Forum

Mail server kurmak ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Mail server kurmak exchange

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
318 Görüntüleme
(@ferid_dashdemir)
Gönderiler: 35
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadashlar. Bana mail (exchange) server kurulumu hakkinda ayrintili bilgi lazim. Yardimci olursaniz sevinirim. Exchange kurmak istiyorum. Benim sorunum hangi versiyonu nasil kumakda deyil.

Ben domain adi aldim. mesela farid.com . statik ip aldim iki adet. domain paneline giriyorum hansi ki, bana aldigim shirket bu paneli bana sunuyor. Buradan ip adresleri yonlendirmeye chalishdigimda benden ns1 ns2 istiyor. Exchange server kurdugumda ns1 ns2 nasil yapilandira bilirim. Exchange server kurmadan oncemi yapilir bu ayarlar sonrami yapilir bunu bilmiyorum. bununla ilgili ayrintili yardimci olursaniz. dokuman paylashirsaniz sevinirim. bir daha belirtiyorum. benim sorunum ns1 ns2 kurmakla ilgili. anlami ne. ne ish yapar onu anlamak ver kurmak istiyorum teshekkurler

 
Gönderildi : 23/01/2011 00:12

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

sizin ns1 ns2 kayıtları ile işiniz yok ki. exchange server mx kayıtlarına bakar. ns1 ve ns2'ler sizin web sayfanız için gerekli olan kayıtlardır.

eğer siz web sayfanızı bir hosting firması üzerine tutarsanız o hosting firmasının ns'lerini o yönetim panelinde girersiniz. daha sonra mx kayıtlarınızı vs oluşuturup exchange server kurulacak olan networkün real ip adresine yönlendirme yapılır.

kolay gelsin

 
Gönderildi : 23/01/2011 01:51

Paylaş: