Outlook Gönder...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Outlook Gönder / Al sürecesinde bekleme  

Deniz ASLAN
(@DenizASLAN)
Üye

merhabalar;


Sistemde Exchange 2003 SBS server pop3 connector olarak çalışıyor. Son günlerde outlooklarda gönder al yapıldığında çok uzun beklemeler yaşıyorum. 10 dakika gibi. Outlook üzerinde iki yapılandırma mevcut  outlook mail alıp göndermede sorun vermiyor kullanıcı manuel gönder al dediğinde bu beklemeyi yaşıyorum.


1 - Exchange MAPI


2- Pop3 ile direk ISP


aynı mailboxa yazıyorlar.


bir kullanıda makinesine format attım, kullanıcıya ait folder redirection ve roaming profile  klasörünü serverdan sildim tekrar oluşturdum sorun düzeldi. bu sorun ile karşılaşan oldu mu? profilde mi sorun oluşmuş diyebiliriz. outlooku kaldırıp kurmak, ost dosyasını silmek ve tekrar yapılandırmak gibi cache modda online moda dönüş gibi çözümler işe yaramadı.


Sistemde ;


outlook 2003 SP2
SBS 2003 Server + Exc2003


Teşekkürler


 


 

Alıntı
Topic starter Gönderildi : 25/11/2010 11:29
Deniz ASLAN
(@DenizASLAN)
Üye

[quote user="denizaslan1980"]

merhabalar;


Sistemde Exchange 2003 SBS server pop3 connector olarak çalışıyor. Son günlerde outlooklarda gönder al yapıldığında çok uzun beklemeler yaşıyorum. 10 dakika gibi. Outlook üzerinde iki yapılandırma mevcut  outlook mail alıp göndermede sorun vermiyor kullanıcı manuel gönder al dediğinde bu beklemeyi yaşıyorum.


1 - Exchange MAPI


2- Pop3 ile direk ISP


aynı mailboxa yazıyorlar.


bir kullanıda makinesine format attım, kullanıcıya ait folder redirection ve roaming profile  klasörünü serverdan sildim tekrar oluşturdum sorun düzeldi. bu sorun ile karşılaşan oldu mu? profilde mi sorun oluşmuş diyebiliriz. outlooku kaldırıp kurmak, ost dosyasını silmek ve tekrar yapılandırmak gibi cache modda online moda dönüş gibi çözümler işe yaramadı.


Sistemde ;


outlook 2003 SP2
SBS 2003 Server + Exc2003


Teşekkürler


[/quote]


Tamamlayıcı olması açısından şu bilgiyi de veriyim : "Çevrimdışı adres defteri sizin dosyası kopyalanıyor" durumunda bekleme yaşanıyor.

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 25/11/2010 12:24
Murat ÜŞEN
(@muratusen)
Üye

Merhaba,

Kullanıcının Outlook'undaki Send/Receive seçeneklerinde, OAB (Download Offline Address Book) etkin mi? Etkin ise devredışı bırakıp tekrar Send/Receive deneyebilir misiniz?

CevapAlıntı
Gönderildi : 25/11/2010 13:44
Deniz ASLAN
(@DenizASLAN)
Üye

Murat bey;


kullanıcının outlook Gönder Al - Gönder Al Ayarlarında - Bu klasörü çevrimdışı kullanılabilir ya işaretli durumda. 


Fakat kaldırdım outlooku kapatıp açtım değişen birşey olmadı.


Sizin bahsettiğiniz ayar tam olarak yukarıdaki gibi midir?

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 25/11/2010 13:50
Deniz ASLAN
(@DenizASLAN)
Üye

Aslında sorun mailboxda gibi görünüyor, outlook veya makinenin format atılması gibi durumlar çözüm olmadı; benim yapacağım işlem mailboxı silmek ve tekrar oluşturmak olacak.


Bu işlem için sırayla


1- kullanıcının mailleri Exmerge ile alınacak


2- Exc Managerde mailbox sağ tık ile delete mailbox yapılacak.


Sonra;


Aynı kullanıcı adına tekrar aynı isimde mailbox yaratmam gerekecek bu işlemi nasıl yapabilirim bilgi rica edebilir miyim adım adım. Mailboxı silinmiş oluyor kullanıcının tekrar oluşturulması gerekiyor.


 

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 25/11/2010 13:56
Murat ÜŞEN
(@muratusen)
Üye

[quote user="denizaslan1980"]

Aslında sorun mailboxda gibi görünüyor, outlook veya makinenin format atılması gibi durumlar çözüm olmadı; benim yapacağım işlem mailboxı silmek ve tekrar oluşturmak olacak.

Bu işlem için sırayla

1- kullanıcının mailleri Exmerge ile alınacak

2- Exc Managerde mailbox sağ tık ile delete mailbox yapılacak.

Sonra;

Aynı kullanıcı adına tekrar aynı isimde mailbox yaratmam gerekecek bu işlemi nasıl yapabilirim bilgi rica edebilir miyim adım adım. Mailboxı silinmiş oluyor kullanıcının tekrar oluşturulması gerekiyor.

[/quote]

Merhaba,

AD üzerinde kullanıcıya sağtuş ile tıklayıp Exchange Task Wizard'ı çalıştırabilir, buradan Create Mailbox seçeneği ile var olan kullanıcı için mailbox yaratabilirsiniz.

 

Yanlız şunu bağdaştıramadım, user ve roaming profile delete ederek problemi çözebildiğinizi iletmiştiniz, şimdi de mailbox'ı recreate etmek istiyorsunuz.

CevapAlıntı
Gönderildi : 25/11/2010 14:15
Deniz ASLAN
(@DenizASLAN)
Üye

Murat bey cevabınız için çok teşekkürler;


iki farklı kullanıcı bunlar diğer user için sorun oluşturmadı fakat bu userda sorun veriyor, mecburen mailboxı yenilemek gerekecek.


Fakat şunu belirtiyim ki ; kullanıcının şu anda mail alımında sorun yok sorun manuel olarak kullanıcı gönder/al derse ortaya çıkıyor. yani manuel GÖnder Al demezse bu şekilde de kullanır. Hepsinde yaşansa aynı durum başka bişey arıycam ama sadece 2 kullanıcıda yaşıyorum bu sorunu.

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 25/11/2010 14:25
Murat ÜŞEN
(@muratusen)
Üye

Sorun yaşayan bir kullanıcıda "Tools->Send/Receive -> "kullaniciismi@adres.com" Only -> Inbox" sekmeleriyle Send/Receive yapmayı deneyip bilgi verebilir misiniz?

Ben teşekkür ederim.

CevapAlıntı
Gönderildi : 25/11/2010 15:09
Deniz ASLAN
(@DenizASLAN)
Üye

test ettim maalesef değişen bir durum olmadı Murat bey,


 


 


 


 

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 25/11/2010 15:40
Murat ÜŞEN
(@muratusen)
Üye

Peki, şayet sorunlu kullanıcı ile sorunsuz kullanıcının Outlook ayarlarına baktığınızda ("Tools->Send/Receive -> Send/Receive Settings -> Define Send/Receive Groups" alanındaki seçenekler, All Groups'u editledikten sonraki seçenekler, Account Properties butonuna tıklandıktan sonraki seçenekler) aynı seçenekler seçili olmasına rağmen sorun devam ediyorsa şahsen önerebileceğim farklı bir işlem bulunmuyor.

Dilerseniz ilettiğiniz gibi sorunlu bir kullanıcının mailbox'ını recreate ederek sorunu tekrar gözlemleyebilirsiniz.

Ayrıca işlem sonucunu da bizlerle paylaşmanızı rica ederiz.

Teşekkürler.

CevapAlıntı
Gönderildi : 25/11/2010 18:32
Deniz ASLAN
(@DenizASLAN)
Üye

[quote user="Murat ÜŞEN"]

Peki, şayet sorunlu kullanıcı ile sorunsuz kullanıcının Outlook ayarlarına baktığınızda ("Tools->Send/Receive -> Send/Receive Settings -> Define Send/Receive Groups" alanındaki seçenekler, All Groups'u editledikten sonraki seçenekler, Account Properties butonuna tıklandıktan sonraki seçenekler) aynı seçenekler seçili olmasına rağmen sorun devam ediyorsa şahsen önerebileceğim farklı bir işlem bulunmuyor.


Dilerseniz ilettiğiniz gibi sorunlu bir kullanıcının mailbox'ını recreate ederek sorunu tekrar gözlemleyebilirsiniz.


Ayrıca işlem sonucunu da bizlerle paylaşmanızı rica ederiz.


Teşekkürler.


[/quote]


 


Murat öncelikle desteğin için teşekkürler;


makineye tekrar format attım, folder Redirection ve Roaming Profilini serverdan sildim, kurulumu ve updateleri yaptım, kullanıcı ile login oldun, outlook için cache mode işaretledim, exchange servislerini restart ettim, şu anda sorunsuz çalışıyor, mailboxı recreate etmedim.


tekrar teşekkürler.

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 26/11/2010 13:15
Murat ÜŞEN
(@muratusen)
Üye

Sonucu ve çözüm yönteminizi paylaştığınız için ben teşekkür ederim.

Saygılar..

CevapAlıntı
Gönderildi : 26/11/2010 14:42
Paylaş: