Forum

Exchange Server Exc...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange Server Exclusions

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
329 Görüntüleme
(@fullsilent)
Gönderiler: 85
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba ,

Microsoft tarafından önderilen Exchange server'ın kurulu olduğu belirli alanları(Database,bin,log,mailroot vb.)  virus programının tarama yapmasını engellemek. Bu sayade log ya da dababase gelen virus, virus programı tarafından taranmıyor ve bir felaketi önlemiş olursunuz.

Sizce bu yol doğrumudur ? Ya da sizin gelende uyguladığınız yol nedir ?

tşk. 

 
Gönderildi : 25/09/2010 15:04

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba

Kısmen doğru olabilir.

Ancak şöyle bi açıklama sanırım daha doğru olacaktır; Exchange Server'a kuracağınız antivirus yazılımı for exchange ürünü olmalıdır. forefront for exchange gibi. Bu şekilde virus programı exchange server a zarar vermez.

 
Gönderildi : 25/09/2010 15:11

(@fullsilent)
Gönderiler: 85
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Exchange servera zarar vermez derken, viruslü dosyaya dokunmaz anlıyorum değil mi ? örnek veriyorum, çalışan e00.log dosyasını kısa süreli aralıklar ile yedekleyim virus durumunda viruslü dosyayı alıp yerine temiz dosyayı koyarak mı devam ediyor. Yani viruslü dosyaya dokunmayacak ise neden forefrot for exchange kullanayım.?

 
Gönderildi : 25/09/2010 15:17

(@recepyuksel)
Gönderiler: 1893
Üye
 

Merhaba,


Bugra Hocam for exchange sürümü kullanın derken şunu demek istedi eğer yanlışım varsa düzeltirsiniz Bugra hocam, for exchange diye satılan ürünler exchange server'in ne olduğunu bilen, exchange'in sistem üzerindeki tüm (.exe, .dll, .log) dosyalarını tanıyan, bu dosyaların kesin exchange server'a ait olduğunu bilen ve bu dosyalara yanlışlıkla virus diye müdahale ederse exchange server'ın çalışmayacağını zarar göreceğini bilen yazılımlardır.
Bazı antivirus programları üzerinde çalıştıkları sistemdeki tanımadıkları bilmedikleri bir dosya ile karşılaştıklarında bu dosyayı karantinaya alabiliyor, virus diye silebiliyor vb. exchange server'ı bilen bir yazılım kullanmak sizi bu gibi bir durumla karşılaşmamanızı sağlayacaktır. 

Antivirus programı tarafından sizin bahsettiginiz .log dosyasının karantinaya alınıp erişimin engellendiğini düşünürseniz yaşayacaklarınız pek hoş olmayacaktır. 
 
Saygılarımla. 

************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde sonucu burada paylaşırsanız,
sizin ile aynı problemi yaşayanlar için yardım etmiş olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise "çözüldü" olarak işaretlerseniz
diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
************************************************************

 
Gönderildi : 26/09/2010 11:54

(@fullsilent)
Gönderiler: 85
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Yazı için tşk. Fakat tekrar başa dönük sanırım. Virusu temizlemeyecek ise sanıyırum normal virus programı ile de o dosyalara erişimi atlattırabiliriz diye düşünüyorum.Yani günün sonunda her iki yazılımda viruse dokunmayacak ve exchange çalışmaya devam edecek. Daha araştırmadım ama exchange için kullanılan virus yazılımında exchange üzerinde daha farklı bloklar ve kısıtlamalar yapılıyordur diye düşünüyorum.

 
Gönderildi : 27/09/2010 18:38

Paylaş: