Forum

exchange ve popcon ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

exchange ve popcon mail almama problemi

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
415 Görüntüleme
(@orhan)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

Acil Yardımm................ 


 


Merhaba


Exchange 2003 server kurdum maileri hostingten almak içinde popcon programını kullandım 1 ay düzgün çalıştı alıp ve gönderme fakat 1 ay sonra bazı kullanıcılar dışardan mail alamaz oldular. mx reverse dns kaydımızıda yaptırdık. yinede mail alamıyoruz. popconda mailleri alırken deleting mail on host hatsı veriyor ve mailler exchangeye inmiyor ve hostingten kayıp oluyor. exchange devre dışı bıraktığımızda microsoft outlook ve windows outlooktan maiileri alıyoruz. Ama exchangeyi devreye soktuğumuzda mailleri alamıyoruz ve hostingten kayıp oluyor.


acil yardım ederseniz sevinirim 


 

 
Gönderildi : 14/05/2008 19:46

(@birolaydugan)
Gönderiler: 867
Prominent Member
 

Yapınızdan bahsedermisiniz?

 
Gönderildi : 16/05/2008 03:10

(@orhan)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

sistemimizde windows2000 server standart service pack 4 kurulu exchange kurulu olan makinada windows2000server standart service pack 4 ve domain kontrol olarak ayarlandı. Exchange 2003 service pack 2 yüklü. exchange ve kullanıcı ayarları yapıldı. hostingten mailleri almak için popcon yüklü. popcon programında mail ayarları yapılmış durumda. terminallerde ofiice 2003 yüklü ve outlool ları exchange olarak ayarlanmış durumda. sistem 1 ay boyunca düzgün çalıştı fakat 1 ay sonra popcon maillleri alırken deleting on host mail deyip mailleri exchange almıyor ve mailleri hostingten siliyor. exchange klasörünün altında bad mail klasöründeki loglara baktığımızda popconun deleting mail on host dediği maillerin bilgilerini görüyoruz ve onları spam olarak algıladığı için mailleri exchange almıyor. sistemimizde virus yok ve exchange devre dışı bıraktığımızda outlooklarıdan normal olarak mailleri alıyoruz.

 
Gönderildi : 18/05/2008 00:19

(@birolaydugan)
Gönderiler: 867
Prominent Member
 

Exchange üzerinde herhangi bir RBL tanımı yaptınızmı?Message Delivery ayarlarında bir değişiklik yapıldımı,test icin popcorn devre dısı bırakın ,Yeni bir pop3 connector yazilimi indirin deneme süresi olarak çalıstırın ve test edin.Sorun Popcon yapılandırmasında da olabilir.Event Logları inceleyiniz.

 
Gönderildi : 18/05/2008 03:35

Paylaş: