Forum

Exchange Server 201...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange Server 2010 "Set as reply" hatası, tek adresin gönderici gözükmesi yardım

11 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
563 Görüntüleme
(@dacaroglu)
Gönderiler: 21
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

İyi Akşamlar.

 

Aynı konuyu az öncede açtım fakat ulaşmadı sanırım o yüzden tekrar yazıyorum kusura bakmayın.

 

Ben exchange serverımızda 3 adet accepted domain kullanıyoruz. bu domainler'in her biri farklı bir departman olarak kullanılıyor ve  kullanan kişiler ise aynı bu yüzden ben örneğin; [email protected], [email protected], [email protected] olarak mail açtığımda her zaman [email protected] dan mail gidiyormuş gibi görünüyor. bunun sebebi "set as reply" olarak defaultta ilk domain olduğunu biliyorum fakat her maili kendine özgü bir şekilde kimlik göndermesini sağlayamazmıyım. yani ben [email protected] dan attıysam o gözükmeli [email protected] dan attıysam oradan gözükecek şekilde bir sistem kurmak istiyorum en kısa sürede yardımcı olursanız sevinirim.

 

İyi akşamlar, şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için. 

 
Gönderildi : 24/01/2011 21:32

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

outlook 2010 kurma şansınız varsa birden fazla exchange hesabı tanımlayabilirsiniz. aksi takdirde bir hesabı exchange diğerlerini imap olarak yapılandırabilirsiniz.


üç hesabı ayrı ayrı tanıtmadığınız kullanıcıya diğer mailboxa full access verdiğiniz müddetçe böyle göndermekten başka çareniz yok.

 
Gönderildi : 24/01/2011 23:11

(@dacaroglu)
Gönderiler: 21
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

peki mailboxa hangi access hakkını vermeliyim ve ne zaman yeni mailbox açsam mailin adresi önceki adresle aynı diyor, mail adresini farklı seçsemde.. bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim , bu gün bitirebilirsek taşımayı düşünüyordukta 🙂

 
Gönderildi : 25/01/2011 12:28

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

sizden farklı olmasını istediği mail adresi değil tam olarak kullanıcı adı. yani aynı anda her iki kullanıcı [email protected] kullanamaz. her iki kullanıcı da ad üzerinde aynı oluyor çünkü.


ama kullanıcı adlarını farklı yaparsanız mesela [email protected] ve [email protected] olarak daha sonra bu kullanıcılara dilediğiniz mail adresini ekleyebilirsiniz.


 

 
Gönderildi : 25/01/2011 13:32

(@dacaroglu)
Gönderiler: 21
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Peki [email protected]

[email protected]

[email protected] olduğunda bunlarda nasıl ayırabilirim bana bunu madde olarak açıklayabilirmisiniz şu anda baya uğraştım bulamadım artık kafam durdu bu konuda 🙁 

 
Gönderildi : 25/01/2011 14:28

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

şimdi o zaman genelden özele gidelim.


ilk olarak send connector tanımınız address space * olsun.


daha sonra accepted domains tabında her iki domaini de içerecek şekilde girin.


yeni bir kullanıcı oluşturun bunun adı deneme olsun.  default address policy gereği bu kullanıcıya [email protected] gidecektir. farklı bir kullanıcı daha oluşturun, bu kullanıcının da adını denemea2 yapın. şimdi yine default address policy ile buna [email protected] gidecek. bu kullanıcının üzerine sağa tıklayıp özellikler dediğinizde email addresses tabında "automatically update e-mail addresses based on email address policy" kutucuğunu kaldırın. ve kendi istediğiniz mail adresini girin [email protected] şeklinde.


bu şekilde hem iki farklı kullanıcı adı ile iki gerçekten farklı kullanıcı açtık ve de isteğimiz gibi mail adreslerini ayarladık. bir de bunların görünen isimler aynı olmayacak. mesela biri Deneme A ise diğeri Deneme A (2) olsun. ileriki safhalarda upn suffix ayarlarını değiştirebilirsiniz daha kolay kullanıcı açarsınız. a2 adreslerine farklı email address policy atarsınız.

 
Gönderildi : 25/01/2011 14:41

(@dacaroglu)
Gönderiler: 21
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Efe Bey çok teşekkür ederim sorunuma çözüm oldu şimdi çok ufak birkaç pop3 ayarından sonra sistem komple çalışır hale gelecek sanırım yardımlarınız için teşekkür ederim 🙂 

 

iyi günler. 

 
Gönderildi : 26/01/2011 12:52

(@aydinyavas)
Gönderiler: 120
Estimable Member
 

selam,

Efe Bey'in de yol göstermesiyle aşağıdaki gibi bir yol izledim:

Server tarafı (Exchange 2010)

1) yeni mail accountunun bağlanacağı yeni bir kullanıcı hesabı açtım ve default mail policy'i iptal edip default olarak yeni domain uzantılı maili atadım. (bu bir deneme hesabı olduğu için böyle yaptım. e-mail policy oluşturulabilir tabi)

2) bu yeni mailbox'a önceki kullanıcı için Send As ve Full Access yetkileri verdim ve Hide from exchange address list seçeneğini tıkladım ki aynı kullanıcı için adres listesinde fazlalık karışıklık çıkmasın.

3) Mail Flow settings'ten de  tüm mailleri mevcutta kullanılan maillere yönlendirdim.

Tabi Send connector'un * olduğunu varsayıyorum.

Client tarafı:

1) Office 2010'un deneme sürümünü kurdum.

2) iki kullanıcıya ait mail hesabını da ekledim.

3) birde "From" butonunu ekledim ki hangi hesap istenirse ondan gönderim yapılabilsin.

sonuç olarak iki hesaptanda tek mailbox'a mail alıp, seçilen hesaptan da mail gönderebiliyoruz. Ancak seçilen mail hesabına reply yapılabilmesi için client tarafında Outlook 2010 olmalı. Biz 2007 kullanıyoruz ve malesef orada ikinci bir Exchange hesabı ekleyemiyorsunuz birde  From kısmına yeni hesabı yazsanız bile karşı taraf Reply yaptığında eski maile düşüyor. O yüzden 2010 şart gibi .

teşekkürler, kolay gelsin.

 

 
Gönderildi : 26/01/2011 18:57

(@AliSeckinBasiplikci)
Gönderiler: 67
Trusted Member
 

Merhabalar,

Bende benzer bir durumu yaşıyorum. Office 2010 kullanıyorum aynı esnada tabiki yapım exchange 2010. 

5 adet domain im bulunmakta. Exchange üzerinde accepted domainlere tüm tanımlamaları yaptım. [email protected], [email protected], [email protected] gibi tanımlamalar ve adres policy lerini dahi oluşturdum. Ben farklı Accountlar oluşturmak yerine tek bir account ta tüm mail adreslerini tanımladım. Açıkçası farklı accountlar oluşturmak pek işime gelmiyor. Çünkü kullanıcı sayım fazla, Outlooklara bunları tanımlamak biraz problem olurdu benim açımdan,

 

İşin garibi OWA üzerinden from kısmını değiştirerek istediğim mail adresinden istediğim mail adresine mail atabiliyorum. Yani O tarafta problem yok. Outlook üzerinden de bazı makinalarda domain1.com ve domain3.com adreslerinden mail atabilirken domain2.com dan atamıyorum. domain2.com ve domain3.com adreslerinden atabilirken domain1.com dan atamıyorum. Örnek olarak from kısmında default olarak domain1.com gözüküyor. domain2.com yazdığım zaman adres değişiyor. Ancak domain3.com yazdığım zaman yeniden default domaine dönüş yapıyor. Yani takıldığı bir domain yok özellikle. Sorun anladığım kadarıyla. Outlooklarda. Kullanıcının offline address book unu silip outlook u yeniden açtığımda bu sefer de atabildiğimden atamayıp atamadıklarımdan atıyorum 🙂

 

Nasıl bir iştir anlayamadım 🙂

 

Yardımlarınızı rica ediyorum,

 

Teşekkürler,

 

İyi Çalışmalar,  

 

 

  

 
Gönderildi : 02/04/2012 14:37

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Sevgili Ali kardeşim 🙂

Sen de takdir edersin ki bir mailbox'a atadığın diğer mail adresleri by design olarak sadece mail almaya yarar. Diğer mail adreslerinden internete mail yollaman için bu mail adresleri için yeni bir mail account tanımlaman ŞART. Sen zaten şu anda diğer mail adreslerinden illegal mail yolluyorsun aslında olmayan bir mailbox üzerinden mail atıyorsun. (ikincil e-mail adresi olarak atanması bişeyi değiştirmez) Keza bu şekilde internete mail atman blacklist e dahi girmene yol açabilir. Çünkü gerçek bir mailbox ı temsil etmiyorsun.

Eğer böyle bir ihtiyaç ve çok kullanıcın varsa office 2010 admin tool kullanarak outlook lar için PRF dosyası hazırlayıp işini kolaylaştırabilisin bunun için de group policy kullanarak kuıllanıcılara dağıtırsın. 

 

 
Gönderildi : 04/04/2012 00:12

(@AliSeckinBasiplikci)
Gönderiler: 67
Trusted Member
 

Sevgili Buğra Kardeşim 🙂

Yardımların ve desteğin için gönülden teşekkür ediyor, İyi Çalışmalar diliyor, En kısa zamanda görüşmeyi diliyorum 🙂

Teşekkürler, 🙂 

 
Gönderildi : 04/04/2012 14:45

Paylaş: