Forum

exchange 2003 ram k...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

exchange 2003 ram kullanımı

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
384 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar


Exchange 2003 şekilde görüldüğü üzere 587000 k oranında bellek kullanımı mevcut


50 email clientımız bulunmakta bu oran normal midir 4 GB ram için?


Teşekkürler

Free Image Hosting

 
Gönderildi : 17/05/2010 19:49

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3039
Illustrious Member
 

Merhaba;


Yapılandırmanıza göre kullanım oranını düşürebilirsiniz


aşağıda iki farklı makale paylaşıyorum. Gerekli kontrolleri yapmanızı önereceğim


 Exchange 2003 ve Saklı Ayarları


http://www.cozumpark.com/blogs/exchangeserver/archive/2008/04/21/exchange-ve-sakl-ayarlar.aspx


http://support.microsoft.com/kb/815372


Exchange Server 2003'te bellek kullanımı nasıl en iyi duruma getirilir



if (!loadTOCNode) {var loadTOCNode = function(){}}

Önemli Bu makale, kayıt defterini değiştirmeyle ilgili bilgiler içermektedir. Kayıt defterini değiştirmeden önce yedeklemeyi unutmayın. Sorun oluşması durumunda kayıt defterini nasıl geri yükleyeceğinizi bildiğinizden emin olun. Kayıt defterini yedekleme, geri yükleme ve değiştirme hakkında daha fazla bilgi için, Microsoft Bilgi Bankası'ndaki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:
256986  ( http://support.microsoft.com/kb/256986/ ) Microsoft Windows kayıt defterinin açıklaması







Uyarı Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni veya başka bir yöntemi kullanarak kayıt def...

loadTOCNode(1, 'summary');

Uyarı Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni veya başka bir yöntemi kullanarak kayıt defterini hatalı olarak değiştirirseniz önemli sorunlar oluşabilir. Bu sorunlar, işletim sisteminizi yeniden yüklemenizi gerektirebilir. Microsoft bu sorunların çözülebileceğini garanti etmemektedir. Kayıt defterini değiştirmek kendi sorumluluğunuzdadır.Bu makalede, Exchange Server 2003 çalışan bir bilgisayarda bellek kullanımının en iyi duruma getirilmesi açıklanır.

Microsoft Exchange Server 2003 çalışan bir sunucuda 1 gigabayt (GB) veya daha fazla fiziksel bellek (RAM) yüklüyse, Exchange 2003 bu belleği verimli şekilde kullanabilmesini sağlamalısınız.

Not Exchange 2003, depolama işlemi başladığında en uygun bellek yapılandırması için bir denetim gerçekleştirir. Bellek ayarları en uygun durumda değilse, Olay Görüntüleyicisi'nde 9665 olayını görürsünüz. Bu ileti, aşağıdaki koşullardan biri veya daha fazlası doğru olduğunda görüntülenir:

  • Sunucuda Microsoft Windows 2000 Server sürümlerinden biri çalışıyordur ve kayıt defterindeki SystemPages değeri 24000 - 31000 aralığı dışındaki bir değere ayarlanmıştır.

    Notlar

    • SystemPages alt anahtarı aşağıdaki konumdadır: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\SystemPages
    • SystemPages alt anahtarı için geçerli olan girdiler şunlardır:

      • Sistem tarafından hesaplanan ve 180.000'den büyük olan değerler
      • Sıfır (0)
      • 0xFFFFFFFF
      Başka değerler de çalışabilir, ancak eskidir. /3GB anahtarı varsa, SystemPages alt anahtarının değeri 0xFFFFFFFF olarak ayarlanmalıdır.

  • Sunucuda Microsoft Windows 2000 Advanced Server veya Microsoft Windows 2000 Datacenter Server çalışmaktadır, 1 GB veya daha fazla fiziksel bellek vardır, ancak boot.ini dosyasında /3GB anahtarı ayarlanmamıştır.
  • Sunucuda Microsoft Windows Server 2003 Standard, Microsoft Windows Server 2003 Enterprise veya Microsoft Windows Server 2003 Datacenter Edition çalışmaktadır ve kayıt defterindeki SystemPages değeri 0 dışında bir değere ayarlanmıştır.
  • Sunucuda Microsoft Windows Server 2003 Standard Edition, Microsoft Windows Server 2003 Enterprise Edition veya Microsoft Windows Server 2003 Datacenter Edition çalışmaktadır, 1 GB veya daha fazla fiziksel bellek vardır ve /3GB anahtarı ayarlanmıştır, ancak /USERVA ayarı boot.ini dosyasında yoktur.
  • Sunucuda Microsoft Windows 2000 Server veya Microsoft Windows Server 2003 sürümlerinden biri çalışmaktadır ve kayıt defterindeki HeapDeCommitFreeBlockThreshold değeri 0x00040000 dışında bir değere ayarlanmıştır.
Bellek yapılandırması denetimi Microsoft Small Business Server çalışan sunucularda gerçekleşmez. 9665 olayı başlatıldığında, olay günlüğüne ek veri olarak bir DWORD değeri yazılır.

Bellek yapılandırması denetimini devre dışı bırakmak isterseniz, aşağıdaki kayıt defteri anahtarını oluşturabilirsiniz:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\MSExchangeIS\ParametersSystem
Parametre: Suppress Memory Configuration Notification
Tür: REG_DWORD
Ayar: 1

Notlar

  • Posta kutusu veya posta ağ geçidi gibi ortak klasörler içermeyen Exchange Server bilgisayarları için, varolan fiziksel bellek boyutundan bağımsız olarak boot.ini dosyasında /3GB anahtarının ayarlanması önerilmez.
  • Aynı zamanda Active Directory Etki Alanı Denetleyicileri veya Genel Katalog sunucuları olan Exchange Server bilgisayarları için de boot.ini dosyasında /3GB anahtarının ayarlanmasını önermiyoruz. Adanmış Active Directory Etki Alanı Denetleyicileri veya Genel Katalog sunucuları olmasını öneriyoruz.
  • Microsoft Small Business Server tümleşik bir etki alanı denetleyicisi ve Exchange sunucusu olarak yüklendiği için, Exchange Server 2003'ü bir Small Business Server ortamında çalıştırdığınızda da /3GB anahtarını ayarlamanızı önermiyoruz. Ancak, bu makalede açıklanan diğer kavramlar ve ayarlar, bir Microsoft Small Business Server ortamında Exchange Server 2003 için de geçerlidir.



Bu makaledeki aşağıdaki bölümler, bu ayarların her biri için öneriler içerir.

Sanal adres alanı kavramları

loadTOCNode(2, 'summary');

Donanım yapılandırmasından, veritabanı sayısından ve sunucudaki kullanıcı sayısından bağımsız olarak, Exchange 2003'teki Exchange Bilgi Deposu (Store.exe) işlemi sınırlı miktarda bellek adresleyebilir. Bu miktara sanal adres alanı adı verilir. Çoğu durumda, bu sanal adres alanının bilgi deposu için kullanılması, Exchange Server 2003 posta sunucularının genel performansını ve ölçeklenebilirliğini belirler. Küçük ve orta büyüklükte sunucular için, Exchange Server 2003 en iyi dengeleme ayarını otomatik olarak yapar. Bununla birlikte, daha büyük sunucular için ince ayar parametrelerini kendiniz düzenlemek isteyebilirsiniz.

Exchange Server 2003 bilgisayarında 1 gigabayt (GB) veya daha fazla fiziksel bellek varsa ve bilgisayar posta kutuları veya genel klasörlerin barındırıldığı yerse, sunucudaki Boot.ini dosyasına /3GB anahtarını eklemeyi unutmayın. Sunucuda herhangi bir posta kutusu veya posta ağ geçidi gibi bir ortak klasör yoksa, /3GB anahtarını kullanmanız önerilmez. Varsayılan olarak, Microsoft Windows 2000 Advanced Server ve Windows Server 2003 işletim sistemleri Çekirdek modu kullanımı için 2 GB ve Kullanıcı modu için de 2 GB sanal adres alanı ayırır. Belirli bir işlem için sanal adres alanı başlatma sırasında ayrılır ve işlem sürerken bellek kullanımı arttıkça bu da artar. Genellikle, bir işlemin gerçek bellek kullanımı (çalışma kümesi) bu işleme ayrılan adres alanından çok daha azdır. 1 GB veya daha fazla bellekle Exchange Server 2003 çalıştıran bir bilgisayarda, Windows 2000 Advanced Server ve Windows Server 2003 işletim sistemlerini, 3 GB Kullanıcı modu bellek alanı kullanılabilecek şekilde değiştirmeniz gerekir. Bunu, Boot.ini dosyasında /3GB anahtarını kullanarak yapabilirsiniz. Bu ayarı Windows 2000 Advanced Server tabanlı bir bilgisayarda kullanmak için, SystemPages kayıt defteri değerini aşağıdaki kayıt defteri alt anahtarında da yapılandırmalısınız:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\SystemPages
SystemPages kayıt defteri girdisinin DWORD değeri olarak 0xFFFFFFFF (onaltılı) olarak ayarlayın. Bu kayıt defteri değişikliği gerekli değildir ve bu işlevsellik sonraki bölümlerde açıklanan Userva anahtarı kullanılarak elde edildiği için Windows 2003 tabanlı sunucularda önermiyoruz.

Windows 2000 Server Standard Edition çalıştırıyorsanız /3GB anahtarını ayarlamayın. Bu bellek ayarlama anahtarı Windows 2000 Server Standard Edition'da desteklenmez. Bunu yaparsanız sunucu hata iletisi vermese de, bu anahtarın ayarlanması sonucunda yanlış bir bellek adresi alanı oluşur. Bir işlemin daha yüksek olan bu adres alanına erişmeye çalıştığı durumlarda, mavi ekranda bir Dur hata iletisi oluşur ve sunucu yanıt vermez.

Not/3GB ince ayar anahtarı, Windows Server 2003 Standard Edition da dahil tüm Windows Server 2003 sürümlerinde desteklenir. /3GB anahtarının nasıl ayarlanacağı hakkında daha fazla bilgi için, Microsoft Bilgi Bankası'ndaki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:
266096  ( http://support.microsoft.com/kb/266096/ ) Exchange 2000 1 gigabayttan daha fazla fiziksel RAM kullanıldığında /3GB anahtarını gerektirir (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir.)
Windows Server 2003 tabanlı bir bilgisayarda Exchange 2003 çalıştırıyorsanız ve /3GB anahtarı ayarlanırsa, Boot.ini dosyasında /USERVA=3030 parametresini ayarlamanızı öneririz. Bu, sunucuda daha fazla sistem sayfa tablosu girdisi (PTE) bulunmasına olanak tanır. /USERVA anahtarı hakkında daha fazla bilgi için, Microsoft Bilgi Bankası'ndaki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:
810371  ( http://support.microsoft.com/kb/810371/ ) Exchange Server çalışan Windows Server 2003 tabanlı bilgisayarlarda /Userva anahtarını kullanma
Store.exe işlemi için sanal adres alanının yetersiz olmadığından emin olun. Sanal adres alanı yetersiz kaldığında, çok fazla fiziksel RAM olsa bile bellek ayırmaları başarısız olur. Bu sorunu çözmek için, Bilgi Deposu hizmetini yeniden başlatmanız gerekir. Örneğin, Boot.ini dosyasında /3GB anahtarı ayarlanmamış 2 GB fiziksel RAM içeren bir sunucuda, Store.exe işleminin sanal adres alanı 2 GB'ye ulaştığında yetersiz bellek durumu oluşur. Bu durumda, Windows Görev Yöneticisi gerçekte yalnızca yaklaşık 1,5 GB bellek kullanıldığını gösterebilir. Ancak, sunucuda yeterli bellek kalmamıştır ve Bilgi Deposu hizmetinin yeniden başlatılması gerekir.

Store.exe işlemindeki sanal bellek azaldığında, Exchange Server 2003 sunucusunun performansı önemli düzeyde düşebilir. Sanal belleğin en büyük boş bloğu 32 MB'ye düştüğünde, Olay Görüntüleyicisi'nin Uygulama günlüğünde Olay Kimliği 9582 Uyarı olayı oluşturulur. Bu olayı gördüğünüzde, en iyisi ilk fırsatta Store.exe işlemini yeniden başlatmaktır. En büyük bellek bloğu daha da azalıp 16 MB düzeyine düşerse, Olay Görüntüleyicisi'nin Uygulama günlüğünde Olay Kimliği 9582 Hata olayı oluşturulur. Bu olay meydana gelirse, sunucu kritik bir çalışma durumuna yaklaşmaktadır ve ilk fırsatta yeniden başlatılması gerekir. Bu hata oluştuktan sonra, bellek birkaç saat içinde tükenebilir. Bu olaylara karşılık vermezseniz, aşağıdaki belirtilerden bir veya birkaçıyla karşılaşabilirsiniz:

  • Zaman zaman karşılaşılan ileti teslim hataları.
  • Olay Kimliği 12800 ile gösterilen Internet posta (IMAIL) dönüştürme işlemiyle ilgili zaman zaman karşılaşılan başarısızlık durumu.
  • Exchange'i tanıyan bazı virüsten koruma programları hata iletileri veya olayları oluşturabilir.


Sanal adres alanını en üst düzeye çıkarma

loadTOCNode(2, 'summary');

Performans ve kararlılığın azalmaması için, en iyisi büyük posta kutusu sunucularında Bilgi Deposu için kullanılan sanal adres alanını izlemektir. Bunu yapmanın en kolay yolu, Performans yardımcı programındaki MSExchangeIS performans nesnesinin VM Largest Block Size (SB En Büyük Blok Boyutu) sayacını izlemektir. Bu değer bayt cinsinden gösterilir. Bilgisayarı başlattıktan sonra, en büyük sanal bellek bloğu boyutunda ani bir düşüş görülmesi normaldir. Ancak, bir veya iki gün çalıştıktan sonra, değer normal bir çalışma düzeyine yaklaşır. En büyük boş sanal bellek bloğu boyutunun 200.000.000 bayttan (yaklaşık 200 MB) fazla olması sunucunun sağlıklı olduğunu gösterir. Bundan daha düşük bir değer görürseniz, sunucuyu daha yakından izleyin. Sanal adres alanı azalmasıyla karşılaşırsanız:


  1. 1 GB veya daha fazla fiziksel bellek varsa ve sunucuda aşağıdaki durumlar geçerliyse, Boot.ini dosyasında /3GB anahtarının ayarlandığından emin olun:

    • Sunucu, posta kutuları veya ortak klasörler için barınma yeridir.
    • İşletim sistemi Windows 2000 Advanced Server veya Windows Server 2003'tür.
    Sunucuda herhangi bir posta kutusu veya posta ağ geçidi gibi bir ortak klasör yoksa, /3GB anahtarını kullanmanız önerilmez.
  2. Windows Server 2003 tabanlı bir bilgisayarda Exchange Server 2003 yüklüyse ve /3GB anahtarı ayarlanmışsa, Boot.ini dosyasında /USERVA=3030 anahtarının ayarlandığından emin olun. Windows 2000 tabanlı bir bilgisayarda Exchange Server 2003 yüklüyse, sunucunun Windows 2000 Service Pack 3 (SP3) veya sonraki bir sürümünü çalıştırdığından emin olun.
  3. 1 GB veya daha fazla fiziksel bellek varsa, aşağıdaki kayıt defteri anahtarında HeapDeCommitFreeBlockThreshold kayıt defteri değerini yapılandırın ve sunucuyu yeniden başlatın:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager
    Değer adı: HeapDeCommitFreeBlockThreshold
    Değer türü: REG_DWORD
    Değer verisi: 0x00040000 (önerilen)
    Varsayılan değer: yok
    Bu kayıt defteri değerinin nasıl kullanılacağı ve yapılandırılacağı hakkında daha fazla bilgi için, Microsoft Bilgi Bankası'ndaki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:
    315407  ( http://support.microsoft.com/kb/315407/ ) "HeapDecommitFreeBlockThreshold" kayıt defteri anahtarı (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir.)
Genellikle, buraya kadar olan adımlar sanal adres alanını tüketme sorununu çözer. Ancak, bazı büyük sunucularda, performans ve ölçeklenebilirlik arasındaki dengeyi yeniden ayarlamak üzere Depolama Veritabanı Önbelleği Boyutunda ek ayarlamalar yapmanız gerekebilir.

Depolama Veritabanı Önbelleği boyutu

loadTOCNode(2, 'summary');

ESE arabelleği de denilen Depolama Veritabanı Önbelleği, depoya kaydedilmeden önce veritabanı işlemleri için büyük bir önbellek alanı sağlar. Varsayılan olarak, Exchange Server 2003 yerel bilgisayarın bellek yapılandırmasını sorgular ve Boot.ini dosyasında /3GB anahtarı ayarlanmışsa 896 MB RAM, /3GB anahtarı ayarlanmamışsa 576 MB RAM ayırır. Sunucu çok yüklüyse ve disk performansı en iyi durumda değilse, ESE arabelleğinin büyük olması sistemin genel performansını artırır. Yapılandırmanıza bağlı olarak, en iyi genel performans için bu arabelleğin boyutunu artırmanız veya azaltmanız gerekebilir.

Exchange Server 2003, başka sunucu tarafı programlarıyla birlikte bulunduğu bir ortamda kullanıldığı bir senaryoda, kullanılabilir bellek kaynaklarını tekeline alabilir. Başka programların gereksinim duyması halinde belleğin işletim sistemine iade edilmesinden Dinamik Arabellek Ayırma (DBA) algoritması sorumludur. Ancak, ESE arabelleğini azaltarak, Exchange Server 2003'ün kullandığı belleği kendiniz sınırlayabilirsiniz.

Bu, 2 GB'den fazla bellek bulunan sunucularda, ESE arabelleğini artırmaya yardımcı olabilir. Sanal adres alanı sınırlamaları nedeniyle, bu değerin 1.200 MB'den büyük olarak ayarlanmaması gerekir.

En fazla arabellek boyutunu artırmadan önce, en iyisi Windows Performans yardımcı programını kullanarak sunucunun belleğini normal bir yük altında izlemektir. Bunu yapmak için, şu performans nesnesini ve değerini izleyin:

Performans nesnesi: İşlem
Performans sayacı: Sanal Bayt
Örnek: STORE
Performans izlemeden toplanan bilgiler, Store.exe işleminin ayırdığı sanal adres alanı için size doğru bir değer verir. Boot.ini dosyasında /3GB anahtarı ayarlanmış olan bir sunucuda, Performans yardımcı programında görülen değer genellikle 2,8 GB'den azdır. Boot.ini dosyasında /3GB anahtarı ayarlanmamış olan bir sunucuda, bu değer genellikle 1,8 GB'den azdır. 1 GB veya daha fazla bellek bulunan sunucularda, en iyisi Boot.ini dosyasında /3GB anahtarını ayarlamaktır. Yapılandırmaların herhangi birinde, daha önce belirtilenlerden büyük değerler görürseniz, en fazla arabellek boyutunu artırmayın. Yapılandırmaların herhangi birinde, daha önce belirtilenlerden küçük değerler görürseniz, veritabanının en fazla arabellek boyutunu artırmayı düşünebilirsiniz.

Örneğin, Boot.ini dosyasında /3GB anahtarını kullanacak biçimde yapılandırılmış bir sunucunuz varsa ve sunucu çok yüklüyken performans izleme, sanal bayt sayısını 2,5 GB olarak gösteriyorsa, toplam 1.200 MB için en fazla arabellek boyutunu yaklaşık 300 MB kadar artırabilirsiniz.

Arabellek boyutunun artırılması sunucu performansını olumsuz etkileyebilir. Arabellek arttıkça sanal adres alanı tüketimi de artar. Dolayısıyla, sunucu sanal bellek adres alanıyla ilgili kısıtlamalarla karşılaşıyorsa, arabellek boyutunun artırılması işletim sisteminde kararsızlıklara neden olabilir. Çok büyük posta kutusu sunucularında, sistem kararsızlıklarını önlemek için varsayılan arabellek boyutunu azaltmanız gerekebilir.

