Exchange 2010 sp1 D...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2010 sp1 DAG kurulum hatası  

Sayfa 2 / 2
Yasar CUGALIR
(@yasarcugalir)
Üye




Rıza bey 3. adımdan sonra aşağıdaki komutu çalıştırdınızmı ? 
Set-DatabaseAvailabilityGroup -Identity DAG1 -DatabaseAvailabilityGroupIpAddresses 10.0.0.8

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/02/2011 16:13
Rıza ŞAHAN
(@www-rizasahan-com)
Değerli Üye Forum Yöneticisi

Hocam bunu çalıştırmadım fakat oluşan dag öğesinde sağ tıklatıp ip adres kısmından public networküme ait bir network tanımladım.İlla hocam excgange management shell üzerindenmi yazılması gerekir?
Saygılarımla.

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 14/02/2011 16:37
Yusuf Cagan
(@YusufCagan)
Üye

merhabalar,


sorun dc üzerinde exchange kurlumundan da kaynaklanıyor olabilir,sonuçta önerilen exchange kurulumu member serverlar üzerine olmalıdır deniliyor.


Bende DC üzerine mailbox server rolü yüklemeye çalıştığımda hata almıştım,nette araştırma yaptığınız zaman dc üzerine exchange kurulumunda sorunsuz çalıştığını belirten makaleler var ama uygulamada denildiği gibi olmuyor 

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/02/2011 18:35
Rıza ŞAHAN
(@www-rizasahan-com)
Değerli Üye Forum Yöneticisi

Hocam komutu çalıştırdım durum yine aynı.Sanal vmware vs programı üzerinde yaptığım için olaiblirmi acaba?Sır bu tezide çürütmek için isterseniz bir hyper v kurup bunun üzerine 3 sanal 2008 r2 enterprise kurup deneyim.

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 14/02/2011 18:40
oguzp
(@oguzp)
Üye

VM'leri kurarken template'ten mi kuruyorsunuz? SysPrep ile klonladığım makinalarda network kartlarının GUID'leri aynı kaldığı için buna benzer bir sorun yaşamıştım cluster kurarken.

Eklemek istediğiniz makinalarda Powershell'den şu komutu çalıştırıp bir bakın isterseniz GUID'ler aynı mı.

 

Get-WmiObject Win32_NetworkAdapter | fl Name,GUID 

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/02/2011 20:36
Rıza ŞAHAN
(@www-rizasahan-com)
Değerli Üye Forum Yöneticisi

Merhaba makinalarımın hepsi sıfır temiz kurulum böyle önemli testlerde sürekli temiz kurulum yaparım.

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 15/02/2011 00:35
Rıza ŞAHAN
(@www-rizasahan-com)
Değerli Üye Forum Yöneticisi

Makinaları 4 , 5 kez baştan kurdum 4-5 farklı makale baz aldım ne yaptıysam ağzımla kuşta tutsam ilk aldığım hatayı aşamadım.Makalelerde okuyorum tam son noktaya geliyorum dag içerisine eklenmiyorlar en son aklıma gelen nic ayarlarında olabilecek bir sorun ama çıkamadım içinden:(

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 17/02/2011 19:34
Bora YILDIZ
(@borayildiz)
Üye

Rıza Bey Merhaba 

networkler vmnetler üzerinde mi yoksa bridge mod gibi diğer seçimler üzerinde mi çalışıyor?

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/02/2011 12:02
Rıza ŞAHAN
(@www-rizasahan-com)
Değerli Üye Forum Yöneticisi

Bora bey merhaba,
Local trafik vmnet4 üzerinde exchange replication trafiği ise vmnet 6 üzerinde.Bende ethernet üzerinde ipv6 ve dns wins ayarlarından şüheleniyorum ms sitesinde opsiyonel olarak ayarlar kapalı açık olması gereken ayarlar verilmiş ama bir kaç tane yabancı kişinin yazdıkları makalede ayarlar farklı gösterilmiş anlam veremedim.Her şeyi eksiksiz yapıyorum 2.makina dag girmeyince o kadar iş 1 dk'lık iş yüzünden heba oluyor.aldığım hatanın nedeni net üzerinde firewall kaynaklı olarak anlatılmış özellikle ortamda tmg veya isa varsa oluyormuş ama ortamda hiç bir fireewall yok işletim sistemi firewall ayarları disable.

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 18/02/2011 12:12
Bora YILDIZ
(@borayildiz)
Üye

Ben benzerbir sıkıntıyı şu şekilde yaşadım ISA çift eth.li ama sürekli kendini external IP adresi üzerinden DNS e kaydettiriyor clientlar FQDN çözüyor ama farklı network olduğu için ulaşamıyordu.

sizde de DNS hatası mevcut benzer bir şekilde 1 makinanın local' i yerine replication tarafı, replication tarafı yerine local' i kaydettiriyorsa saçmalayabilir sistem. 

parlak bir fikir olmayabilir benim ki ama en azından yeni bir şeyler düşünmenizi sağlayabilir : ))) 

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/02/2011 12:34
Rıza ŞAHAN
(@www-rizasahan-com)
Değerli Üye Forum Yöneticisi

Defaultta local etehrnet var replikasyon 2.sırada birde dediğiniz gibi ters yapıp deneyim denenmedik bir kaç adım kaldı buda bunlardan biri deneyip bilgi döneceğim.15 gündür bu olayı test ediyorum çok zamanımı aldı ve sıkıntı oldu.Aksilik sorun googlede bile yer almıyor bu kadar ters bir durum.
Saygılarımla.

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 18/02/2011 12:38
Rıza ŞAHAN
(@www-rizasahan-com)
Değerli Üye Forum Yöneticisi

Son gelişmelerden sonra tekrardan kurdum.Bu işlemlerde rollup yüklemeside yaptım.Ipv6 yı kapatmadım.Sadece replikasyon nickinde ip alt ağ maskesi dns ve wins ayarlarını kapattım.Bu işlemlerden sonra aldığım hata aşağıdaki gibi


[quote]


Summary: 1 item(s). 0 succeeded, 1 failed.
Elapsed time: 00:06:56



MAILBOX2
Failed


Error:
A server-side database availability group administrative operation failed. Error: The operation failed. CreateCluster errors may result from incorrectly configured static addresses. Error: An error occurred while attempting a cluster operation. Error: Cluster API '"AddClusterNode() (MaxPercentage=100) failed with 0x5b4. Error: This operation returned because the timeout period expired"' failed. [Server: MAILBOX1.TEST.LOCAL]


An Active Manager operation failed. Error: An error occurred while attempting a cluster operation. Error: Cluster API '"AddClusterNode() (MaxPercentage=100) failed with 0x5b4. Error: This operation returned because the timeout period expired"' failed..


This operation returned because the timeout period expired
Click here for help... http://technet.microsoft.com/en-US/library/ms.exch.err.default(EXCHG.141).aspx?v=14.1.267.0&t=exchgf1&e=ms.exch.err.ExC9C315


Warning:
The operation wasn't successful because an error was encountered. You may find more details in log file "C:\ExchangeSetupLogs\DagTasks\dagtask_2011-02-19_19-51-07.213_add-databaseavailabiltygroupserver.log".



Exchange Management Shell command attempted:
Add-DatabaseAvailabilityGroupServer -MailboxServer 'MAILBOX2' -Identity 'DAGG'


Elapsed Time: 00:06:56


[/quote]


Netteki kaynaklar doğrultusunda bu işlemler sonrasında firewalların disable edilip denemesi isteniyor ve mapi networkünde ipv6 nın kapatılıp denenmesi öneriyor.Bunu deneyince yine ilk aldığım hatayı alıyorum.Bu hatada aşağıdaki gibi,Bir uyarıda vm üzerinde olduğu için ben ayrı ayrı kurulum hamtım hemde defalarca yinede sidlerine baktım garanti olması için sidleri farklı sorun yok.Daha evvel vmware v.s. üzerinde deneyip sorun yaşayan varmı?

[quote]
Summary: 1 item(s). 0 succeeded, 1 failed.
Elapsed time: 00:00:00



MAILBOX1
Failed


Error:
A server-side database availability group administrative operation failed. Error: The operation failed. CreateCluster errors may result from incorrectly configured static addresses. Error: Windows Failover Clustering timed out while trying to validate server 'MAILBOX1'. If this is in a disjoint DNS namespace, the DNS suffixes for all servers in the database availability group must be present on every server. [Server: MAILBOX2.TEST.LOCAL]


A server-side database availability group administrative operation failed. Error: Windows Failover Clustering timed out while trying to validate server 'MAILBOX1'. If this is in a disjoint DNS namespace, the DNS suffixes for all servers in the database availability group must be present on every server.
Click here for help... http://technet.microsoft.com/en-US/library/ms.exch.err.default(EXCHG.141).aspx?v=14.1.267.0&t=exchgf1&e=ms.exch.err.ExC9C315


Warning:
The operation wasn't successful because an error was encountered. You may find more details in log file "C:\ExchangeSetupLogs\DagTasks\dagtask_2011-02-19_20-49-29.928_add-databaseavailabiltygroupserver.log".



Exchange Management Shell command attempted:
Add-DatabaseAvailabilityGroupServer -MailboxServer 'MAILBOX1' -Identity 'DAGG'


Elapsed Time: 00:00:00


 


[/quote]

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 20/02/2011 00:50
Sayfa 2 / 2
Paylaş: