Forum

2003 server üz...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

2003 server üzerinde kurulu exchange servere office outlooklar exchnage olarak bağlanamıyorlar

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
382 Görüntüleme
(@kazimates)
Gönderiler: 667
Noble Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar uzun zaman önce kurduğum bir exchnage 2003 server vardı ve kullanıcılar bu exchange server ile mesaj alıp gönderimlerini bugüne kadar hep office 2007 outlooklarından pop3 / smtp sunucu ayarları yapılandırılmış olarak alıp gönderdiler. Uzun zamandan sonra server exchnage server olduğundan ötürü adres defterlerini paylaşsınlar ve ayrıca toplantı vakitleri ajanda vs gönderimleri yapabilsinler diye office outlook da mail adresini exchange olarak kurmak istedik. fakat bu bir türlü olmadı.eposta hizmeti seç dediği yerde microsoft exchange seçiyor ve suucu adresini mail.abcdef.org veya ip adresini yazmama rağmen ayrıca kullanıcı adı yerine gerek mail.abcdef.org\useradres yada sadece useradres yazmama rağmen adı denetle dediğimde

Eylem tamamlanamıyor. Microsoft exchange bağlanısı yok. bu eylemi tamamlamak için outlook çevrimiçi veya bağlı olmalıdır. 

şeklinde hata mesajı alıyorum. bu arada desktop da ve serverde internet bağlantımda sorun yok. ayrıca exchange serverime owa bağlantım mevcut olup kullanıcı maillerine internet explorerden http://mail.abcdef.org/exchange demek suretiyle bağlanıyor.

clientlarda office outlook üzerinde mesajlarımı nasıl olupda exchange olarak tanımlayarak alabilir ve gönderebilirm? serverde hatayı nerede yapmış olabilirim?

 
Gönderildi : 28/04/2010 01:05

(@ersincan)
Gönderiler: 975
Illustrious Member
 

Hocam, DNS serverda exchange serverın için gerekli kayıtlarınız mevcutmudur. Sizinkine benzer hatayı yakın bir zamanda aldık ve DNS kayıtlarını yeniden düzenleyerek giderebildik. Saygılar

 
Gönderildi : 28/04/2010 01:50

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Selam, Exchange hizmetini seçtikten sonra makinenin adını yazıp denemediniz mi? DNS üzerinde Exchange'e ait 1 adet iç IP'yi gösteren host kaydı, 1 adet dış IP' yi gösteren MX kaydı bulunmalı. Bunları kontrol edin.

 
Gönderildi : 29/04/2010 02:51

Paylaş: