Forum

Yedek Exchange serv...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Yedek Exchange server

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
384 Görüntüleme
(@IsmetOZTURK)
Gönderiler: 68
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;

İstanbul'da hali hazırda faal olarak kullanmakta olduğumuz bir sunucumuz var. Ancak son birkaç aydır servis sağlayıcının bölgede yaptığı çalışmalar nedeniyle sık sık ip adresi değişikliği beraberinde hizmet aksaması gibi sıkıntılar yşamaya başladık. Bu sıkıntılar nedeniyle hem istanbul hem ankara ofisi bazen birkaç gün boyunca mailleri kullanamaz duruma geldi. (İstanbul exchange Ankara pop veya owa üzerinden erişim sağlıyor.) Bu sıkıntının önüne geçmek için Ankara ofisimize de bu sunucunun bir kopyasınu kurmayı düşüyoruz. İstanbul çalışmadığında Ankara devreye girsin şeklinde.

Tabi bu konuda yeterli donanıma sahip olmadığımdan böyle bir tecrübesi olmuş veya bu konuda donanıma sahip bir çözümpark üyesinden bilgi almak istiyorum.

Şöyle bir yapıyla çalışmak mümkün müdür?

istanbul sunucu adresi : mail.sunucumuz.com

ankara sunucu adresi : mail2.sunucumuz.com

bu şekilde eş zamanlı olarak datayı paylaştırabileceğim ve aynı domain üzerinden mail hizmetini farklı zamanlarda iki farklı sunucudan alabiledeğim bir yapı mevcut mudur? Bununla ilgili ne yapabilirim? Nasıl bir yapı oluşturmayalım? Kulanacağım lisanslar neler olmalı?

Çok teşekkürler.

İyi çalışmalar dilerim.

 
Gönderildi : 24/01/2012 22:57

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye

(@IsmetOZTURK)
Gönderiler: 68
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

merhaba;

linkleri inceleyeceğim. Sorularınıza gelince de;

Hali hazırda kulalndığım exchange versiyonu 2007, yeni sucuuya tahmin ediyorum 2010 kurulu olacak. 2 ofis de standart adsl bağlantı ile çıkıyorlar istanbul max 4 mb ankara 8 mb e kadar kullanıyor.

çok teşekkürler.

 
Gönderildi : 25/01/2012 14:24

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

Böyle bir yapıya geçecekseniz exchange 2010 daha mantıklı görünüyor. Tabi burada bilgisayar sayınıza bağlı olarak  Exchange server ve Exchange CAL lisans maliyetleri ortaya çıkıyor.  

 
Gönderildi : 25/01/2012 18:37

(@KenanKuralay)
Gönderiler: 161
Estimable Member
 

Merhabalar,

 

Bende aynı yapıya yakın yedekli Exchange 2010 kurmayı düşünüyorum.   Benim yapımda farklı şehirlerde olmayacak.  Aynı şehirde 1 tanesini data center da tutacağım, diğeri ise ofiste sistem odamda olacak.  Böyle bir şey mümkünmüdür ?  çok andikaplı ise 2 serverda sistem odamda barınabilir.

 Exchange server

 Ezchange 'e yedek olarak çalışacak bir yapı

 

 

 
Gönderildi : 17/02/2012 18:00

Paylaş: