Forum
Merhaba,
İlgili forum başlığındaki içerikleri inceledim. Fakat; bazılarında sadece kurumsal eğitim olduğunu görüyorum, bazılarının eğitim takvimindeki içerikler ile alakam yok, bazıları illa birebir yüz-yüze eğitim veriyor, bazılarını ise çok karmaşık buldum ve istediğim içerik sayfasına ulaşamadım. Keza bu içerikleri incelerken MSCE'nin artık tedahülde olmadığını da okudum. Alternatif olarak Cisco'nun eğitimlerini görebiliyorum bu arada. Sormak istediğim 2 ana başlıkta soru mevcut;
1) Online olarak eğitim alabileceğim, öğrenebileceğim ve resmi bir sertifika ile taçlandırılabilecek bir firma önerir misiniz ?
2) Aşağıdaki içeriklerin faydalı olabileceğini düşünüyorum. Ama verimli bir kaynak planlaması ( zaman, para ) için yönlendirmenizi rica ediyorum.
# | ISO 27001 - baş denetçi - lpt
# | ISO 20000
# | KVKK
# | Microsoft Sistem Uzmanlığı ( active directory vb ) - Sanırım artık bitmiş,
# | CCNA Network Uzmanlığı
# | Bilgi Güv. Uzm.
# | vmWare / vSphere
Temelde bunların eğitimini almanın uygun olduğunu, sertifikalandırmanın fayda sağlayacağını düşünüyorum.
Ekleyebileceğiniz, çıkaracağınız varsa rica ederim. Akabinde firma tavsiyesi de kabulümdür.
İyi çalışmalar.
Merhaba, pek fazla eğitim kurumu kalmadı artık, temel nedeni online eğitimler ve yapay zeka nedeni ile talep azaldı. Aldığınız hiç bir eğitim temelde resmi sertifika vermez, bu sertifikaları Microsoft özelinde eğitimden bağımsız kendini alabilirsiniz. Ancak örneğin vmware gibi bazı kurumlar resmi eğitim sonrası sınava girmenize izin veriyor. Bu nedenle önce yönünüzü belirlemeniz gerekli, sonrasında eğitim veya eğitim kurumu seçebilirsiniz. Çünkü örneğin Microsoft, vmware, cisco, bunların hepsi birbirinden farklı sınav uygulamalarına sahip.
Örneğin cisco için zaten yetkili eğitim merkezleri belli, onlardan birinden eğitim alabilirsiniz.
Vmware için yine yetkili eğitim merkezleri belli, yine onlardan eğitim alabilirsiniz.
Microsoft için yetkili eğitim merkezi şartı yok, ondan daha esnek.
Ancak eğitim kurumlarının bahsettiğiniz gibi sınıf açarak ve ortak bir müfredat ile ilerlemesi normal, özetle burada çok seçme şansınız yok. Bu kurumlar bireysel tek eğitim vermiyor. Veya kurumsal olarak şirketiniz teklif alır ise size özel eğitim açılır ama onunda maliyeti çok yüksek olur.
Eğitim önerilerine gelecek olursak amacınız IT alanında kariyer yapmak ise artık yapay zeka gibi, bulut bilişim gibi konulara eğilmeniz daha doğru olur sanki. Ancak geleneksel olarak bir şirketin IT tarafında çalışmak istiyorsanız (çünkü Türkiye de AI ve cloud geleneksel IT ye göre çok yaygın değil) o zaman temel olarak önce network, server, storage, vmware veya hyper-v sonrasında Microsoft şeklinde bir sıralama çizebilirsiniz.
Amacınız denetim ise yani aslında bir denetmen olacaksanız bu durumda bu kadar ağır eğitimler almanıza gerek yok, udemy eğitimleri bile genel olarak bu sistemleri denetlemeniz için yeterli olur.
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Merhaba , Sertifika ve eğitimler IT sektöründe sadece işleyişin temel halini anlatan süreçlerdir. Hakan Hocamın da dediği gibi pek fazla eğitim kurumu kalmadı. Yapay zeka , Online eğitimler vs.
Bu konuda şahsi önerim , Tabi ki eğitim ve sertifika programlarına olabildikçe katılmanız , ama bu süreçte özellikle hedefinize uygun eğitimlere daha fazla yoğunlaşmanızı öneririm. Mesela Network ise CCNA , ACP , NSE vb eğitimler gibi.
Ben her zaman yüz yüze eğitimden yana biri olarak özellikle LAB uygulamaları fazla olan eğitim kurumlarını tercih etmenizi öneririm. Sizin de hak vereceğiniz üzere gerçek hayattaki senaryolar eğitimlerde gördüğünüzden farklı olacaktır. Bu sebeple özellikle yoğunlaşmak istediğiniz alandaki eğitmenin saha tecrübesi yüksek önem kazanıyor.
Sözün özü şu ki fazla bilgi göz çıkarmaz 🙂
Selamlar,
@Hakan bey, Dediğiniz geleneksel tanım için tescillenmiş bir bilgi iyi olur diye düşünüyorum. O yüzden firma tavsiyesi rica ediyorum.
@Berkay bey, Elbet yüz-yüze daha iyi olur ama şehir değiştirmek, konaklamak vb süreçler biraz sıkıntılı. O yüzden online taraftarıyım bende bu fikre sahip herkes gibi. Sertifika eğitim programlarına katılalım ama işte nerede katılalım ? Her yerde içerik mevcut youtube veya udemy de olduğu gibi. Fakat bunu işinin ehlinden öğrenmek farklı bir konu. Özellikle bir de katılım sertifikası veriyorsa.
*Maillerde junk kısma gelmiş bildirim. Bende kaçırmışım. Geç cevap / Geri bildirim verdiğim için kusura bakmayın.