ESE arabelleği boyutunu değiştirme

loadTOCNode(3, 'summary');

ESE arabelleği boyutunu msExchESEParamCacheSizeMax parametresi denetler. Değeri sayfa sayısı olarak ifade edilir ve en yüksek verimlilik için 8192'nin tam katlarından birine ayarlanmalıdır:


  • /3GB anahtarı ayarlanmış olan sunucularda varsayılan boyut: 229376 (896 MB)
  • /3GB anahtarı ayarlanmamış olan sunucularda varsayılan boyut: 147456 (576 MB)
  • /3GB anahtarı ayarlandığında önerilen en büyük değer: 311296 (1,2 GB)

    Not Bu değeri artırarak varsayılanın üzerine çıkarmadan önce, bu makalede daha önce belirtilen depolama işlemi için sanal bayt sayısını izlemeniz gerekir.
  • /3GB anahtarı ayarlanmadığında önerilen en büyük değer: 196608 (768 MB)

    Not Bu değeri artırarak varsayılanın üzerine çıkarmadan önce, bu makalede daha önce belirtilen depolama işlemi için sanal bayt sayısını izlemeniz gerekir.
Not ESE arabelleği büyük bir boyuta ayarlandığında işlem günlüklerinin yeniden çalıştırılması önemli ölçüde hızlanır. Bir olağanüstü durum kurtarma senaryosunda ESE arabellek boyutunu geçici olarak 311296 değerine yükseltmeyi isteyebilirsiniz.

Exchange 5.5 Server bilgisayarınızı Exchange 2000 Server'a yerinde yükselttiyseniz, msExchESEParamCacheSizeMax parametresine atanmış olağan dışı yüksek bir değer görebilirsiniz. Bazı sunucularda, bu 2.048 MB'ye eşit bir değerdir. Bu durumda, parametreyi kaldırın veya daha uygun bir değere ayarlayın. Depolama veritabanı önbellek boyutunu değiştirmek için:

  1. Active Directory Hizmet Arabirimleri (ADSI) Düzenleme yardımcı programını başlatın. ADSI Düzenleme, Windows 2000 veya Windows Server 2003 CD-ROM'unun Support\Tools klasöründeki Windows Destek Araçları'nda bulunur.
  2. Yapılandırma Kapsayıcısı [sunucuadı.example.com] altında, (burada sunucuadı.example.com sunucunuzun tam etki alanı adıdır (FQDN)), CN=Configuration, DC=example, DC=com'u genişletin.
  3. CN=Services'i genişletin, CN=Microsoft Exchange'i genişletin, CN=KuruluşAdı'nı genişletin (burada KuruluşAdı kuruluşunuzun adıdır), CN=Administrative Groups'u genişletin, CN=İlk Yönetim Grubu'nu genişletin (burada İlk Yönetim Grubu yönetim grubunuzun adıdır, CN=Servers'ı genişletin ve CN=sunucuadı'nı genişletin.
  4. CN=sunucuadı'nın altında, CN=InformationStore'u sağ tıklatın ve Properties'i (Özellikler) tıklatın.
  5. Select which properties to view (Hangi özelliklerin görüntüleneceğini seçin) listesinde, Both'u (Her ikisi) tıklatın.
  6. Select a property to view (Görüntülenecek özelliği seçin) listesinde, msExchESEParamCacheSizeMax'ı tıklatın.

    Not msExchESEParamCacheSizeMax özelliği Select a property to view listesinin genişliğinden fazla genişler. Bunun yerine yanlışlıkla msExchESEParamCacheSizeMin özelliğini tıklatmadığınızdan emin olun.
  7. Edit Attribute (Öznitelik Düzenle) kutusuna, bu özniteliğe atamak istediğiniz değeri yazın.

    Not 8.192'nin tam katı olan bir değer girmeye dikkat edin.
  8. Set'i (Ayarla) ve sonra Tamam'ı tıklatın.
  9. ADSI Düzenleme yardımcı programından çıkın. Ardından, bu değerin tüm Active Directory ormanında çoğaltılması için yeteri kadar bekleyin.
  10. Exchange sunucusunda Microsoft Exchange Bilgi Deposu hizmetini yeniden başlatın

 
Gönderildi : 17/05/2010 20:03

Paylaş: