Forum

Windows 7 Regedit A...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows 7 Regedit Ayarları Hk.

6 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
564 Görüntüleme
(@IsmailSAYDAM)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Kullandığım bilgisayarda harici disklere müdehale edemiyordum. Aynı bilgisayardan regedit ayarlarının hepsini kopyalayıp kullanmış olduğum bilgisayara ekledim. Sona geldiğinde hata verdi kopyalamada yani müsade etmedi. Ama flash belleği taktığımda sorun çözülmüştü. Sistemi yeniden başlattığımda ise sistem çökmüştü. Regedit ayarlarından sadece harici disklere müdehale edebileceğim kısım hangisi sistemi çökertmeden hangisini aynı bilgisayardan kopyalayıp ekleyebilirim. Bu konuda yardım edebilirmisiniz.

 
Gönderildi : 10/12/2015 18:57

(@okanozbey)
Gönderiler: 1308
Okan ÖZBEY
 

Merhaba,

Harici diske müdahale etmekten kastınız nedir ? tam olarak ne yapmak istiyorsunu ve hata alıyorsunuz o kısmı açabilirmisiniz ?  

www.okanozbey.com

 
Gönderildi : 10/12/2015 19:33

(@IsmailSAYDAM)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

Kusura bakmayın detayını unuttum. Sorunum flash bellek ya da harici disklere kopyalama yapıştırma ve biçimlendirme işlemi yapmak istediğimde bu işlemi gerçekleştirmek için izne ihtiyacınız var diye uyarı veriyor. sonra aynı bilgisayardan regeditleri kopyalayıp benim kullnadığım bilgisayara attım flash bellekte sorun çözülmüştü harici harddisk yine aynı hatayı veriyordu sistemi yeniden başlattım ve bilgisayar sistemi çökmüştü. Sadece ilgili ayarı kopyalayıp sorunu çözebilirmiyim diye düşünüyorum sistemi çökertmeden. Bunun için hangi ayarı kopyalayıp kullandığım bilgisayara ekleyebilirim.

Kullandığım bilgisayar domaine dahil ve yetkili hesabımla açıyorum aynı hatayı alıyorum.

 
Gönderildi : 11/12/2015 11:15

(@m-oguzhanozkurt)
Gönderiler: 1323
Noble Member
 

Günaydın,

USB ile ilgili ayarlar Computer bazlı policylerde mevcuttur. Siz regedit kayıtlarını yüklediğiniz bilgisayarda user olarak mı oturum açıyorsunuz? User olarak oturum açıyorsanız kayıtları yüklemeye izin vermeyecektir.

 
Gönderildi : 11/12/2015 11:36

(@IsmailSAYDAM)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Admin hesabıyla açıyorum bilgisayarı. Hepsini yüklemeye çalışıtğımda on kısımda hata veriyor yeniden başlattığımda sistem çöküyor. Ama yeniden başlatmadan önce flash bellekte sorun olmadan koplyalama yapıştırma yapabiliyorum

 
Gönderildi : 11/12/2015 15:51

(@MertKarslioglu)
Gönderiler: 11
Active Member
 

Merhaba,

 

Windows regedit ayarları değiştirildiği an uygulanmaz. Bu yüzden değiştirseniz bile işletim sistemi kapanana kadar önyükleme de gelen regedit ayarları ile kullanmaya devam edersiniz. Yeniden başlattığınızda ise diğer client'ın ID numarası, makina ile ilgili ayarlar olduğu için bilgisayarınızın çökmesine neden olabilir. Titiz bir export/import yapmanız gerekecektir.

 

Run > gpedit.msc > Local Computer Policy >  Computer Configration > Administrative Templates > System > Removable Storage Access içerisinde yer alan policiyleri kontrol edin. Enabled var ise disable edin. Aynı şekilde user configration da kontrol edin. 

 

Regedit üzerinde ise RemovableStorageDevices araması yaparak "Deny" yazan key var ve değeri 1 ise silin. 

 
Gönderildi : 14/12/2015 19:26

Paylaş: