MSExchangeTransport...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

MSExchangeTransport Warning 1020  

  RSS
Ali Seckin Basiplikci
(@AliSeckinBasiplikci)
Üye

 Merhabalar,

Yapımda 1 Adet Exchange 2010 ve 1 Adet Windows Server 2008 R2 işletim sistemli DC bulunmakta. 

Exchange i ayrı bir member server üzerinde tutmaktayım. 

 

EMC ye ilk girdiğimde EMC ekranı benden authentication istiyor. Bununla beraber Event lerede aşağıdaki loglar düşüyor. Biraz araştırma yaptım ama sebebini bulamadım. Mail alış veriş trafiğimde bir sıkıntı yok ancak event ler sürekli bu logları topluyor. 

 

Yardımlarınız için teşekkürler,

 

 

og Name:      Application
Source:        MSExchangeTransport
Date:          1/11/2011 11:04:00 AM
Event ID:      1020
Task Category: SmtpReceive
Level:         Warning
Keywords:      Classic
User:          N/A
Computer:      excsrv.domain.local
Description:
The account 'Domain\Administrator' provided valid credentials, but is not authorized to use the server; failing authentication.

 

 

Log Name:      Application
Source:        MSExchangeTransport
Date:          1/11/2011 11:04:42 AM
Event ID:      1035
Task Category: SmtpReceive
Level:         Warning
Keywords:      Classic
User:          N/A
Computer:      excsrv.domain.local
Description:
Inbound authentication failed with error LogonDenied for Receive connector Default
excsrv. The authentication mechanism is Ntlm. The source IP address of the client who tried to authenticate to Microsoft Exchange is [10.242.37.3].

 

 

Alıntı
Gönderildi : 11/01/2011 13:21
Soner_Koca
(@Soner_Koca)
Üye

Exchange Shell açıp aşağıdaki komut satırını denermisiniz.


 


Get-ReceiveConnector “CRM Application” | Add-ADPermission -User “NT AUTHORITY\ANONYMOUS LOGON” -ExtendedRights “ms-Exch-SMTP-Accept-Any-Recipient”

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/01/2011 14:33
Ali Seckin Basiplikci
(@AliSeckinBasiplikci)
Üye

Merhabalar,

 komutu çalıştırdığımda;

The operation couldn't be performed because object 'excsrv.domain.local\CRM Application' couldn't be found on 'dc.domain.local

gibi bir hata aldım

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/01/2011 14:44
Soner_Koca
(@Soner_Koca)
Üye

verdiğim komuttta "CRM application" bölümü sizin SMTP Receive Connector oluşturuken verdiğiniz isim olacak. Veya SMTP receive connector un üzerine gelip proberties ten permissions tabında Anonuymous  Users seçeneğinin seçili olması gerekmektedir.

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/01/2011 15:10
Ali Seckin Basiplikci
(@AliSeckinBasiplikci)
Üye

Merhabalar,

receive connector üzerinde anonuymous users tabı seçili. Başka neden dolayı olabilir?

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/01/2011 16:26
Soner_Koca
(@Soner_Koca)
Üye

Authentication tabında Transport Layer Security (TLS) seçilimi ?

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/01/2011 16:35
Ali Seckin Basiplikci
(@AliSeckinBasiplikci)
Üye

Merhabalar,

 Evet seçili.

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/01/2011 16:57
Soner_Koca
(@Soner_Koca)
Üye

http://blogs.technet.com/b/sbs/archive/2008/09/29/fix-my-network-wizard-fncw-fails-to-fix-the-exchange-smtp-connectors-in-sbs-2008.aspx


 bağlantıyı incelersen belki faydası olabilir.

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/01/2011 18:59
Ali Seckin Basiplikci
(@AliSeckinBasiplikci)
Üye

Merhabakar Sorun şu sebepten dolayı kaynaklanıyormuş,

 

Bir datacenter da bulunan web serverım şirkette bulunan exchange server a bağlanarak mail atıyor. web server ın web config dosyasında bulunan email account u doğal olarak exchange bağlandığında authentication gerçekleşiyor. Ancak Exchange de ki bu account default domain policy den password policy leri alıyor. Orda password lar 45 günde bir expire oluyor. Bu accountunda süresi dolmak üzere olduğundan bu loglar düşüyordu. Bu accounta Fine-Grained Password Policy uygulayarak bu sorunu çözdüm. Şu anda bu loglar düşmüyor.

Yardımlarınız ve geri dönüşleriniz için çok teşekkür ederim, 

CevapAlıntı
Gönderildi : 13/01/2011 12:25
Paylaş: