmadığını tam olarak nasıl anlarım tşkler.

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/02/2013 22:06
Paylaş: