Forum
Selamlar,
Şirkette kullanmakta olduğumuz Hp i5 8. nesil notebook üzerinde windows 11 lisans bulunmaktadır. UHD driver kullanıyor. Kendi sitesinden indirip kuruyorum en güncel driverı sorun yok cihaz çalışıyor. Birkaç gün sonra windows update yapınca driver değişiyor ve ekran kapanıp açılmaya titremeye başlıyor. Zar zor driverı masaüstünden kuruyorum düzeliyor. Bütün updateleri kapattım, Aygıt yöneticisinde de kapattım ama sorunu çözemedim.
Yardım ve önerilerinizi rica ediyorum.
Merhaba, o laptop' ı artık kullanmıyor veya W10 kullanıyor olmanız lazım. Özetle W11 ile o laptop çok uzak teknolojilere sahipler. İşlemci 2017 model, yani 8 yıl olmuş. Bu sorunu yaşaman normal. W11 güncelleme ile bu tür konuları tekrar tetikletecektir. Özetle ya W10 a dön ama onunda desteği bitti ya da bir zahmet bütçe ise artık o laptop ile yollarınızı ayırın. Veya linux vs kurarsa o da iş görür. Ama W11 güvenli bir OS olduğu için söylediğin gibi bu gün ben sana şunu yap derim 1 ay sonra hop tekrar patlarsın.
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Hakan hocam değerli cevabınız için teşekkür ederim.
Cihazın miyadı dolmuş olabilir ama çok efor sarfetmiyor zaten. Çokta ii çalışıyor o sorun olmasa. O yüzden değerlendirmeye çalışıyorum.
Olmaz ise en son çare onu yapacağım hocam. Belki bir arkadaşımızın başına gelmiştir çözüm bulmuştur diye sormak istedim.
Anladım, bu durumda tabi ki emekli etmeyelim, o zaman aşağıdaki adımları bir daha kontrol et istersen;
Önce GPO deneyelim;
Configure Windows Update client policies via Group Policy | Microsoft Learn
Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Update > Do not include drivers with Windows Updates
Bu seçenek yardımcı olur. Eğer olmaz ise;
PS ile kapatmayı deneyebilirsin
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate" /v ExcludeWUDriversInQualityUpdate /t REG_DWORD /d 1 /f
Umarım işe yarar, kolaylıklar.
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.