Forum

Exchange 2007'de OW...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2007'de OWA Sorunu

7 Yazılar
4 Üyeler
0 Reactions
477 Görüntüleme
(@TuncaKAYGISIZ)
Gönderiler: 100
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,


 Owa konusunda sorun yaşamaktayım, kullanıcıların bazıleri ( yaklaşık %90nı) owa giriş ekranında kullanıcı adı ve şifresini yazdıgında owa'ya giriş yapamıyor.. Aynı kullanıcılar mail2web'den de kullanıcı adı ve şifrelerini yazdıklarında giriş yapamıyorlar. Exchange üzerinden baktıgımdan kullanıcı bazlı owa ile pop3 ayarları açık ve exchange'in servisleride açık. SP1 de kurulu durumda. Sorunun çözümünü bulamadım.


Bir diğer problemim Outlook2003 kullananlara okundu mesajı şu formatta gidiyor :


©letiniz 14 May¹s 2008 Çarºamba 11:00:19 (GMT+02:00) Atina, Beyrut, ©stanbul, Minsk tarihinde okundu.


Yalnız Outlook 2000 veya XP kullananlarda okundu mesajlarında karekter sorunu yaşamıyorlar.


Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum

 
Gönderildi : 14/05/2008 15:06

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33121
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba

öncelikle owa üzerinde logon olmak isteyen kullanıcılar bir hata alıyor mu , ikinci olarak bu kullanıcılar logonname@domainname şekilnde mi logon oluyor owa ekranı için logon seçeneklerini değiştirdiniz mi ?

bu kullanıcılar standart domain isminden farklı bir mail e sahip ise bunlar için farklı bir virtual directory veya logon için fqdn i şart koşanız gerekli

outlook versiyonu tr mi eng mi ? 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 14/05/2008 15:45

(@TuncaKAYGISIZ)
Gönderiler: 100
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Hakan Hocam,


Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Owada kullanıcı adı ve şifre girdiğimde "kullanıcı adı veya şifre hatalı" hatasını veriyor. Owa giriş ayarlarında authentication sekmesinde User logon name seçip Logon Domain'den kendi domainimi seçtim. Bu yüzden sadece kullanıcı adı ve şifre girmemiz yetiyor. Sorun öyleki ben owa'yı kullanabiliyorken BT'den başka arkadaşım kullanamıyor ve owa şu an sadece iç networke açık, bu sorunu çözmeden dışarıya açmak istemiyorum. Ama dediğiniz gibi kullanıcıların mail suffixleri domain adından farklıdır.


Outlook2003'ler ingilizcedir.

 
Gönderildi : 14/05/2008 16:35

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba

IIS in güvenlik ayarları ile oynadınız mı ? 

 
Gönderildi : 14/05/2008 17:31

(@TuncaKAYGISIZ)
Gönderiler: 100
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Hayır, herhangi bir değişiklik yapmadım

 
Gönderildi : 14/05/2008 17:41

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

exchange için iis dizinlerini yeniden oluşturmayı dener misiniz

ilk önce iis i kaldırın, sonra tekrar kurun

sonra cmd consola gidin, C:\program files\microsoft\exchange server\bin klasörüne düşün

exsetup.exe /mode:uninstall /roles:ca komutuyla ca rolünü kaldırın

kalktıktan sonra aşağıda ki komutla tekrar kurun

exsetup.exe /mode:install /roles:ca

sonra iis de ki owa dizinlerini aşağıda ki komutlarla oluşturun

exchange management shell i açın

get-owavirtualdirectory
-server server_name -DomainController dc_name | ? {$_.OwaVersion -eq
"Exchange2003or2000"} | remove-owavirtualdirectory -DomainController
dc_name
new-OwaVirtualDirectory -OwaVersion "Exchange2003or2000" -VirtualDirectoryType "Mailboxes" -DomainController dc_name
new-OwaVirtualDirectory -OwaVersion "Exchange2003or2000" -VirtualDirectoryType "Exadmin" -DomainController dc_name
new-OwaVirtualDirectory -OwaVersion "Exchange2003or2000" -VirtualDirectoryType "PublicFolders" -DomainController dc_name
new-OwaVirtualDirectory -OwaVersion "Exchange2003or2000" -VirtualDirectoryType "exchweb" -DomainController dc_name

 

 
Gönderildi : 16/05/2008 19:27

(@fatihesen)
Gönderiler: 14
Active Member
 

Merhaba ,

 Benimde owayla ilgili bir problemim var.owa nın ayarlarında use-form based autantication tabı altında  loogn format altın da herhangi bir tabı işaretleyip apply dediğim zaman set-owa virtual directory diye bir hata veriyor ve hiçbir şekilde explorer üstünden owa ya erişemiyorum.

Hata mesajıda şu şekilde,

unable to create IIS directory entry.Error messege is :the system cannot find the path specified.HResult= -2147024893.

 

Hiç bir şekilde internet üstünden owa bağlantısı kuramıyorum.Acaba bu konu ile ilgili ne yapmam gerekiyor ?Eger yardımcı olabiirseniz sevinirim.

 
Gönderildi : 17/03/2009 12:48

Paylaş: