Forum

Exchange 2003 owa p...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2003 owa problemi

25 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
870 Görüntüleme
(@MustafaErgul)
Gönderiler: 52
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Rafet hocam, 

 Loglarda böyle bir geçmiş yok. Bu sorunu birçok cihazda yaşıyorum Şöyleki, benim kendi kullandığım cihaz Android ve 1 yılı aşkın süredir sorunsuz kullanıyorum. Şu an kendi mailim de ne kendi telefonumdan ne de başka telefondan senkronize oluyor. Dediğim gibi tüm klasörler geliyor, ancak icleri bos sekilde. Ancak kendi telefonumda AD içerisinde hiç cihaza kurulum yapılmamıs bir kullanıcıyı eklediğimde Sync başarılı sekilde oluyor. Mesela soyle bir durum var cok garip bir durum. Bir kullanıcyı AD' den silerek, baska bir kullanıcı adı ile ekledim. 3 gün sorunsuz calisti, 3 gün sonunda telefonda bir hata vermemesine ragmen yeni mailleri cekmemeye basladi. bu kullanıcıyı cihazdan kaldirarak tekrar kurulum yaptigim her defasında 3 gün öncesine kadar tüm mailleri cekiyor. Ancak an itibariyle son 2 gün icerisinde gelen mailler yok. Outlook icerisinde 2 gün icerisinde gelen 40 dan fazla mail var ama. 

Bircok makale okudum, Microsoft Tech forumlarında bu sorunu yaşayan 1-2 kisi buldum ama onlarında soruları havada kalmis. performarmans sorunu yaşıyoruz desek, kernel memory de daha ayrilmis alan oldugunu goruyorum. IIS üzerinde bir sorun vardır, bozulmus olabilir diye kaldırarak tekrar kurulum yaptim. Ancak sorun hala aynı. Exchangeapppool icin bir limit var mı acaba ? Firewall tarafında herseyin olması gerektigi gibi oldugunu da goruyorum. Zaten firewall üzerinde de bir degisikik yapılmadı, ki daha öncesine kadar Sync cok iyi calisiyordu. 1 haftadır bu isle ugrasiyorum ve neden oldugunu cok merak eder oldum.

Eventlarda gozume exchange ile ilgili gozume carpan eventlar su sekilde.

Her 20 dakikada 1 - Event ID : 8197  ( bu logu gordukten sonra public public folder ve public store mount islemi yapıldı.eventları izlemeye devam ediyorum. )

  

 

 
Gönderildi : 21/10/2013 05:35

(@kaantekkol)
Gönderiler: 831
Noble Member
 

Exchange 2003 üzerinde TroubleShoting Asistant ve Best Praticer Analyzer araçları var. Bunları çalıştırıp sistemi test ettiniz mi? 

Blackberry haricindeki telefonlarla Exchange 2003 uyumluluğu benim bildiğim kadarıyla yok. Bir düzgün çalışıyor bir bozuluyor. Bende exchange 2003 kullanıyorum.

 IIS üzerinde bir site oluşturup owa çalışmadığında oluşturduğunuz bu sitenin çalışıp çalışmadığını kontrol eder misiniz? Sorunun IIS kaynaklı mı yoksa exchange kaynaklı mı olduğu daha da netleşir.  

 
Gönderildi : 21/10/2013 12:16

(@MustafaErgul)
Gönderiler: 52
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Bu araçları çalıştırarak geri donus saglayacagim.  

 Dunku mount isleminden sonra Event ID her 20 dakikada bir günlüğe yazılmaya devam ediyor. Activesync durumu bu event ile ilgili olabilir mi ? 

 
Gönderildi : 21/10/2013 12:59

(@MustafaErgul)
Gönderiler: 52
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaslar bayram tatili nedeniyle icerideki durumu kontrol edememistim. Bugün itibariyle clientlarda  firewall üzerinde tanımlı free IP'ler dısında kalan clientların internete giris yaparken sıkıntılar yasadigini goruyorum. En belirgini olarak bu clientlar www.google.com web adresine gidemezken, www.milliyet.com.tr adresine gidebiliyorlar.  DNS loglarına baktigimda sürekli kendini tekrar eden Event ID : 4521 ve Event ID : 9999 loglarını goruyorum. Muhtemelen bu 2 logda birbirini tetikleyen loglar. Konunun bu durumla ilgisi olabilir mi ? 

 Veya sorun MX kayıtlarımızın bulundugu hosting firması ile ilgili olabilir mi ? 

 

 
Gönderildi : 21/10/2013 16:48

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

ilk attığınız event id public folder mount ile ilgili değil de diğer attığınız eventlere gore exchange sunucunun global catalog rollü dcye ulaşamamasından kaynaklı olabilir.

dolayısıyla durum dns hosting veren firmadan değil sizin domaininizden kaynaklanıyor gibi. domain sağlığınızdan emin olun.

 

 
Gönderildi : 22/10/2013 05:06

(@MustafaErgul)
Gönderiler: 52
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Exchange activesync deki problem devam ediyor. Test araçlarını calistirdigimda bir sorun olmadıgıni goruyorum. Ben IOS ve Android cihazlara exchange sync sorununu IMAP senkranizasyon ile cozdum. Kullanıcılar mail alıp gonderebiliyorlar. O kadar ugrastıktan sonra testconnectivy ve activesync test araçlarından HTTP 500 hatası dönmeye başladı. 

  http://alanhardisty.wordpress.com/2010/02/28/exchange-2003-and-activesync-configuration-and-troubleshooting/  

linkte yer alan adımları uygulamama ragmen aynı hata kodu dönmeye devam ediyor.

Birde bir diğer sorum ; Watchguard firewall kullanıyorum. Firewall üzerinden özel olarak tanımladıgım yetkili IP ler dışındaki clientlarda, google, garanti sube v.b gibi sitelere giris problemi oluyor. Bu sorunun DNS server tarafından kaynaklandigini dusunuyorum. Ancak bazı clientlara manuel IP de verdigimde sorunun devam ettigini goruyorum. Hem firewall gecidinde, hemde DNS varsayılan gecidinde aynı sorun olusuyor. Bu konuda sitede makale veya referans olacak bir post aradım  ancak bulamadım.

Bu sorunla veya HTTP 500 hata kodu ile ilgili microsof makalelerinden farklı olarak konuya bakacak ve öneri sunacak arkadaslarımın önerilerini bekliyorum.

 Gorusmek dilegiyle. 

 
Gönderildi : 23/10/2013 22:54

Sayfa 2 / 2
Paylaş: