Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Küçük Şehirde Eğitim (Lütfen yardım edin)

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
414 Görüntüleme
(@ALiRIZADEMiR)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

Bir kamu kurumunda çalışıyorum, yıllardır bilgisayar tamiri, windows kurulumu vs, hatta linux da dahil uğraşırım, tabi bunlar düzenli bilgiler değil. Fakat çalıştığım kurumda ben kadar b.sayar bilmeyen tipler zamanında b.sayar programcılığı bölümünü bitirdiler diye bi yerlere geliyorlar, hatta bu bölümü bitirmemiş, hasbel kader torpilli bilgisayara geçmiş kişiler bile bi yerlere geliyor,

Bu kurumda domain servera bağlı bilgisayarlar var,  haliyle tüm b.sayarlar domaine bağlı, internete filan girerken domain yöneticisinin izin verdiği sitelere girebiliyoruz, bir etki alanındayız.

Ama bu serverın kurulumu filan gibi bir durum söz konusu değil, ben bu  domaine bağlanma gibi, yüzlerce bilgisayarın bulunduğu bir kurumda ne gibi sorunlar oluşur gibi temel bilgiler öğrenmek istiyorum, mümkünse belgelemek de istiyorum ama küçük şehirde yaşadığımdan (Denizli) böyle network sertifikası veren bi kurs hiç yok.

Elimde mcse ve windows 2008 server eğitim setleri var, orda da çok güzel anlatmıyor, temelden gitmiyor. Bu sitedeki makalaleleri de okuyarak aylar geçse bişey anlayamam. Şimdi bana ne tavsiye edersiniz, ahım şahım bişey olması gerekmiyor, cisco filan öğrenecek değilim, ama benim en pratik yoldan network sistemini, formatlanmış bir makineyi domain servera dahil etmeyi öğrenmem lazım, ezbere gidince olmuyor, mantığını anlamam lazım.

Domain server nedir, etki alanı nedir, bunların çalışma mantığı nedir öğrenmem şart arkadaşlar 🙂 Uzaktan eğitim filan imkanı var mı, belge almak için. [:(]

 
Gönderildi : 05/11/2012 21:44

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Merhaba,
eğer kendim öğreneceğim derseniz makaleler kısmında aklınıza gelmeyecek kadar fazla makale mevcut. Burada olan Türkçe kaynak hiç bir yerde yok. Bir çok konu video ile desteklenmiş durumda. Ayrıca konuları anlatan sayısı 100lerle ifade edilen webcastlar var. Arama yapmanıza rağmen bulamazsanız istediğiniz konuyu belirtin yardımcı olalım.


Eğitim konusuna gelince profesyonel bir kurumdan eğitim alma şansınız varsa yakın olarak İzmir sizi yormayacaksa bir kurumla anlaşıp hafta sonları gidebilirsiniz.


Saygılarımla.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 06/11/2012 00:12

Paylaş: