Exchange 2010 MAC'l...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2010 MAC'lerden gelen PDF eklerinin bazılarının ulaşmaması  

  RSS
 Anonim

Merhaba arkadaşlar,


 


Çok ilginç bir sorunum var.


 


MAC bilgisayarlardan gelen, içinde 2-3 tane pdf'in olduğu bir mail'i, forward'layıp birisine gönderdiğim zaman karşı tarafa 1 tane pdf şeklinde gidiyor, yani diğer pdf'leri göndermemiş gibi oluyor. Halbuki gönderilmiş öğelere baktığımda tüm pdf'leri gönderdiğimi görüyorum.. Bu sorun bazı MAC client'lardan geçip gelmiş bir mailde oluyor sanki mail'in source kodlarındaki bir sebepten bu sorun çıkıyor. Konuyu biraz araştırdım aşağıdaki link'i buldum. Denilenleride yaptım ancak bir fayda olmadı, kullandığım sistem Exchange 2010 SP1 Update Rollup 6.


http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/exchangesoftwareupdate/thread/798ae640-9091-44c9-b663-63152eb2f0fe  


 


Fikri olan varmıdır? Teşekkürler.

Alıntı
Gönderildi : 01/11/2011 13:18
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Merhaba

Bu bilinen bir sorun olarak yorumlanmış, sanırım sizde RL6 ye geçtikten sonra başladı, kaldırıp denermisiniz ?

 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 01/11/2011 19:46
 Anonim

Merhabalar,


 


Bende 5 yüklüydü, sorun vardı baktım 6 çıkmış geçer diye denedim ancak ondada değişen olmadı, komple Rollup'ları mı kaldırayım?

CevapAlıntı
Gönderildi : 01/11/2011 19:54
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Peki bu sorun ne zaman başladı ? Yani ne değiştirdinizde bu sorun meydana geldi ? Anti Virus olarak ne var ?

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 01/11/2011 20:53
 Anonim

ilk kurulum zamanından beri MAC'ler şikayetten bahsediyor ancak tahminen rollup 5'i yüklediğim zamandan bu yana bahsettiğim problemi belirgin şekilde söylüyorlar.


 


Rollup'ı kaldırayım ancak güvenlik geliştirme vs. bunları alamamış olacağım sanırım.


 


Virüs programı olarakta Symantec Endpoint Client kurulu.

CevapAlıntı
Gönderildi : 01/11/2011 22:18
 Anonim

Hocam, dayanamadım Rollup'larıda kaldırdım ama değişen birşey olmadı, yine eksik geliyor, denedim hemen ..

CevapAlıntı
Gönderildi : 01/11/2011 23:00
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Peki Microsoft ile görüştünüz mü böyle bilinen bir sorun tepit edilmiş ise yamasıda çıkmıştır.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 01/11/2011 23:51
SerkanTaş
(@serkantas)
Üye

Bunu Bir özel Üniversitede Yaşadım Orda Genel manada Docx. Xlsx. Dosyaları Gönderiliyordu Hep Eksik Gittiği İçin Her Mail'e Tek Dosya Upload Edip Öyle Gönderdiler Yanlız Not Düşeyim rollup 4 güncellenmişti Ve Tüm Kullanıcılar OWA üzerinden Haberleşiyordu. Rollup Paketlerinden Kaynakmıyor Olsa Gerek Yanlız forti Mail Kurduk Onda Hiç Böyle Bir Sorun İle Karşılaşmadık Exchange Zaten 120 Günlük Bir Proje Olarak Denendi Ve Sistemden Kaldırıldı Bu Sorun Yüzünden . O Zamanlar Microsoft Tarafındaki Arkadaşlar İle İş Ortağı Olarak Görüştüm Sıkıntıları Söyledim Çözüm Önerileri Oldu Bir Çok Powershell Komutu Verdiler Ama Çözülemedi O Şekilde Kaldı İşin Doğrusu Microsoft Hatalıda Diyemem Apple İle Alakalı Aynı Lokasyonda Pardus Ve Linux Çalışıyordu Onlarda Bir Sıkıntı Yoktu. Sadece Mac Bunu Yapıyor Anlayamıyorum...

CevapAlıntı
Gönderildi : 02/11/2011 01:31
 Anonim

Hakan Hocam Microsoft'ta nasıl görüşeceğim, müşteri temsilcime söylemem yeterlimidir? Çünkü biz sadece lisansları alıyoruz herhangi bir support anlaşmamız bulunmuyor.


 


Serkan hocam, gerçekten dediğiniz gibi çok ilginç bir durum, bende tüm önerileri yaptım ama değişen birşey olmadı maalesef, sonuçta MAC çok yaygın, bu sorunun çözülmüş olması gerekirdi.

CevapAlıntı
Gönderildi : 02/11/2011 11:29
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

siz bir müşteri temsilciniz ile görüşün mümkünse yardımcı olur ama siz doğru biliyorsunuz EA yok ise case açamıyorsunuz.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 02/11/2011 11:46
 Anonim

Merhaba Hocam,


 


Bu sorunu çözemedik maalesef, case açma şansımız bulunmadığı için soramadım, müşteri temsilcisi tarafından da bilgi alamadım pek.. araştırıyorum ediyorum ama sonuç bulamadım.. varmıdır bir gelişme sizin bildiğiniz yine de bir sorayım dedim.


 


Teşekkürler.

CevapAlıntı
Gönderildi : 23/11/2011 12:27
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

MAC kullanan bilgisayarda AV olarak ne kullanıyorsunuz ?

Exchange üzerinde anti spam ve anti virus olarak ne kullanıyorsunuz ?

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 23/11/2011 12:49
 Anonim

MAC tarafında Antivirus kullanmıyorlar, dediğim gibi MAC kullanan dışardaki bir müşteride olabilir.


Bunun dışında Exchange tarafında makine üzerinde Symantec Endpoint Security kurulu, bu Exchange 2003 varkende kullandığımız virüs programıdır. Antispam olarak Brightmail kullanıyoruz ancak mailgateway şeklinde, yani dışardan atılan maillerde sadece anti-spam var, içerden atılan mailler buraya uğramıyor.


 


Benimde sıkımtım, MAC'ten PC'ye bir 3-4PDF ekli mail geldiğinde ve PC bunu forward ettiğinde herhangi birine, mailin eksik gitmesi.

CevapAlıntı
Gönderildi : 23/11/2011 12:55
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

MAC gönderiyor ve PC alıyor ama PC gönderdiğinde gelmiyor ise bu durumda PC deki AV ye bakmak gerekli, ve yine symantec programını kaldırıp deneyebilirsiniz, sonuç olarak bir yazılım bu eki siliyor olmalı.

Karşılaştığım bir sorun olmadığı ve gördüğüm bir sistem olmadığı için sadece tahmin yürütebiliyorum

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 23/11/2011 13:34
 Anonim

Anlıyorum işin garibi bu 3 dosyayı örneğin masaüstünüze kaydedin , sonra yeni mail diyin ve tekrar ekleyip gönderin, bu durumda gidiyor, sadece macten gelmiş ve forward ediyorsanız sıkıntı var. sanki mailin header'ında birşey var, forward ederken bundan ötürü hata oluşuyor.

CevapAlıntı
Gönderildi : 23/11/2011 13:38
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Header da da sorun olsa bunu fark edip o içeriği silebilecek iki program var, biri desktop AV diğeri mail server üzerindeki symantec.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 23/11/2011 19:09
SerkanTaş
(@serkantas)
Üye

Header Konusunda Sorun Olmadığını Sanıyorum Yanlız Bende Aynı Sorunu Yaşadım Ve Benim mac Ve Server Tarafında Herhangi Bir Spam Filter Yada AV Yoktu.

Ben Spam Scan Ve AV Scanları Geliş Gidişlerde Fortigate Üzerinden Denetliyordum. Bence Bu Mac Yapısı İle Alakalı Ordan Gelen Mail İçeriğinde Nasıl Bir Sorun Oluyor Anlamıyorum Ama Mac Gönderdiyse O Maildeki Ekli Dosyalarda Bu Sıkıntı Oluyor İnş. çözülürde Bende Neden Kaynaklandığını Öğrenmiş Olurum . Ben Case Açtırdığımda Microsoft Tarafında Bilgili Bir Çok Arkadaş İle Bu Konu Üzerinde Günlerce Uğraştık Onlarında Haklı Olduğu Bir Taraf Var Sadece Mac Pc'lerden Gelen Maillerde Bunun Olması İlk Sahibinde Sorun Yok Forward Edildiği Takdirde Eksik Dosya Gidiyor . Çok Saçma Bir Olay Ve İşin Kötü tarafı Exchange Üzerinden gelen Giden Mail Scan Yaptık Bu Mail Yola Çıkarken Ekte Dosya 5 Varsa Bile 1 Tane İle Yola Çıkıyor Ve Sadece 1 Taneyi Teslim Ediyor Ve Bu Mesela 1. eklenen X Dosyası 2. Eklenen y Dosyası 3. Eklenen z Dosyası Olsun Burda Sadece X'i Gönderse Bize Bir Gebze Olsun Bir Işık Yakacak Ama Bazen Z Bazen X Bazen Y Dosyası Gidiyor Eklenme Sırasıyla Yada Alfabetik Sıra İle Bile Alakası Yok :(((( Çok Anlamsız Bir Durum...

CevapAlıntı
Gönderildi : 24/11/2011 00:30
Selçuk HÜNER
(@selcukhuner)
Üye

Mac clientlar owa uzerinden mi yoksa mac uzerinde bulunan mail client uzerinden mi yolluyorlar. ve bu sorun mac den yollanan istisnasiz tum maillerde oluyormu ?

CevapAlıntı
Gönderildi : 24/11/2011 03:22
 Anonim

MAC'ler kendi üzerlerinde bulunan client'ları kullanıyorlar ve problem yaşıyoruz. Eğer ki MAC'ler OWA'ya girip mail atarsa sıkıntı yaşanmıyor. Normal çalışıyor.. İstisnasız tüm maillerde oluyor. Arada oluyor diyemem.

CevapAlıntı
Gönderildi : 24/11/2011 12:13
Paylaş: