Forum

Domain user de Exch...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Domain user de Exchange kurulumu

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
337 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaslar

Bu konu ile Cozumpark da bir cok konu acilmis ama benim rastladiklarimin hepsi yarida kesilmis ve cevapsiz kalmis bu yuzden sorma ihtiyaci duydum. 

1)Basliktada belirttigim gibi DC makinada degilde baska bir server makinada(DC de olusturdugum bir Domain user ile oturum acitgim) Exchange kurmam icin Domain user i veya Domain Computer i hangi Gruplara dahil etmem gerekiyor?

2)Bu domain user ile exchange nin Setup una tikladiigmda benden kullanici adi ve parola istiyor ve bu user in kullanici parolasini degilde DC makinadaki administrator hesabinin kullnaci adi ve parolasini yazmak zorunda kaliyorum.Veya bir rol eklemek istedigim gene benden parola ve kullanici adi istiyor.Ayrica Mesala C:/ dizininde sag tusa basip yeni bir txt olusturmak istiyorum ancak orda sadece folder olusturmama izin veriyor.Bu gibi seyleri nasil asarim? 

 

 
Gönderildi : 27/10/2011 02:58

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member
 

Domain User domain ortamında en yetkisiz kullanıcı anlamına gelir. Yani oturum açtığı bilgisayarda kurulum yapamaz + saat değiştiremez + v.s. Kısaca siz yetki vermezseniz nefes bile alamaz. Daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilmeniz için Fatih Hocamızın makalesini incelemenizde fayda var.

 
Gönderildi : 27/10/2011 11:28

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Hocam cevabiniz icin tesekkur ederim.

Izinler konusundaki eksigimden kaynaklansa gerek bu delegasyon olayi bana biraz farkli gelmisti.Neyse birdaha okuyayim. 

 
Gönderildi : 28/10/2011 03:14

Paylaş: