Forum

Sizce bu şirket sun...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sizce bu şirket sunucuyu kiralamalı mı kendi lokasyonunda mı tutmalı?

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
419 Görüntüleme
(@iLYASBAYRAM)
Gönderiler: 165
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba.

Yaklaşık 5 yıllık bir sunucumuz var ve eski olduğu için değiştirmeyi düşünüyoruz. Bu noktada bir karar vermemiz gerekiyor. Sunucuda Logo GO3 ve SQL Express var ve 3 kişi bu uygulamaları bilgisayarlarındaki kısayolları tıklayarak çalıştırıyorlar. Sunucunun bulunduğu odanın bir çok eksiği var. Örnek verecek olursam

Isı ve nem sensörü yok.

FM 200 söndürme sistemi yok.

Odanın kapısı yangına dayanıklı değil.

Kapıda kartlı geçiş için reader yok.

Bütün bunlar göz önüne alındığında sizce dedicated bir sunucu mu kiralamalıyız, yoksa sunucuyu kendi lokasyonumuzda tutmaya devam mı etmeliyiz?

Uzun vadede hangi sunucu daha az maliyetli olur?

Kiraladağımız sunucuya bağlanırken alacağımız performans public internet hızımıza mı bağlıdır? (50 mbit VDSL kullanıyoruz.) Nelere dikkat etmeliyiz?

Kiralık sunucuya 3 kişi aynı anda bağlanıp çalışabilir mi?

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 16/07/2016 12:50

(@okanozbey)
Gönderiler: 1308
Okan ÖZBEY
 

Merhaba,

Sunucu barındırma tarafında sizinde bahsettiğiniz üzere bir çok maliyet gerekir ve şirketler bu maliyeti gereksiz bularak IT departmanı ekstra maliyet çıkartıyor olarak görürler. Çünkü sonuçta o sunucu bugüne kadar çalışıyordu, algısı yaratmıştır. 🙂

Günümüz teknolojisinde Cloud gibi bir nimet varken bulut bilişim ön plandayken fiziksel sunucu barındırma ve fiziksel sunucu kiralama işlemleri tamamen gereksiz bir işlemdir. Özellikle kullandığınız uygulama Logo ve logo için gerekli olan SQL olduğu için bu uygulamaya büyük bir yatırıma gerek yok ve cloud bir sunucu sizin işlemlerinizi görmenizde ve çalışmanızda kesinlikle problem yaratmayacaktır. 

İyi çalışmalar dilerim. 

www.okanozbey.com

 
Gönderildi : 17/07/2016 02:15

Paylaş: