Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

OST

8 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
389 Görüntüleme
(@fullsilent)
Gönderiler: 85
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

şu şekilde bir sorum olacak.Mail exchange kullanıcısının posta kutusuna teslim olduktan sonra outlook programında ost dosyasına gidiyor. exchange database mailin hangi saatte teslim olduğunu görebiliyorum. İstediğim ost dosyasını bir program ile analiz edip mailin hangi zamanda ost'ye teslim edildiği. Bir nevi exchange ile outlook arasındaki bağlantı zamanlarını bulabilme.

 
Gönderildi : 16/06/2010 20:26

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
 

Merhaba ,

Bu işlemi neden yapmak istiyorsunuz?

 
Gönderildi : 16/06/2010 20:36

(@fullsilent)
Gönderiler: 85
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Şundan dolayı yapmak istiyorum. ortamda bes mevcut.Çok normal olarak gelen bazı mailler bazen blackberry önce düşebiliyor.Daha sonra outook teslim ediebiliyor bu gayet normal aslında.Fakat şu şekilde bir durum söz konusu bağlantıların normal olduğu bir ortamda mail blackberry düşmüş atıyorum saat 15:00'da outlook bağlantıda olmasına rağmen 15:25'de outlooka gelmiş. Benim düşüncem mail geldi fakat kullanıcı tarafında görülmedi.Tabi bunu ispatlamam gerekiyor.Yani mail'in ost dosyasına teslim edildiği zamanı görebilirsem istediğim veriye ulaşabiliyorum.

 
Gönderildi : 16/06/2010 20:42

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
 

Anladım. Bende de aynı ortam var.

Öncelikle tavsiyem, ilgili maili exchange üzerinde trace edin. Size net bilgiyi trace verecektir.

Bazen BB'ye erken düşme , geç düşme sorunları olabiliyor. İlgili user'a service book gönderin , daha sonra BB açıkken , BB'nin bataryasını sökün ve tekrar takın , bu durumda 'da düzelmezse Kullanıcının BB'i backup'ını alın , BB'yi wipe edin. User'ı Bes'den silin daha sonra User'ı bes'e ekleyip , BB'yi tekrar active edin. Bu işlemlerden sonra düzelecektir. Bu arada BES sunucuyu restart etmenizide öneririm.

Saygılar.

 
Gönderildi : 16/06/2010 20:56

(@fullsilent)
Gönderiler: 85
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Cevap için teşekkürler.Fakat benim BB ile ilgili bir sıkıntım yok aslında.RPC OVER HTTPS bağlanan bir kullanıcıya mall geldiği zaman RPC üzerinde mail outlooka gidinceye kadar BB gelmiş olabilir bunda sorun yok. BB 3G üzerinden bağlnaıyor outlook internet üzerinden fakat her ne olursa olsun BB mail 15:00 geliyor ise normal şartlarda RPC ile bağlansa bile outlook sync 15:03 yapar ve mail gelir. Arada 30-40dk oynamaz diye düşünüyorum.Bana OST dosyasını analiz edebileceğim bir program gerekli diye düşünüyorum.

 
Gönderildi : 17/06/2010 02:19

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
 

Peki tüm BB userlarında 'da bu sıkıntı var mı?

Exchange üzerinde maili trace ettiniz mi.

 
Gönderildi : 17/06/2010 03:14

(@fullsilent)
Gönderiler: 85
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Tüm kullanıcılarda bu sıkıntı yok.

 
Gönderildi : 20/06/2010 23:52

(@recepyuksel)
Gönderiler: 1893
Üye
 

Bu tip durumları bazen bende yaşıyorum. Genelde kullanıcı outlook yapılandırması ile ilgili olabiliyor ve genelde ost dosyası büyükse silip yeniden oluşmasını sağladığımda sorun düzeliyor yada tüm outlook ayarlarını silip yeniden yapılandırıyorum.
bu sekilde'de yapmayı bir deneyin eger yine düzelmez ise birde offline seçenegini işaretlemeden kullandırmayı deneyin outlook'u büyük ihtimalle hızlı bir şekilde düşecektir mailler outlook ekranına.
açıkcası bu tip bir durum herkeste olmadığı tek bir kişide karşınıza çıktığı zamanlarda böyle deneme yanılma yolu ile sorunu çözmek en doğrusu. Ama bu kişi patron ve genel müdürlerden birisi ise işiniz zor durumu anlatmak deneme işlemlerini yapmak hem hoş olmuyor hemde zor oluyor Allah kolaylık versin.
Saygılarımla.


 

************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde sonucu burada paylaşırsanız,
sizin ile aynı problemi yaşayanlar için yardım etmiş olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise "çözüldü" olarak işaretlerseniz
diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
************************************************************

 
Gönderildi : 08/07/2010 01:22

Paylaş: