Forum

HPE ProLiant ML110 ...

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] HPE ProLiant ML110 Gen10 Sata Power Çıkışı Yok

8 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
256 Görüntüleme
(@radiate7z)
Gönderiler: 40
Trusted Member
Konu başlatıcı

Merhaba,

HPE ProLiant ML110 Gen10 sunucumda 2 adet sata girişi olmasına rağmen power supply üzerinde sata power yok. Sunucuyu evimde kullanıyorum. Alternatif bi converter de bulamadım, power supply'i de değiştiremiyorum sunucu kritik moda geçiyor. 8 adet HDD mevcut. 4 tanesini sunucu içerisinde bulunan HDD box içerisine koydum ancak 4 tanesini takabileceğim bir şey yok. yeni kutu alamıyorum Türkiye'de satışı yok. Bu yüzden elimde bulunan pci raid karta bağlamak istiyorum ancak power kablosu yok.

format webp

Bunun tam tersini'de hiçbir yerde bulamadım. Alternatif bir çözüm yada başına böyle bir şey gelip de çözmüş olan kimse varsa bana yardımcı olabilir mi.

Şimdiden teşekkür ederim.

HPE ProLiant ML110 Gen10 Power Supply

WhatsApp Görsel 2025 05 07 saat 09.15.04 92e2f91c

Gönderildi : 07/05/2025 09:41

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4795
Co-Helper

Böyle cihazların parçalarını tr den bulamazsınız ek cases optionları varsa hpe part surfer dan alıp getirteceksiniz.
Bu tip cihazların custom seçenekleri dardır o yüzden önce üretici doc'larına bakarak değerlendireceksiniz customize seçenekleri neler olabilir araştıracaksınız. Hızlıca bakınca PS girişi 24pin ancak backplane girişi görünüyor yani ps değiştirmek zor olabilir pin'lerinin ne olduğunu öğrenip lehimle birşeyler belki yapılabilir.
Bunun dışında sata pw çoklayan kablolar var sata dişiyi Y kablo diye geçer çoklayan kabloyu ben zamanında tr den almıştım ama zor bulunan şeyler yurt dışından almanız gerekebilir artık tr de pek birşey bulunmuyor.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 07/05/2025 16:03

(@radiate7z)
Trusted Member
Konu başlatıcı

@ibrahimyildiz Evet hocam yurt dışından aslında 150€ ya HDD Box buldum ancak 30 € sınırını geçtiğinden sipariş veremiyorum. Power supply den artık tek tek ölçüm yapıp lehim ile çözmeye çalışacağım yapabilirsem alternatif bir yöntemim kalmadı.

Gönderildi : 08/05/2025 08:24

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Co-Helper

Hat 8 diski besleyebilecekse o yapılabilir. Onun dışında şunlar olabilir. Eskide Delock gibi markalarda passive enclosure'lar vardı. Dışarıdan pw besleyip anakartta bir tane daha SFF port görünüyor kasanın arkasından çıkarıp bağlanabilir.
Ben geçmişte yapmıştım başka bir PS mukavva vs ile box içine alınır dışarıda bir PS kutu daha olmuş olur 24p den kısa devre yapılıp devamlı açık şekilde kabloları arka slotlardan sokulup diskler beslenebilir. Böyle VGA beslemiştim. 
Onun dışında PS'in uçlarına bakmadım böyle kablolar bulunuyor, molex olanları da var.
link

Diğer portun kablosu da bu ancak bunlar pw'lisi zaten olmaz.
link2

Bu ileti 1 ay önce ibrahim yildiz tarafından düzenlendi

Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 08/05/2025 19:35

(@serkanates)
Gönderiler: 1353
Üye

Merhaba;

Ben alternatif olarak ikinci el sitelerine bakmanızı tavsiye edeceğim. Parçayı direkt aramayın, sunucu parçaları satan dükkanlara odaklanın. Veri merkezlerinin eski altyapılarını toplu olarak satın alıp, parça veya tümden satışını yapıyorlar. Tedarikçiye telefonla ulaşıp puzzle'ın eksik parçalarını tamamlayabilirsiniz.

Gönderildi : 09/05/2025 08:05

(@radiate7z)
Trusted Member
Konu başlatıcı

Gönderen: @ibrahimyildiz

Hat 8 diski besleyebilecekse o yapılabilir. Onun dışında şunlar olabilir. Eskide Delock gibi markalarda passive enclosure'lar vardı. Dışarıdan pw besleyip anakartta bir tane daha SFF port görünüyor kasanın arkasından çıkarıp bağlanabilir.
Ben geçmişte yapmıştım başka bir PS mukavva vs ile box içine alınır dışarıda bir PS kutu daha olmuş olur 24p den kısa devre yapılıp devamlı açık şekilde kabloları arka slotlardan sokulup diskler beslenebilir. Böyle VGA beslemiştim. 
Onun dışında PS'in uçlarına bakmadım böyle kablolar bulunuyor, molex olanları da var.
link

Diğer portun kablosu da bu ancak bunlar pw'lisi zaten olmaz.
link2

Atx 24PIN şeklince aparatlara bakıyorum şuanda molex ucu veriyor onu çevirebilirim. 2. alternatifim başka bir ps kutusu koymak olacak yada alacağım elime lehim makinesini, ölçü aletini kendim yapacağım.

Gönderen: @serkanates

Merhaba;

Ben alternatif olarak ikinci el sitelerine bakmanızı tavsiye edeceğim. Parçayı direkt aramayın, sunucu parçaları satan dükkanlara odaklanın. Veri merkezlerinin eski altyapılarını toplu olarak satın alıp, parça veya tümden satışını yapıyorlar. Tedarikçiye telefonla ulaşıp puzzle'ın eksik parçalarını tamamlayabilirsiniz.

birkaç böyle yeri kontrol ettim ancak tower tipi olduğundan bendeki sunucu piyasada pek bulamıyorum ama arayışlarım devam ediyor.

Gönderildi : 10/05/2025 12:30

(@radiate7z)
Trusted Member
Konu başlatıcı

3 adet kablo işimi çözecek gibi.

ATX Çuvaltıcı

ATX Molex çevirici

Molex Sata Çevirici

Kabloları alıp deneme yapacağım. bu kadar çok çevirici kullanmak pek iyi değil ama deneyip göreceğim. Test işlemini yaptıktan sonra işimi görürse bilgilendirme yapacağım.

Gönderildi : 10/05/2025 12:52

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Co-Helper

Yukarıda ilk linkteki sizin işinizi görmez onların pin sıralamaları farklı diye hatırlıyorum sizin ps için pin sırası şüphem var önce ondan emin olmak lazım. 
PSU Y kablo kasa içinde çoğaltmak için ters olabilir ona bakmak lazım ama yukarıda dediğim 2 psu bağlayıp yukarıda 6 pin to 4xsata kablosuyla işini görebilirsin o net. PS'ler kasanın düğmesinden de açılmış olur.

Bir de aklıma öneri olarak şu geldi, saçma bir görüntü oluyor muhafazası daha zor ama ek güçlü bir ps'i custom yapıp bütün diskleri oraya alabilirsin başka birimler varsa da bu dahili PS'i daha uzun süre korumanı sağlar, o cihaz 7-10 yıl çalışır belki ama o custom PS'i ileride bulmakta zorlanırsın. Bir de o cihazı raid olacak madem mutlaka küçük bir online ups arkasına al, ani kapanmalar raid'in düşmanıdır.

Bu ileti 1 ay önce ibrahim yildiz tarafından düzenlendi

Gönderildi : 10/05/2025 22:25

Paylaş: