Forum

exchange mailbox so...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

exchange mailbox sorunu

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
313 Görüntüleme
(@CuneytDALGIC)
Gönderiler: 17
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar sizlere bi konu hakkında danışacagım. Uzun zamadnır uğraştıgım fakat çözumunu bulamadıgım bı konu.


Ortamda dc, adc, exchange 2003 bulunmakta, exchange ayrı bu sunucu uzerınde çalışmaktadır. Şİmdiye kadar her yenı açtıgım kullanıcıya mailbox oluşturabılıyordum. Fakat gecen gunden ıtıbaren yenı açtıgım kullanıclara exchange de exchange taskden create mailbox demem ragmen system managerda mailboxı göremıyourm. Yanı mailbox oluştumuyo ve boylelıkle bu kullanıcı outloogu kullanmaıyor. Fakat onceden oluşturdugum kullanıcılarının mailboxları çalışmaya devam etmekte. Sadece yenı oluşturdgum kullanıdalara mailbox oluşturamıyourm.


 


Yardımlarınız için şimdiden teşekkurler

 
Gönderildi : 13/08/2010 14:29

(@birolaydugan)
Gönderiler: 867
Prominent Member
 

Exchange tarafinda eventlardaki loglar nelerdir,Ornegin muhasebe1 diye user acdiniz ve sisteme login oldunuz sonra muhasebe kullanicisindan outlook yeni mail dedinizde listede muhasebe1 varmi var ise mail gonderdinizde hata mesaji donuyormu ... Exchange Best Practise Toolunu kullanıp sisteminizi kontrol edin.

 
Gönderildi : 13/08/2010 15:30

(@CuneytDALGIC)
Gönderiler: 17
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Hocam yardımın için teşekkurler. Sorunu çözdum . Reciption update service larda problem varmış. adc sunucuyu tekrar kurmuştum. Fakat sunucunun ismini değiştirdim. Ama exchange de reciption update service da sunumcu ismini değiştirmemişim bu yuzden mailbox oluşturmuyormuş.Sunucu ismini değiştirdim ve mailbox oluşturdu. Ama bunun neden kaynaklandıgını bılmıyourm. Reciption update servise ne işe yarar kısa bı şekilde açıklamnız mumkun mu yardımlarınız için çok teşekkur ederdım..

 
Gönderildi : 13/08/2010 20:55

(@birolaydugan)
Gönderiler: 867
Prominent Member
 

Bununla ilgili site üzerinde ki Exchange makalelerini incelemeniz daha faydalı olucaktır...

 
Gönderildi : 16/08/2010 16:32

Paylaş: