Forum

exchange ve TMG
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

exchange ve TMG

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
385 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

TMG server kapanınca telefonlar ve owa çalışmadığını farkettim.owa sertifikası TMG üzerinden publish ediliyor sanırım.aklıma bazı sorular takıldı.Bizim aldığımız sertifika zaten global sign gibi firmadan alınmış durumda.

Bu sertifika TMG üzerinden neden yayınlanır?

tmg ile exchange arasındaki bağlantıyı nereden görebilirim?Nasıl konfigure edilmiştir?

exchnage üzerinde tmg den yayınlanması için mi ayar yapılıyor yoksa sadece dışarıdan gelen isteklere cevap vermesi için firewalldan port mu tmg ye yönlendiriliyor?tmg kapandığında owa nasıl duruyor?Yapımı anlamak için soruyorum.

Teşekkür ederim

 
Gönderildi : 26/03/2012 20:54

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32996
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba

Exchange server SSL sertifikası kullanır. Ancak standart kurulum ile gelen sertifika self signed olduğu için internet ortamlarından bu sertifika kullanmanız mümkün değildir.

Bundan dolayı yeni sertifika almanız gerekli, bu sertifikayı alırken temel iki tercihiniz vardır, eğer iç ve dış domain isimleri farklı ise bu durumda SAN sertifikası almanız gerekecektir.

Veya siz iç kullanım için bir CA' den sertifika alırsınız ancak bu iç CA olacağı için internet üzerinde kullanılmaz. İnternet üzerinden aldığınız sertifikayı ise kullanmak için internal CAS üzerine yükleyemiyorsunuz çünkü bunun üzerinde internal CA den aldığınız sertifika vardır.

Özetle dış dünyadan gelenleri karşılamak için bu sertifikayı ya firewall üzerinde yada TMG gibi bir proxy server üzerinden publish etmelisiniz.

Bu sayede dış dünyadan gelenler bu sertifika ile içeriye yönlendirilirler.

TMG kapalı olursa dış dünya için OWA çalışmaz ama şirket içerisinde sorunsuz çalışır ki bunun da istisnası şu, eğer siz şirket içerisinde de şirket dışındaki domain adı ile OWA ya giriyorsanız bu istek şirket içerisinden dış dünyaya çıkar ve tekrar OWA ya gelmek için TMG yi arar ama kapalı olduğu için giremez

 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 27/03/2012 02:02

Paylaş: