Forum

Mcipt,Cisco,Linux K...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Mcipt,Cisco,Linux Kurslarıylamı,Kurssuz mu yola devam?

11 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
971 Görüntüleme
(@KemalUstura)
Gönderiler: 48
Trusted Member
Konu başlatıcı
 
Merhabalar efendim
onemli bir ayrim noktasindayim . siz üstatlarin yardimina ihtiyacim var.
oncelikle kisaca kendimi tanitayim .Tabi bunlar size alakasiz gelebilir öyle düsünüyorsaniz ilk 3 paragrafi atlayin lütfen.
          1) Ben bilgisayar muhendisliginden mezun oldum. lakin sadece diplomada yazili bu kendimi oyle hissetmiyorum
. Bunun nedeni haylaz,akli daginik (hatta kit) bir ögrenci olmam ( bursumu bile kaybettim ve aileme yük oldum o yillarda)
meslek disi ufak para getiren saçma isler ve hobilerle ugrasmam ve egitim kurumunun diger üniversitelere nazaran bir ticarethane/kalitesiz bir yer olmasiydi. 
 4 yil önce mezun olunca yine bir yakinimin torpiliyle bana göre pekde kurumsal olmayan bir sirkette is buldum.Lakin 0 dim.
O esnada bana bazi görevler verdiler . Bende bunlari internetten arastirirken cozumparka rastladim(o zaman sanirim busitenin adi baska bir isimleydi).
Okdugum makaleler,diger 1-2 yerli yabanci internet sitesi ve baska arkdaslarin sorunlarina verilen cevaplar ve bazi sorularim sayesinde azda olsa birseyler ögrendim.
         2) Lakin bilgilerim yarim yamalak oldugundan ve tecrübesizligimden çok hata yaptim.3-4 kere server coktu benim yuzumden veya ihmalimden ve yeterli önlem almayisimdan . Yinede 
pat küt kurtardim uykusuz gecelerle .Tabi bu iyi bir izlenim birakmadi lakin yakinimin hürmetine kovulmadim.
Orda mühendisten öte bir teknisyen gibi çalistim .Active directory(ilk server bu ugrasimla çöktü,korkudan ugrasmadim birdaha) , yazilimsal/ilkel yedekleme , exchange,sql server, file server(her nasilsa bunlari kurdum kendi çapimda ayar verdim.imdi deseniz bir yere bakmadan kuramam),
isa server 2004 ve 3rd party programlari (GFI WEB MONITOR-->en iyi bunu kullandim), vmware ve servera bagli winxp kullanicilarin sorunlariyla ugrastim .
         3) Derken 2008 yilindaki kriz isyerimide vurdu . Bende tam yazilimciliga adim atiyordum(kendi kendimi c ve c# uygulamalari ile gelistiriyordum,sistemden oldugu kadar zevk almaya baslamistim maalesef yarida kaldi)2009 un ilk bir kaç ayina kadar dayandi ve kapandi(güvendigm yakinimda ayrildi) . Hayatin ilk sillesini yemistim fakat bunu hemen farkedemedim.
Yine yakinima güvendim nasil olsa yine is bulurum dedim, bir süre derbeder dolastim ardindan bari askerligi aradan çikartiyim dedim . Iran sinirinda 0 noktasina yakin bir dagbasi taburunda askerligimi yaptim.
Tabi azcik bilgimde bu süre zarfinda uçtu gitti ...Askerligin tek faydasi orda bana edilen muamele ve etraftaki sefalet sayesinde hayatimin simdiye kadar ne kadar laylaylom ve bos geçtigini birazda olsa anlamak oldu (o sebeple askerligi herkese tavsiye ederim)
Nihayet 3 ay önce askerlikten döndüm maddi ve manevi bir bosluk içinde. Yinede içimdeki agustos böcegini öldürüp ,çaliskan karinca olmak istedim. Hazira dag dayanmadigi için az miktar bir param kaldi onuda kurslara hemen vermek istemedim .
Bu vesile ile iskurun web programciligi kursuna(farkli bir alanda sansimi denemek istedim) kayit oldum .Oh be devlet kurumu süper olur dedim . Ne yazikki egitim,egitmen ve yeri beni çok büyük hayal kirikliginda ugratti.Tahahütname imzaladigim içinde bu iskenceyi çekicem ayrilamiyorum...
Merak eden su basliktaki yazimi okuyabilir : http://www.cozumpark.com/forums/thread/213805.aspx . Sinirlerim dahada bozuldu tabi yinede kendime hakim olmaya çalisiyorum .
         4) Gelelim sadete . Yas oldu 28 yani yavas yavas kemale eriyor/ermek üzere ve aklim basima geç geliyor.Bos gezenin bos kalfasi olmak istemiyorum ve kendime bir çeki düzen vermek istiyorum.Yas ilerledikçe kendini gelistirmek daha mesakatli oluyor. Bilgi bakimindan bir hiçim .
pratik tecrübe baki kaldi . BU sebeple basvurdugum 220 kariyer is ilaninin 150 sinde MCSE/MCIPT/CCNA/CCNP/Linux sertifakalari istegini 
her defasinda görmekten biktim ve neden bende sahip olmuyorum dedim . Forumdaki Egitim ve kurslar bölümündeki birçok konu ve öneriyi okudum internetten ve bazi kurumlardan günlerce çesitli arastirmalar yaptim.
Sizden ricam asagida belirtecegim hangi arastirma sonucunu uygulamaliyim,bu durumda siz neyapardiniz? . Kendi basima tam olarak karar veremedim . Stresten dudagimda uçuk çikti ,uyku düzenim son bir kaç gündür de bozuk.
Nacizane tavsiyelerinize ihtiyacim var/belkide yönlendirmelerinize . Fazla zamanim kalmadi çünkü 2 gün içersinde bir karar vermeliyim(kurstaki egitimler hafta sonu basliyor bana bukadar süre verdiler) .Bu karar kursa gidip gitmemeyle ilgili olacak . Gidersem son parami birazda borç alip bu kurslara yatirmak . Eger önemli bir yatirim olacaksa ve cahilligimi giderecekse buna raziyim.
Fakat vakit meseleside sorun . Bir an önce olmasi ve kursun kisa sürmesi daha iyi olur . Tabiki bu sertifikalari almanin sihirli degnek etkisi yapip bana hemen is bulduramayabileceginin bilincindeyim . Sertifikalari alirsamda ise basvurularda basari sansim arttabilir . En azindan pratik tecrübemle birlestirebilirim. Böylece sirf sertifika almis olmak için sertifika almam.Önemli olan ise hakim olabilmek.
        5) Ben Aydosta(pendik kartal tarafi) oturmakla birlikte ve kursa giderken yol eziyet olsada karsidaki olabilecek bir kursa bile gitmeyi göze aldim.
Arastirmalarim egitmen+kurum+egitim materyeli + kursiyer dörtlüsünden birinin eksik ve yetersiz olmasi durumunda kalitenin ve egitimden kisinin kendisine katabilceklerinin düsecegini ve kursiyerin 
soguyabilecegini gösteriyor.Internet üzerinde genelde bir kaç egitim kurumunun ismi göze çarpiyor : Bilisim Egitim ,Network Akademi , Creasist ,ITSTACK,Bilge adam,btegitim,itu,smartpro  gibi 
         a) Bilisim egitim : bu forumda ve internette birçok yerde önerilmisti. Bu sebeple kurumun kadiköy subesine görüsmeye gittim.
i)Cisco çözüm ortagiymilar ve CCNA 120 SAAT(2 AY) ,1400 TL, 12 TAKSIT,Ocak ortasi veya subatin basinda haftasonu 9-12 saatlerinde olmak üzere basliycak
 ii) CCNA+CCNP 264 SAAT(4 ay) , 2890 lira ,12 taksit (fakat ccnp egitimi pek verilmiyormus) . Önerilen CCNA hocasi Kürsat Kurtta  ya kurumdan ayrilmis yada bakirköydeymis tam bir bilgi vermediler
   iii) linux egitimide kurumsal veriliyormus 
      iv)MCIPT egitim Volkan Tanriverdi tarafindan veriliyor .MCT imis dediklerine göre (nette kendisiyle ilgili pek bilgi bulamadim burda volkan hoca iyidir diyen biri disinda). 300 saat/8 ay .(bana cok uzun geldi).4800 taksitli fiyati pesinde bayagi düsüyorlar. egitimde slayt ve video kullanip hocada birebir anlatiyormus.Birçok forumda önerildigi gibi önce mcipt(hatta bundan önce donanim ve network egitimi) sonrada cisco öneriyor.Bende zaten bunu bilerek gittim yani cisconun iyi bir yemegin üstüne giden tatli oldugunu bilerek.
         v) birde kariyer kart uygulamasi varmis pesin 4500 tl 1 yil boyunca sinirsiz egitim alinabiliniyormus.ayni andada 2 egitim alinabiliniyormus. fakat kurslari genelde hep ayni vakitlerde veriyorlar niyeyse. ciscoda ,yazilimda,mcitp ta haftasonu ve hepsi sabah saat 9 da basliyor. eger kart alirsam haftaiçi grafik egitimleri varmis.Autocad,3d max ,photoshop,coreldraw vs gibi .Ingilizcede alabilirmisim(fakat zaten iki tane yabanci dilim var .ingilizcem iyi).kursa ara vermeniz gerekirse sürenin %70 ini geçmemisseniz dondurabiliyorsunuz. 3yil sonra bile baslayabilir veya devredebilirmissiniz.
           vi) hersey güzele benziyor fakat sikayetvar.com sitesinde okudugum elestiriler beni düsünceye itti.Sikayetlerin çoguda taze geçen yil ve bu yil yazilmis (bu ay yazilan bile var) .Diyeceksinizki onlar kurumu rakip sirketler tarafindan karalamak amaciyla yazilmis olabilir. Lakin bilisim egitimin bunlardan haberi var . Kendilerine yönelik ilk sikayeti cevaplandirmis ve çözmüsler . diger 12 sikayete bile cevap yazmamislar .Ki cevap verme haklari var . Aleyhine yazilanlar tamamen iftira olsa mutlaka profosyonelce bir sekilde cevap verirlerdi.
               vii) yukardaki bilgiler isiginda bana burayi tavsiye edermisiniz hocayi duyan var mi ? fiyati çok tuzlu,sikayetleri bolca lakin yinede gidilebilinir diye düsünüyorum,öneren birçok kisi yanilamaz veya süper bir reklam stratejileri var.Tavsiyeniz lütfen.
         b) Network Akademi kadiköy : ise ikinci baktigim kurum oldu ve ençok tavsiye edilen yerlerden biri .
i) mcipt egitimi 18 aralikta basliyor . Bülent Gür hoca (nettede arastirdim bir çok kisi adini referans olarak vermis). MCT. 240 saat(6ay) haftasonu 09.00-15.00 arasi,4000 tl 10 taksit . Veya Hafta içi 4 gün 19.00-21.30(6 AY) Cenk Mete hoca MCT(Bülent Hocanin yetistirdigi ögrencisiymis) 3500 tl. http://cenkmete.com/ da makaleleri var.
  ii)ccna yetkili kurumu degillermis.fakat 70 saatlik egitimini veriyorlarmis . 1250 pesin .subatta 10 kisilik sinifla baslayacaklarmis
    iii) linux burdada yok özel ders olarak veriliyo oda ne tuzluya geliyor 3 milyar civari
      iv) sikayetvar.com veya herhangi bir siteden haklarinda yazili sikayet bulamadim .
        v) iki hocada taninmis özellikle Bülent Hoca . fakat bilisim egitimle karsilastirdigimda hem egitim saati daha az hemde pesin ödeme olsa bile taksitli ödemeye göre pek degismiyor,buda fiyati dahada tuzlu yapiyor.Kariyer kart uygulamalari yok.Lakin önerileriniz ve analizlerim dogrultusunda kurs egitimi almaya karar verirsem ve fiyatta biraz indirim yaparlarsa katilabilicegimi düsünüyorum.
   
         c) creasist : gökhan koç hoca öneriliyor nette fakat ne web siteleri nede telefonlari çalisiyor . haklarindada 3 tane elestiri buldum.
          
          d) ITSTACK : keza çok önerilen bir kurum . Kaliteli ve ucuz oldugundan bahsediliyor . Üstelik maltepede bana yakin . Yusuf Içme hoca iyiymis.Lakin ne web siteleri nede telefonlari çalisiyor ? http://www.sikayetvar.com/arama/?typex=1&q=ITSTACK&x=0&x=0&y=0 2 tane sikayetleri var ve bu gözardi edilebilir. Onlara ulasamadigim için üzüldüm . Acaba kurum kapandimi ki ?  
          e) -Bilge adam : fiyatlar benim bütçeyi katliyor (network akademi ve bilisim egitim de fazla geldi) üstünde duramadim
          
          - btegitim : forumda biri hiç memnun kalmamis bende ilk basta bilisim egitimle karistirip onlari aramistim.Bünyelerinde 6 tane CCIE varrmis. Ccna egitimleri 1250 liraymis ve CCNP tarafindan veriliyormus(Turgut erdogan hakkinda birsey bulamadim).CCIE ler daha üst egitim veriyorlarmis. Bu yeterli gelmedigi gibi demo derse girme istegime olumsuz yanit verdiler . Direk eledim .
          
          - yildiz teknik : burda uzaktan egitim var hadi mcipt geçelim ccna her nekadar virtual lab ile yapilabilsede uygulamanin yerini pek alamayabilir
          - itu : maalesef su an linux ve ccna 1. kur egitimi yok . ccna 3.kurdan basliyor . MCPD egitimi var oda benim uzun vadede almak istedigim bir sertifika .LInux ta subatta fiyati 2 kurun 680 tl . Üniversitedeyken birinci kuru bitirmistim ve çok keyifliydi ve iyiydi . Ticari kaygii olmayan köklü bir kurum . Egitimleri açik olsa diger yerleri düsünmeden dalardim buraya
        
          - smartpro buda digerleri gibi microsoft gold üyesi haklarinda bir sikayet var nasil bir yer bilmiyorum . cisco ve mcipt egitimlerinide veriyorlarmis.
 
         f) ben : Evet arkadaslar ben .Elimde cisco ve mcipt turkce/ingilizce gorsel egitim ,pdf kitapciklari ve ornek sinav sorulari  var + sorusuyla cevabiyla makalesiyle cozumpark . Hadi ciscoyu geçtim uygulamayla ögrenilmek zorunda peki ya mcipt ? bunu kendim gelistirebilirmiyim ? SImdiye kadr hiç ugrasmadim.
            fakat günde 4-5 saat çalisabilirim ve 4-5 aydada sinavlara hazirlanmis olurum(sitelerde açiklanan örnek egitim takvimi ve içerigini kendime uygulayarak) . sonrada ccna için kurslara gider ve linuxuda bir sekilde kurstan alirim .
            Sizce yukardaki geçmisime bakildiginda(ilk 3 paragraf) bunu becerebilirmiyim ? Verim alabilirmiyim ? kendimden emin de pek olamiyorum,atil kalirim diye korkuyorum.Yoksa mcipt için kursa gitmem lazimmi ? gitsem daha mi iyi olur
         g) cozumparkinda kisa süreli hafta sonlari 2 günlk kurslar verdigini gördüm . Fakat yeterince arastiramadim su an kafam almiyor yönlendirirseniz sevinirim. Bu kurslar mcipt kurslariyla birebir mi ? Benim gibi zayif bilgili biri için agir gelir mi üstüste 16 saat ? Birde fiyatlari ne kadar,her kursun aynimi ? Hocalar zaten cozumpark uyesi oldugundan kaliteleri tartisilmaz . Fakat benim kapasitem kaldirir mi o var . 
         h) yukardakiler disinda tavsiye edebileceginiz ucuz ve kaliteli yer ve bu yerlerde iyi hocalar var mi ? 
       6) Evet üstadlar ,arkadaslar nerdeyse bir makale gibi uzun oldu , egrisiyle dogrusuyla kendimi belirttim belkide itiraf ettim ,çaresizim.Yazmak ,düsünmek kesintisiz 6 saatimi aldi resmen sabahladim. Fakat degerli fikirleriniz,elestirileriniz benim için çok önemli . Fazla vaktim kalmadi(kurslarin bana düsünmem için verdigi süre) Uzun lafin kisasi 5. paragraftaki hangi sikki veya siklarin üzerinde durmami önerir ve tavsiye edersiniz ?Belki denizin ortasinda olupta yelkeni hangi rüzgara verecegini bilemeyen gemiciler gibi benim durumumda olan birçok kisiyede daha güçlü bir isik tutmus olacaksiniz . Sürçü lisan eylediysek affola ...
            
          
          
 
Gönderildi : 16/12/2010 07:22

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Selam Kemal,


Malesef yazdıklarının tamamını okuyamadım ancak devir artık fast-track eğitimlerdir.Benim tavsiye edebileceğim 2 seçenek var;


1)İlgili materyalleri edinip ya kendi kendine çalış.


2)Ya da 1-2 haftalık tamamen konu ve ürün bazlı eğitimlere katıl.

 
Gönderildi : 16/12/2010 12:11

(@KemalUstura)
Gönderiler: 48
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba cevabınız için teşekkür ederim . Uzun yazmamın sebebi tam olarak çözüme ulaşabilmek
için detaylı bir analiz ve seçenekleri ortaya koymamdır.
Siz bana 5 nolu paragrafımdaki f) ve g) seçeneklerini öneriyorsunuz .      Ürün bazlı derken
HP, IBM in eğitimlerinden mi bahsediyorsunuz  ? Mesela NAS veya SAN mimarisiyle ilgili mi ?

 
Gönderildi : 16/12/2010 16:05

(@rahmidilli)
Gönderiler: 2458
Famed Member
 

ITSTACK size hem yakin hem kaliteli bir kurumd. Fakat kapandi.

 
Gönderildi : 16/12/2010 19:21

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Merhaba cevabınız için teşekkür ederim . Uzun yazmamın sebebi tam olarak çözüme ulaşabilmek
için detaylı bir analiz ve seçenekleri ortaya koymamdır.
Siz bana 5 nolu paragrafımdaki f) ve g) seçeneklerini öneriyorsunuz .      Ürün bazlı derken
HP, IBM in eğitimlerinden mi bahsediyorsunuz  ? Mesela NAS veya SAN mimarisiyle ilgili mi ?


Ürün bazlıdan kastım mesela, Windows Server 2008 ile başlaman.NAS-SAN-Storage tarafı sonraki işler.

 
Gönderildi : 16/12/2010 19:28

(@KemalUstura)
Gönderiler: 48
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Serhat bey Şimdi daha iyi anladım teşekkürler .

Rahmi bey  evet çok iyi olacaktı .Birazda kısmet.

 
Gönderildi : 17/12/2010 03:51

(@erdemcilingiroglu)
Gönderiler: 2205
Noble Member
 

Kemal Bey özel mesajınızı aldım. Mesajınızı kelimesi kelimesine okudum. Fakat şuan geçici netbook PC'den yazdığımdan ve küçük klavyesi ve ekranına adapte olamadığımdan çok detaylı yazamayacağım. Ama eve geçtiğimde mesajımın üstünden tekrar geçerim.


Şimdi gördüğüm o ki. Kafanız çok karışık öncelikle bu karışıklığı kendi içerinizde çözmeniz gerekli. Sisteme meraklısınız, yazılım öğrendiniz, askerden geldiniz web tasarım kursuna yazıldınız. Şimdi para verip Network eğitimi ya da Sistem eğitimi almak istiyorsunuz. Bir yandan da Linux eğitimlerinin fiyatlarına bakıyorsunuz. Yanlış anlamayın böyle olmaz. Ama yok bende o kafa var, ben hepsine focus olabilirim, sizi ilgilendirmez diyorsanız eyvallah. Şahsi fikrim yolunuzu çiziyor olmanız. Hepsinden azar azar öğrenecekseniz hangisinde iyiyim diyeceksiniz. Linux'u ne kadar bileceksiniz, Network'ü ne kadar etkin kullanacaksınız ya da sistemi ne kadar yönetebileceksiniz. Web sitesi tasarımınız ne kadar etkileşimli olacak ya da yazdığınız yazılım nekadar stabil çalışacak? Yani bunlar çelişkili sorular.


Gelelim kursyerlerine. Daha önceki mesajlarımı okumuşsunuz, yine üstünden geçelim. Sürekli tekrarlıyoruz. Eğitim yeri önemlidir elbet ama eğitmen ve kursiyer daha önemlidir. Burada şimdi kuracağım cümleler için lütfen tabirimi maruz görün. Değerli eğitmenler öğrenmek isteyene 4 saat eğitim verir. O kursiyer almak istediğini fazlasıyla alır. Ama laylaylom a gelmiş öğrenciye sabaha kadar anlat. Yalandır o iş. Burada sizi tenzih ederek yazıyorum lütfen yanlış anlamayın, algılamayın. Ya da kursiyer bir şeyler almak ister. Amiyane tabirle eğitmen kelektir. Bu iş yine olmaz. Demekki neymiş; 1- Kursiyer (Siz) 2- Eğitmen.


Serhad hocam Fast Track eğitimlerden bahsetmiş. ÇözümPark eğitimlerinden 3-4 tanesine katılmışlığım vardır. Eğitimleri verenler zaten sektör tecrübesi olan ve kendini kanıtlamış kişiler. Ben katılımı tavsiye ederim. Ama seçiminiz sistem olacaksa. Keza network eğitimleri de mevcut. Ama gidipte Hyper-V ye hemen katılmayın, yada SCCM, SCOM veya Exchange eğitimine. Çünkü hepsinden önce sizin bir Server eğitimi almanız gereklidir. Sonra Servisleri öğrenip, DHCP, DNS gibi Active Directory'ye asılmanız gerekmekte. Sonra diğer MS ürünleri gelebilir.


Sizin burada rotanızı kendiniz çiziyor olmanız önemlidir. Biz size sistem deriz. Yapamazsınız, beğenmezsiniz bizi suçlarsınız. Belki yazılım tarafınız daha kuvvetli. Ya da Network. Ürün bazlı eğitimleri daha sonra düşünün. Özellikle iş bulduktan sonra. Belki siz IBM eğitimi alırsınız. Ama gireceğiniz kurumda HP ürünler vardır. Juniper Firewall eğitimi alırsınız. Cisco vardır. gibi. O yüzden ürün bazlı eğitimlere pek takılmayın. Saygılarımla...

 
Gönderildi : 18/12/2010 02:00

(@KemalUstura)
Gönderiler: 48
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Erdem bey cevabınız için öncelikle teşekkür ederim .

Kafam çok karışıktı bunun sebeplerinden en önemlisi başvurduğum işlerin çoğunda aynı anda mcse/ccna/Linux-unix tecrübesi-bilgisi istenmesiydi, Utanmasalar havada kaç takla atabiliyorsun diye soracaklar 🙂 Araştırmalarım ve tavsiyelerinizle bu bulanıklık biraz daha berraklaştı .

Öncelikle şu fikir belirginleşti . Her işi yapmaya kalkan hiçbir işi tam yapamaz . Bir işi tam yapan diğer işleride tam yapabilir .Önerdiğiniz rotaya ihtiyacım olduğunu ve asıl aradığımın bu olduğunu gördüm. O sebeple şuandan itibaren kendimi sisteme adıyorum ve şu planı çiziyorum :

1- server eğitimiyle başlıycam yazdığınız üzere . ardından

2- DHCP, DNS gibi servisleri öğrenip, Active Directory'ye asılıcam .

3- Hyper-V ye SCCM, SCOM veya Exchange eğitiminlerine ilk 2 adımda ustalaştıktan sonra katılacağım

4- Sonra diğer MS ürünlerine bakacağım veya çalıştığım işe göre IBM/Cisco/Hp ye yöneleceğim

Sizce bu plan uygunmu daha başka ne ekleyebilir veya düzeltme yapabiliriz ?

Ayrıca ne olursa olsun sizleri suçlamak kesinlikle haddime değildir . Onca iş gücün yorgunluğun arasında büyük özveri gösterip yazdıklarımı okuyor ve cevaplandırıyorsunuz . Banane deyip de geçebilirdiniz lakin yardımcı olmayı seçtiniz . En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir . Cozumpark sayesinde kararsızlıktan/ellerim bağlı olmaktan kurtuluyorum . Yazdığınız üzere kursiyerde işin bitmesi önemli .Hayatın birkaç sillesini yediğim için laylaylomluk da kalmadı . Uzun bir süreç olacak . Zor olacak fakat olduğundanda zor olmayacak ,kimse annesinin karnından sistemci olarak doğmadı. Sabrın sonu selamet .

 
Gönderildi : 18/12/2010 15:49

(@erdemcilingiroglu)
Gönderiler: 2205
Noble Member
 

Geç cevap verdiğim için kusuruma bakmayın. Yeni iş telaşesindeyim o yüzden vakit ayırmada ilk zamanlar sıkıntı çekeceğim.


Server 2003 eski gibi görünsede biraz kurcalayın hatta öğrenin. Firmalarda hala 2000, 2003 ürünler kullanılıyor. Sonrasında 2003-2008 arasındaki yenilikler diye arama yaptığınızda ki portalımızda bunlarla ilgili webcast'ler de mevcuttur. İzlediğinizde size yetecektir. Çünkü zaten temel aldınız. 2003 öğrendiniz sonra 2008 yeniliği çalıştınız. Örnek veriyorum 2003 - 2008 geçişinde görsellik eklenmiştir, AD'de Recyle Bin gelmiştir, Roller ve özellik kavramına gidilmiştir, File Server tarafı geliştirilmiştir vb... Örnekler çoğaltılabilir. Sadece yenilik çalışırsınız. Misal siz bu tempoyla gittiğinizde Server 2030 da çıksa siz çok fazla etkilenmezsiniz.


Servisleri iyi öğrenin. Sonra AD'yi yalayıp yutun. Diğer MS ürünleri de zamanla gelişecektir.


Sizden havada 5 takla atıp ağzınızla kuş tutmanızı isteyen firmalarla pek flört halinde olmayın. Sistemci adamın ne işi olur tasarım ya da yazılım ile. Keza diğerleri için de böyle. Help Desk dahi olsa bir işe girin. Kasa taşıyın, kullanıcı problemi çözün ama yapın. ITci olacaksanız iyi kasa taşımalısınız, iyi kurulum yapabilmelisiniz. Bunları yapamazsanız kötü mü olur, hayır elbette. IT'ci ruhu taşıdığınızı gösterirsiniz. Bakın şuan iyi yerlere gelmiş olan kişilerin başarı hikayelerine, yolu teknik servisten geçmiş mi geçmemiş mi!


ÇözümPark'a girip ya bu arkadaşlar hangi dilde konuşuyorlar, ben nasıl bunları anlayacağım diye üzülmeyin. Siz takılmaya devam edin. Bir gün gelecek bu dillerin hepsinden anlayacaksınız. İçiniz rahat etsin diye söylüyorum kimse herşeyi tam biliyor olamaz. 😉 Saygılar.

 
Gönderildi : 20/12/2010 23:03

(@KemalUstura)
Gönderiler: 48
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Erdem Bey ilk öncelikle yeni işiniz hayırlı olsun . Darısı başımıza :)) 

3 gün önce bende pek duyulmamış bir kurumda eğitim almaya başladım . Daha önce oraya gitmiş bir arkadaşım hocanın da fena olmadığını söylemesi ve fiyatın diğer profosyonel ve duyulmuş kurumlara oranla 3 te 1 i oranında olması ve eğitimin 4 ay dan fazla sürmeyecek olması tercihimi etkiledi . Gönül isterdi tabi daha profosyonel ve kurumsal bir yerde eğitim görmek. Gücümüz yettiği kadarıyla bukadar oluyor . Kursa gittiğimden beri harıl harıl çalışıyorum bu yüzden bende birazcık gecikme ile yazıyorum . Elimdeki mataryal kaynağınıda arttırıyorum . Araştırıyorum .  Hoca ilk izlenimime göre bahsedilen tabirde kelek değil lakin melekte değil :)) Orta şekerli diyebiliriz :)) Anlatım ve ilgilenmesi orta karar gibi geldi ...Bakalım hanyayı konyayı zaman gösterecek bir nevi kumar .

 Lakin sadece hocaya güvenmeklede bu iş olmaz . En başta burdaki kaynaklardan faydalanmak olmak üzere , elimdeki mataryelleride değerlendireceğim,kurcalıycam  . İlginizi için teşekkür ederim . Yazılarınızın birinde bir arkadaşa 1 yıl sonra bakalım nerde olacaksınız demişsiniz . Bakalım bir yıl sonrada yani 2012 ye az kala  ben nerde olucam, o zaman sorarsınız :)) ? 

 Evet aynı zamanda ekmek parasınıda öyle yada böyle kazanmalıyım .Bu sayede başvuru alanım daha da genişleyecek .

Cozumparktaki konusulan dili yavastan daha iyi anlıyorum cabalayıp calistikcada bu gelisecek . 

 Saygılarımla . 

 

 
Gönderildi : 24/12/2010 04:29

(@abdulkadirpazar)
Gönderiler: 4
New Member
 

Öncelikle Merhaba  Ben 19/05/2012 İtibarıyle  Network Akademiye Bülent Gür Hocanın Eğitimne Başlıyorum  Kendisini Bir Arkadaş Vasıtasıyla Tanıdım Tavsıye edebilirim

 
Gönderildi : 19/05/2012 07:29

Paylaş: