Forum

Exchange 2003 routi...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2003 routing groups

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
297 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,


3 lokasyonlu bir ortamda  routing group yapmak istiyorum ama aklıma takılan bir kaç soru var.


istanbul,izmir ve ankara diye 3 lokasyonumuz var.


ana exchange server  istanbulda diğer iki lokasyonada additional exchange kuruldu ve routing grup oluşturuldu  bu durumda remote bridgehead   istanbul sunucusu oluyor.


dış dunyadan gelen mailler istanbul sunucusuna geliyor ve buradan diğer lokasyonlardaki user'lara iletiliyor aynı şekilde diğer lokasyonlardan dış dunyaya gonderilen maillerde ana sunucuya gelip onun üzerinden dış dünyaya gönderiliyor yapı bu şekilde sanırım.


sormak istediğim ana sunucu istanbul'da bir problem olması ve bu sunucu kullanılamaz hale gelmesi durumunda diğer lokasyonlar dış dunyaya mail gonderemiyecek ve alamayacak boyle bir durumda ne yapabiliriz.


istanbul sunucusunu ayağa kaldırana kadar diğer lokasyonlardaki additional exchange olan sunuculardan birine sen artık ana sunucusun diyebilirmiyiz?


boyle bir seneryoda neler yapabileceğimizi öğrenmek istiyorum.


 ve başka bir senaryo ilerde exchange 2007 veya 2010'a geçmeyi düşündüğümde routing grouplarla ilgili ne yapmalıyım mesela sadece ana sunucuyu 2007'ye geçirsem diğer lokasyonlar 2003 kalsa bu şekilde çalışabilirmiyim yoksa diğerlerinide 2007 mi yapmalıyım? ortamda routing grouplar oldugundan normal geçiş işlemlerinden farklı olarakneler yapmam gerekir?


 


Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.


 


 

 
Gönderildi : 28/04/2010 19:07

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Yokmudur arkadaşlar bu konu hakkında bir fikri olan

 
Gönderildi : 01/05/2010 19:32

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member

Paylaş: