Forum
Merhabalar; Şirketimizde kullanmak üzere server arayışı içerisine girdik. 10 uzakmasaüstü kullanıcısının bağlanıp SQL tabanlı muhasebe programını rahatlıkla kullanabileceği,donma, kasma yapmayacak server önerisi yapabilirseniz çok sevinirim. Ayrıca nereden satın alabileceğim noktasında da yardımlarınızı rica ediyorum. Teşekkürler.
Merhaba, doğrudan buradan size şu kadar CPU bu kadar RAM, bu kadar Disk yazmak doğru olmaz, neden? Çünkü iş ihtiyaçlarında profilleme çok önemli. Neden derseniz? Örnek 10 kullanıcı ama heps muhasebe kullanıcısı ve SQL tabanlı muhasebe programının yanında RDS yapıp üzerinde outlook açacaklar mı? Çıktı alacaklar mı ki kesin, daha önemlisi internette dolaşacaklar mı? En önemlisi excel dosyası açacaklar mı? Özellikle örnek birisi 2gb lık bir dosyayı çay diye açtımı iş değişir, hele 10 tanesi açar ise konu başka yere evrilir. Özetle Bu sunucu üzerinde
1 - SQL Server çalışacak değil mi?
2 - Bir muhasebe uygulaması çalışacak
3 - Office uygulamaları olacak mı?
4 - Günlük işleride burada mı yapacaklar yani örnek internet, müzik dinlemek, teams toplantısı vs.
Buna göre senaryo değişecektir.
Yine Sadece muhasebe bilgisayarı bile olsa örnek birisi bir mizan çeker veya 10 yıllık bir rapor yine sunucuyu kilitleyebilir, ondan böyle durumlarda genelde bütçenizin yettiği en iyi makineyi almanız tavsiye edilir, belirli bir bütçeniz var mı?
İlla bir tavsiye istiyorsanız aşağıdaki makineyi baz alabilirsiniz, ancak yukarıdaki soruların cevapları olmadan çok gerçekçi bir çözüm olmayabilir;
| Bileşen | Öneri |
|---|---|
| Kasa | 1U veya 2U, hot-swap disk yuvalı |
| İşlemci | 1 × Intel Xeon 6369P |
| CPU özellikleri | 8 fiziksel core / 16 thread, 3.3 GHz base, 5.7 GHz turbo (bu kadar az core işlemci bulamayabilirsin, ama unutma, ne kadar çok core o kadar çok lisans demektir - SQL için) |
| RAM | 128 GB ECC DDR5 (Örnek herkes excel açar ise bu ram yetmez) |
| İşletim sistemi diskleri | 2 × 960 GB Enterprise SSD, RAID 1 |
| SQL / uygulama diskleri | 4 × 1.92 TB Enterprise NVMe, RAID 10 |
| RAID kontrolcü | NVMe destekli, flash/batarya korumalı cache bulunan kurumsal RAID kontrolcü |
| Network | Minimum 2 × 1 GbE, tercihen 2 × 10 GbE |
| Güç kaynağı | Çift redundant hot-plug PSU |
| Yönetim | iDRAC, iLO, XClarity veya IPMI lisanslı |
| Garanti | Minimum 3 yıl yerinde müdahale / NBD |
| UPS | Minimum 2–3 kVA online UPS |
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.