Anasayfa » Forum

Exchange 2010 sp1 D...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2010 sp1 DAG kurulum hatası

Sayfa 1 / 2
Rıza ŞAHAN
(@www-rizasahan-com)
Değerli Üye Forum Yöneticisi

Merhaba,
Aşağıdaki şekilde bir yapılandırma yaparak exchange kurulumu yaptım.
1.makina dc ve exchange hub-cas rollerine sahip makina.Witnes burada olacak.
2.Mailbox rolüne sahip exchange makina
3.Mailbox rolüne sahip exchange makina


Makinalarımda kurulumu admin hesabı ile yaptım admin ile oturum açıyorum administrator hesabım Exchange  Trust Subsystem grubuna dahil.Dag olacak mailboxlar üzerinde 2 adet ethernet kardı var kartlardan bir tanesi local için diğeri exchange dag mimarisinde haberleşmek için ağ geçidi dns adresine sahip olmayan dnse register edilmeyen ethernet kartım.


C üzerine fsw klasörünü açıp gerekli hakları vererek paylaşımı yaptım.Dag yapısını oluşturdum dag içerisine mailbox dahil ederken ilk mailboxı dahil ediyor ikincisinde sürekli hata veriyor.Elimde bulunan iki mailbox makinamdan hangisini önce eklersem onu dag içerisine dahil ediyor ikinci eklenende hata veriyor.Hata aşağıdaki resimdeki gibi.Kaynaklardaki adımları eksiksiz yerine getiriyorum sürekli ikinci mailboxı dag içine alırken hata veriyor makina konfigürasyonum biraz düşük işlemler çok ağır gerçekleşiyor bundan başkada aklıma bir çözüm gelmiyor.



Summary: 2 item(s). 1 succeeded, 1 failed.
Elapsed time: 00:00:57



M1
Completed


Exchange Management Shell command completed:
Add-DatabaseAvailabilityGroupServer -MailboxServer 'M1' -Identity 'DAGLAR'


Elapsed Time: 00:00:57



M2
Failed


Error:
A server-side database availability group administrative operation failed. Error: The operation failed. CreateCluster errors may result from incorrectly configured static addresses. Error: Windows Failover Clustering timed out while trying to validate server 'M2'. If this is in a disjoint DNS namespace, the DNS suffixes for all servers in the database availability group must be present on every server. [Server: M1.deneme.com]


A server-side database availability group administrative operation failed. Error: Windows Failover Clustering timed out while trying to validate server 'M2'. If this is in a disjoint DNS namespace, the DNS suffixes for all servers in the database availability group must be present on every server.
Click here for help... http://technet.microsoft.com/en-US/library/ms.exch.err.default(EXCHG.141).aspx?v=14.1.218.11&t=exchgf1&e=ms.exch.err.ExC9C315


Warning:
The operation wasn't successful because an error was encountered. You may find more details in log file "C:\ExchangeSetupLogs\DagTasks\dagtask_2011-02-04_13-16-35.640_add-databaseavailabiltygroupserver.log".



Exchange Management Shell command attempted:
Add-DatabaseAvailabilityGroupServer -MailboxServer 'M2' -Identity 'DAGLAR'


Elapsed Time: 00:00:00


 

Alıntı
Topic starter Gönderildi : 04/02/2011 17:28
CozumPark
(@cozumpark)
Onursal Üye Yönetici

merhabalar


firewall ne alemde?


mbx rollerinin yüklü olduğu sunucuların işletim sistemlerinin sürümleri ne? std ent?


local admin şifresi ile giriş yapmış olmayasın???

CevapAlıntı
Gönderildi : 04/02/2011 17:32
Rıza ŞAHAN
(@www-rizasahan-com)
Değerli Üye Forum Yöneticisi

Merhaba hocam,
Firewallar iki taraftada kapalı
Mailbox yüklü olanlarda dc işletim sistemide server 2008 r2 enterprise
Domain adminle giriyorum hocam.
Dikakt çeken temel nokta tek tek eklediğimde iki mailboxtan hangisini ilk önce eklersem onu daga alıyor.İkinci olarak eklediğimi almıyor.Makinam çok kasıyor bundan olabilir mi hocam?

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 04/02/2011 17:39
CozumPark
(@cozumpark)
Onursal Üye Yönetici

gönderdiğin hatada Timeout durumu var ama olmaması gerekiyor.


konfigürasyon nedir?

CevapAlıntı
Gönderildi : 04/02/2011 18:59
Rıza ŞAHAN
(@www-rizasahan-com)
Değerli Üye Forum Yöneticisi

Hocam sanallarım 1gb ram sahibi 40 gb hdd.Sanalarımın olduğu makina win 7 500 gb disk 4gb ram coreu duo t7500 cpu.İp6 yı disable ettim mailboxlarda dns suffixleri elle verdim.Ne yaptıysam olmadı.Hata ile ilgili Alman birisinin bir dökümanına rastladım hata isa olan ortamlada oluyor enforce rpc ayarı yapınca düzeliyormuş.Bende sadece workstation üzerinde 3 adet 2008 r2 enterprise var.

Dc nin enterprise olmasından kaynaklanabilirmi hocam?Donanım zayıf ama ilkini eklerken tıngır mıngır gidiyor fakat ikincide 1 dk içinde hatayı veriyor.Tüm firewalları disable ettim 3 makinada yine olmadı.

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 04/02/2011 19:29
CozumPark
(@cozumpark)
Onursal Üye Yönetici

hayır dc'nin enterprise olmasından kaynaklanacak bir durum değil bu. ipv6'yı enable edip denedin mi?

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/02/2011 10:49
Rıza ŞAHAN
(@www-rizasahan-com)
Değerli Üye Forum Yöneticisi

Evet hocam enable edipte denedim şu an elimdeki tek tez makinaların ağır olmasından ötürü ilk iki makinamı rahatça açıyor üçüncüsünü biraz geç açabiliyorum ve servislerin bazıları açılışta start olmuyor.Şu an elimde 4gb ram var.Pazartesi alacağım 8 gb ram miktarı olacak.Bu aşamadan sonra tekrar deneyip bilgi vereceğim.

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 06/02/2011 00:15
Yusuf Cagan
(@YusufCagan)
Üye

merhabalar rıza bey,


aldığınız hatanın mevcut network yapısında oluşan bir sorundan kaynaklandığı kesin,sistemde mevcut 2 şer adet erhertnet kartı var demişsiniz,local eternet kartları enable durumda bırakıp diğerini disable yapıp deneyebilirsiniz,normal şartlarda böyle bir hatanın olması çok zayıf bir ihtimal,network ayarlarına bir daha bakın aynı subnetteler mi

CevapAlıntı
Gönderildi : 06/02/2011 14:33
Rıza ŞAHAN
(@www-rizasahan-com)
Değerli Üye Forum Yöneticisi

Merhaba ayarlar step to step makalesine göre yapılandırıldı.Aşağıda ayarlar yer alıyor zaten ilk olarak hangisini dag yapısına dahil edersem onu alıyor ikinci eklenende hata veriyor.Ortam lab ortamı hiç bir firewall v.s. yok.Testi vw workstation üzerinde yapıyorum.Makimanım donanımı tek emin olmadığım nokta.İkinci niclerde dnse kaydettirmeme ayarları aktif durumda.Bu hataya bir kaç yerde sorun olarak isa yada tmg emsal gösterilmiş dediğim gibi yalın bir sistem ortamda firewall yok.İşletim sistemleri güvenlik duvarlarıda kapalı.




































dc+hub+cas+witnes dagmbox1 1.nic dagmbox1 2.nic dagmbox1 1.nic dagmbox1 2.nic
192.168.1.10 192.168.1.11 172.168.1.11 192.168.1.12 172.168.1.12
255.255.255.0 255.255.255.0 255.255.255.0 255.255.255.0 255.255.255.0
192.168.1.10 192.168.1.10   192.168.1.10  
192.168.1.10 192.168.1.10   192.168.1.10  

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 06/02/2011 15:20
Yusuf Cagan
(@YusufCagan)
Üye

[quote user="Rıza SAHAN"]Merhaba ayarlar step to step makalesine göre yapılandırıldı.Aşağıda ayarlar yer alıyor zaten ilk olarak hangisini dag yapısına dahil edersem onu alıyor ikinci eklenende hata veriyor.Ortam lab ortamı hiç bir firewall v.s. yok.Testi vw workstation üzerinde yapıyorum.Makimanım donanımı tek emin olmadığım nokta.İkinci niclerde dnse kaydettirmeme ayarları aktif durumda.Bu hataya bir kaç yerde sorun olarak isa yada tmg emsal gösterilmiş dediğim gibi yalın bir sistem ortamda firewall yok.İşletim sistemleri güvenlik duvarlarıda kapalı.




































dc+hub+cas+witnes dagmbox1 1.nic dagmbox1 2.nic dagmbox1 1.nic dagmbox1 2.nic
192.168.1.10 192.168.1.11 172.168.1.11 192.168.1.12 172.168.1.12
255.255.255.0 255.255.255.0 255.255.255.0 255.255.255.0 255.255.255.0
192.168.1.10 192.168.1.10   192.168.1.10  
192.168.1.10 192.168.1.10   192.168.1.10  

[/quote]


 


merhabalar rıza bey,


Bu üç bilgisayar aktif durumda iken birbirleriyle iletişim kurabiliyorlar mı?Ping atabiliyor musunuz?Cevap alabiliyor musunuz?Network yapınızda da sorun görünmüyor,dns aktif bir biçimde çalışıyor mu?


Şuda bir ihtimal, network yapısında aynı mac adresine sahip iki ethernet kartı var ise bu sorun oluşturur.Bilgisayarlardan biri ağı görmez,diğeri görür,yani biri çalışır,diğeri çalışmaz

CevapAlıntı
Gönderildi : 06/02/2011 17:21
Rıza ŞAHAN
(@www-rizasahan-com)
Değerli Üye Forum Yöneticisi

Merhaba iletişimde sorun yok zaten hub cas üzerinde mailboxlar görünüyor ve mount durumda dediğim gibi elimdeki donanım ile makinaların üçünü açınca resmen bayılıyorlar.Yarın piramitten 4 gb ram daha isteyeceğim bakalım o aşamadan sonra ne olacak.

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 06/02/2011 22:37
Rıza ŞAHAN
(@www-rizasahan-com)
Değerli Üye Forum Yöneticisi

Günaydın,
Dün Piramit'ten ram lerim geldi.Taktım 8 gb ram oldu sanallarım gözle görülür bir performansla hızlı çalışmaya başladı.Dag yapısını tekrardan kurdum dag içine mailboxları dahil ederken yine ilkini dahil etti ve yukarıda postu açarken verdiği hatayı verdi:(

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 09/02/2011 11:04
Salih TAŞDEMİR
(@SalihTASDEMiR)
Üye

günaydın rıza bey;

acaba hata sp1 kaynaklı olabilir mi?sp1 olmadan bir deneseniz.?

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/02/2011 11:31
Rıza ŞAHAN
(@www-rizasahan-com)
Değerli Üye Forum Yöneticisi

Sp1 en son iyileştirilmiş sürüm sp1den olması düşük bir ihtimal ama sp1de buglar için rolllup 2 yayımlanmış onu kurup birde öyle deneyeceğim.

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 09/02/2011 11:56
Salih TAŞDEMİR
(@SalihTASDEMiR)
Üye

sonucunu yazarsanız sevinirim.hafta sonu bizde kurumda exc.sunucuları DAG yapsına çekeceğiz.

Bu
arada bir sorum olacak?DAG yapısında public folder ı taşıyacaz mı?Şuan
public folder; hub cas ve mailbox rollerinin bulunduğu exch-1
sunucuda.diğer iki sunucumuzda ise(exc-2 ve exch-3) sadece mailbox
rolleri var.

Şuan exch-1 deki database leri 2 ve 3 taşıyoruz.şuan public folder taşınacak mı?

Teşekkürler..

Salih TAŞDEMİR

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/02/2011 12:44
Rıza ŞAHAN
(@www-rizasahan-com)
Değerli Üye Forum Yöneticisi

Public folder dag yapısını dahil edilemiyor.Makalesinde zaten Mumin hoca belirtmiş.Ayrıca Ufuk abinin buradaki makalesinde trick noktalar konusunda bilgi verilmiş.


http://www.cozumpark.com/blogs/exchangeserver/archive/2011/01/30/exchange-server-2010-sp1-zerinde-3-node-dag-kurulumu.aspx

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 09/02/2011 13:18
Yusuf Cagan
(@YusufCagan)
Üye

merhabalar rıza bey,


Exchange Management Shell'i açın ve şu komutu yazarak bir deneyin


Add-DatabaseAvailabilityGroupServer -Identity 'DAG01' -MailboxServer 'M2'


son olarak aşağıda vermiş olduğum linkten yararlanarak, ayarlarınızı tekrar gözden geçirerek sistemi tekrar yapılandırın


http://www.exchangemaster.net/UserFiles/File/presentations/Exchange_2010_Whats_New-Microsoft_Switzerland-Part1.pdf

CevapAlıntı
Gönderildi : 10/02/2011 01:42
Rıza ŞAHAN
(@www-rizasahan-com)
Değerli Üye Forum Yöneticisi

İlginiz için teşekkürler bu konuya bu gün zaman ayırıp bakacağım.İllaki bir yerde bir eksik var adım adım tekrar check edeceğim duruma göre bilgi vereceğim.

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 10/02/2011 10:40
Rıza ŞAHAN
(@www-rizasahan-com)
Değerli Üye Forum Yöneticisi

Vm üzerinde sorun olduğunu düşünerek yeniden aşağıdaki maddelerde olduğu gibi kurulum yaptım sonuç yine hüsran nerede bir hata olabilir.


1-3 tane temiz server 2008 kurdum versiyonları üzerindeki kartlat ipler sırlama aşağıdaki gibi.



























Sanal Makinalar Makinalardaki roller ETHERNET ETHERNET 2
1-Server 2008 r2 standart DC+AD+EXCHANGE HUB CAS+WITNESS 192.168.1.10 ----
2-server 2008 r2 enterprise EXCHANGE MAILBOX 192.168.1.11 172.168.1.11
3-server 2008 r2 enterprise EXCHANGE MAILBOX 192.168.1.12 172.168.1.12

2-Dag kurulacak mailbox rolüne sahip makinalarda 2 ethernetlerde ağ geçidi dns yok dns üzerinde kendini kaydetmiyor.
3-Bu işlemlerden sonra herhangi bir makinadan dag grubunu oluşturuyorum witnes olarak dc klasör olacarak dc altında everyone ve exchange trust subsysteme fulla hak verilerek paylaşıma açılmış klasörü yazıyorum.Dag oluşturuluyor.
4-Dag içerisine makinaları eklemek isterken ister 2 nolu makina olsun isterse 3 nolu makina olsun hangisini önce eklersem onu ekliyor ikinci olarak eklenen eklenmiyor verdiği hata hala aşağıdaki gibi.



Summary: 2 item(s). 1 succeeded, 1 failed.
Elapsed time: 00:00:57



M1
Completed


Exchange Management Shell command completed:
Add-DatabaseAvailabilityGroupServer -MailboxServer 'M1' -Identity 'DAGLAR'


Elapsed Time: 00:00:57



M2
Failed


Error:
A server-side database availability group administrative operation failed. Error: The operation failed. CreateCluster errors may result from incorrectly configured static addresses. Error: Windows Failover Clustering timed out while trying to validate server 'M2'. If this is in a disjoint DNS namespace, the DNS suffixes for all servers in the database availability group must be present on every server. [Server: M1.deneme.com]


A server-side database availability group administrative operation failed. Error: Windows Failover Clustering timed out while trying to validate server 'M2'. If this is in a disjoint DNS namespace, the DNS suffixes for all servers in the database availability group must be present on every server.
Click here for help... http://technet.microsoft.com/en-US/library/ms.exch.err.default(EXCHG.141).aspx?v=14.1.218.11&t=exchgf1&e=ms.exch.err.ExC9C315


Warning:
The operation wasn't successful because an error was encountered. You may find more details in log file "C:\ExchangeSetupLogs\DagTasks\dagtask_2011-02-04_13-16-35.640_add-databaseavailabiltygroupserver.log".



Exchange Management Shell command attempted:
Add-DatabaseAvailabilityGroupServer -MailboxServer 'M2' -Identity 'DAGLAR'



CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 14/02/2011 15:48
Sayfa 1 / 2
Paylaş: