Forum

Exchange Server 200...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange Server 2003 Backup & Restore

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
344 Görüntüleme
(@ByGRaND)
Gönderiler: 131
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;

Sistemimizde S-D1 ve S-D2 isimli 2 ad. Server 2003 Stand. domain var S-D1 üzerinde Domain Controller ve DNS, S-D2 de ise Exchange 2003 kurulu.
Dün irtibari ile başlayan sorunum. Serverlar Windows update i gerçekleştirdikten sonra başladı. Windows Server update yaptıktan sonra kullanıcılardan biri domain controller  üzerindeki paylaşımlara erişemediğini dile getirdi. Sorunu incelerken Uygulama Loglarında (Olay Günlüklemesi) 10.0.0.13 nolu domain e dahil bir bilgisayarın erişime izin vermediğini gördüm. network kablosunu iptal ettikten birsüre sonra sorun çözüldü gibi oldu  o esnada exchange ten maillerin hareket etmeyişiylede karşılaştım. Mailbox sekmesine  hiçbir şekilde müdahale edemiyordum. Servislerini kontrol ettiğimde exchange e ait servislerin hiçbirini başlatamadı ve sürekli karşıma çıkan hata bildirimi (1068) Etki alanına bağlanılamıyor. yada bağlantı yok hatasıyla karşılaştım. Active Directory Client and Computer içerisindeki etki alanıma sağ click proporties yaptıgımda default olarak oluşturmuş olduğum policys ide hata verdi. Sizce nasıl çözebilriim. Yada yeniden kurulum yapmam gerekirse backup almama gerekenler nelerdir ?

İyi Çalışmalar.

 
Gönderildi : 10/02/2011 18:12

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

öncelikle dün yüklenen güncelleştirmeleri kaldırıp sistemin durumunu kontrol edermisiniz.

yedek alınacak kısımlara gelince;

system state.

exchange information store yada databaselerin tamamı.

user dosyaları.

kolay gelsin 

 
Gönderildi : 12/02/2011 14:32

(@ByGRaND)
Gönderiler: 131
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Hocam Gecikmeli Geri dönüşüm için çok özür diliyorum.
Bahsetmiş olduğuğnz tüm yedekleri almıştım siz hocalarım olarak bilmediğim daha başka neler olabilir düşüncesiyle sormuş olduğum bir soru idi. Desteğiniz için Çok sağolun hocam.

Yalnız Şimdide başıma gelen ise OWA üzerinden her maili açabiliyorum :S
Mesela evimde
şirketimin (Exchange ) OWA üzerinden dier personel arkdaşlarında maillerine login oluyorum :S Bu kısıtlanması gereken bir durum deilmi sizce hocam.

 
Gönderildi : 15/02/2011 01:27

Paylaş: