Forum

Bilgi işlemciye yar...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Bilgi işlemciye yardım

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
466 Görüntüleme
(@mehmetkus)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Öncelikle selamunaleykum

Lafı hiç uzatmadan konuya girmek istiyorum..

Özel bir firmanın bilgi işlem departmanında personel olarak çalışmaktayım. bilgi işlemde 2 kişi çalışıyoruz . biri ben diğeri IT müdürüm. Üniversiteden yeni mezun olduğum için ve daha önce hiçbir teknik serviste çalışmadığım için bilgi işlem üzerinde pek bilgim yok. üniversiteyi pc üzerine okudum fakat herşeyi kitap üstünde gördüm ona da gördük denilebilirse...

Değerli büyüklerim sizlerden ricam bana ne önerebilirsiniz ? benim bu işi kavrayabilmem için ne yapmam gerekiyor ??

Ha bide firmamızda SAP kullanılıyor bunuda öğrenirsem yerimi sağlama almış olacağım. Sap ı öğrenebileceğim herhangi bir site var mı ?

NOT: Özellikle hakan abimden bir tavsiye istiyorum. Yanlış anlamasın diğer büyüklerim. gerek lise hayatında gerekse üniversite hayatımda hakan abimin bilgilerinden istifade etmiştim.

yardımcı olsanız da canınız sağolsun olmasanızda..

allah'a emanetsiniz..

 
Gönderildi : 13/01/2017 18:46

(@HalitSiMSEK)
Gönderiler: 94
Estimable Member
 

Aleyküm selam Mehmet,

 

Benim bu işi öğrenme tarzım sorunlarla baş başa kalıp onları mutlak suretle çözerek olgunlaştı. Fakat bu öğrenme tarzının ezbere dayalı olduğunu çok geçmeden farkettim ve işin daha çok mantıksal tarafına yoğunlaşmam gerektiğini farkettim. Bunun sonucunda donanım çok basit gelmeye başladı. Aslında sende mantık vardır diye tahmin ediyorum teorik olarak öğrendiğin bilgilerin bir çoğu işin mantığına yöneliktir. Eğer bu kısmı aşarsan gerisi artık var olan özgüveninle birlikte artarak devam edecektir. 

Tabiki "ben okadarda sıfırdan bahsetmedim" diyorsan burdaki makaleleri okuyup uygularsan çok faydasını görürsün. Sanallaştırma teknolojileri teknolojik deneyler için harika ortamlar hazırlıyor. İstediğin gibi kurulum yapıp sistemleştirip yönetip silebilirsin.

Bol şanşlar diliyorum 🙂

 
Gönderildi : 13/01/2017 20:13

(@zulfumehmetozcifci)
Gönderiler: 731
Prominent Member
 

Google amcaya sor. İngilizceniz varsa yabancı kaynaklardan daha çok fayda sağlarsınız. Yanlış anlamayın ama bir işe giriştiyseniz cesaretiniz olacak. Tamam birşey bilmiyor olabilirsiniz ama öğrenemeyeceğiniz anlamına gelmez. Yüzme bilmiyorsan Yat Senin neyine diye bir laf geçmişti Abuzer Kadayıfın filminde. Ya yüzmeyi öğreneceksin seni kurtaracak kadar yada yatı almayacaksın. Takıldığın bir sorun olursa burda sorarsan sana yardımcı olacak gönüllü insanlar var ama işini yapacak insanlar yok. Zaten az bir bilgi birikiminiz varsa mantığı da kavramışsanız gerisi kendiliğinden geliyor zaten. İnternette de baya döküman var ama hepsi gerçeği yansıtmıyor yada püf noktaları es geçiyor.

Kişisel bir olay

 
Gönderildi : 13/01/2017 22:16

(@mehmetkus)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Verdiğiiz bilgiler için teşekkür ederim, yine bir durum olursa rahatsız edeceğim sizleri 🙂 şimdiden kusura bakmayın.

 
Gönderildi : 14/01/2017 12:46

Paylaş: